|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ev sahibi olmayan dar gelirli ve alt gelir grubuna dahil Sivaslıların, kira öder gibi ev sahibi olmak için büyük bir heyecanla bekledikleri 3. Etap Toplu Konut Projesi’nde çalışmaların sona yaklaşıldığı öğrenildi Tuzlugöl ve Fatih Mahalleleri’nin arasında bulunan 2 bin 731 dönüm araziyi Toplu Konut alanı ilan eden ve imar tadilatını tamamlayan Sivas Belediyesi’nin, bu bölgede ki parselasyon çalışmalarına büyük ölçüde tamamladığı bildirildi. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, özellikle dar gelirli vatandaşların toplu konutla ilgili büyük bir beklentisi olduğunu söyledi. Bu yıl hem alt gelir grubuna yönelik hemse sıfır gelirli vatandaşlara hitap eden 45 metrekarelik konutlar yapmak istiyoruz diyen Belediye Başkanı Sami Aydın, “Toplu konut özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın büyük bir beklentisi olduğunu biliyorum. 2009 hem sosyal konuta hem de sıfır gelirli vatandaşlara hitap eden 45 metrelik konutlara da inşallah 2009 yılında girmek istiyoruz” dedi. Türkiye’de ilk sosyal konut projesi Sivas’ta başlatıldığını hatırlatan Başkan Aydın, “Sivas’ta daha önce belediye ve TOKİ işbirliği ile yapılan Sosyal Konut Projesi’nin tüm Türkiye’ye model oldu. Bugün TOKİ, Türkiye’nin dört bir köşesinde yoğunluklu olarak sosyal toplu konut projesi yapıyor. Sadece Sivas’a değil, Türkiye’ye ye de katkı sunuldu” dedi. Başkan Aydın, Sivas’ta yaşayan diğer dar gelirli aileleri de konut sahibi yapmak için çalıştıklarını ve bu kapsamda Tuzlugöl ve Fatih Mahalleleri’nin arsında bulunan bölgeyi Toplu Konut alanı ilan ettiklerini belirterek, “Tabi bunların arazi yapısıyla ilgili çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Genel çalışmalar devam ediyor” dedi. Sivas Belediyesi, İmar parselleri oluşturmak amacıyla, parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark ve benzeri kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini veya birkaçını kapsayacak şekilde yapılan taşınmaz malları ayırma işlemi (Parselasyon) çalışmasını tamamladığı zaman 3. Etap Toplu Konut projesini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na sunacak. 4 EYLÜL TBMM ÇATISI ALTINDA KUTLANACAK Şubat ayı Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kutlanacağını söyledi. 4 Eylül Kongresi’nin TBMM çatısı altında kutlanacak olmasının Sivas için son derece önemli olduğunu kaydeden Başkan Aydın, “4 Eylül’de Cumhuriyetin temelini oluşturan kararlar alınmış, Cumhuriyetin temelleri Sivas’ta atılmıştır. Bu nedenle 4 Eylül Kongresi, sadece Sivas için değil, Türkiye Cumhuriyeti için hatta Türk Cumhuriyetleri için çok önemlidir. 4 Eylül kutlamalarının TBMM çatısı altında yapılması Sivas’ta turizm demek ve bu aynı zaman da, Sivas’ın tanıtımı demektir. TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı bu nedenle ziyaret etmiş ve bu talebimizi iletmiştik. Bu talebimiz TBMM Başkanımız tarafından son derece olumlu karşılanmıştı. Şimdi ise bu ziyaretimizin semeresini görüyoruz. 4 Eylül Sivas Kongresi ilk kez 2009 yılında 4 Eylül TBMM çatısı altında kutlanacak’ diye konuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 22:13
Tecrübe Puanı: 1021
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Secim önü Sayın başkan bu süreçte daha başka neler yapacak merakla beklıyorum yolları defalarca eşmekten , kaldırımları değiştirmekden başka işler yaparkende görmek cok güzel...
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1054
![]() ![]() ![]() |
![]() artık dört eylülüde dışara kutlayacak sivri akıllı bir belediyemiz oldu yaşasın, sıra meydandaki atatürk heykelinde oldu bitti onuda anıtkabire taşıyalım başkan
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() sayın başkan unuttum
ismet inönünün evinide malatyaya taşıyalım oldu olacak ne varsa kurtul gitsin cumhuriyet ve kurucularına dair
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() o da ne ki la diyecek çok adam vardır , sivasta ismet inönünün evimi vardı deyip bir yaşıma daha girdim diyecek adam çok artık inanırım
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2217
![]() |
![]() ben biliyorum 2.cumhurbaşkanının evini!peki sen hiç o evin karsısına baktınm? karşısında ne var biliyormusun abircan abi
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4542
![]() |
![]() Sivasımızda gelir durumu iyi olmayan fakir vatandaşlarımıza toplu konut yapılacak olması bizleri çok sevindirmiştir inşallah sivasımızda evsiz insan kalmaz
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() |
![]() inşallah benim anlayışım toplu konuta müsait , sadece devlet kesesinden yandaş müteahhit zengin edilmesin yeter, ben kooperatif anlayışına sahip , saygı duyan biriyim, komşusu açken gerçek tok yatamayanlardanım,
![]() |
#9 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İyi güzelde, 4 Eylül Kutlamaları neden Ankara'da yapılıyor. Koskocaman Sivas'ta kutlayacak yermi bulamadılar acaba ?
![]() .
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1302
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Eğer sadece TBMM'de kutlanacaksa karşıyım..
Ama hem orda hem burda kutlanırsa tabi ki tanıtım açısından olumlu gelişme!
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|