Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.03.2009, 11:10   #1
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2236 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart İYİ BİLİRDİK

Ölüm hak.. Önemli olan, arkamızdan “İyi insandı” dedirtebilmek.. Kimsenin maddi veya manevi hakkını, üzerimizde taşıyarak son nefesi vermemek.
Evet önemli olan; dünya menfaatleri uğruna, kişiliğimizi, kimliğimizi tartışılır hale düşürmemek. “Muhsin Yazıcıoğlu’nu nasıl bilirsiniz?” sorusuna, “İyi biliriz”den başka bir cevap verecek insan, tahayyül edemiyorum.
Laf olsun diye değil.. Her harfinin hakkını vererek, herkesin vereceği cevap aynı: “İyi biliriz..”

İyi bilirdik Muhsin beyi..
Üç kuruşluk makamlara, kişiliğini satmadı..
Hiçbir zaman, tehditlere boyun eğmedi..
Hep “dik” durdu.. Medyanın satılık kalemlerinin şantajlarına hiçbir zaman kulak asmadı..
“Ben buyum” dedi.. Doğru bildiği yolda yürüdü..
Siz onu, 28 Şubat’ta dik duruşundan hatırlıyorsunuz.
Ben ise, taa 1992’deki duruşundan.

1991 seçimleri yapılmış, ANAP’ın tek başına iktidar dönemi bitmiş! Demirel ile kanlı bıçaklı olduğu SHP (CHP) koalisyon ortaklığına soyunmuş. Sırf Turgut Özal’ı cumhurbaşkanlığı makamından indirmek için.
MHP de, SHP’ye olan tüm zıtlığına rağmen o koalisyon hükümetine destek veriyor.. Üstelik, PKK’nın desteklediği DEP milletvekilleri, o tarihte SHP’nin içinde olduğu halde!
O tarihte MHP içinden gelen Muhsin bey ne yaptı?
“Ben bu hükümeti, ülke yararına görmüyorum” dedi..
Ne uğruna bunu dedi? Hangi maddi menfaat, hangi koltuk için bunu dedi?
Hükümete destek vermediği için, ne kazanımı oldu?
Hiç!
Kıl payı sayı ile koalisyonu kuran ve birkaç milletvekili desteğine bile büyük ihtiyacı olan iktidardan, sağlanabilecek büyük menfaatler olabilecekken, hiçbirisinde gözü olmadı.. “Ülkeme faydalı değil” dedi, kendi menfaatini hiç düşünmedi bile.

(O hükümet döneminde, Turgut Özal’ın şaibeli ölümü, Sivas olayları, Başbağlar katliamı, Uğur Mumcu’nun derin suikastla öldürülüşü, Eşref Bitlis’in helikopterinin düşmesi, Cem Ersever’in öldürülmesi, 33 askerimizin tek bir olayda şehid edilmesi ve daha birçok muamma olay yaşandı.. Bunların hiçbirinin günahına girmedi Muhsin bey!)
Bu; Muhsin beyin, destek vermediği hükümete bir örnekti..
Peki, destek verdiği hükümet örneği var mı?
Var.. Refahyol hükümeti.. Darbecilerin yıkmak için canla başla çalıştığı o hükümete, dışarıdan destek verdi Muhsin bey...
Peki ne karşılığında? Hangi makam, hangi maddi kazanım sunuldu bunun karşılığında?
Hiçbir şey..

Ülkesinin menfaatini bu yönde gördüğü için, hiçbir karşılık beklemeden bu hükümete destek verdi Muhsin bey ve arkadaşları..
Sonra?
Darbeciler Refahyol’u devirdi.. HüsamettinCindoruk ve benzeri “politika hokkabazları”nın kurduğu bir partinin, topu topu 11 milletvekili vardı.. Bunların 8’ine bakanlık verildi.. Oysa bu bakanlıklar, önce BBP liderine teklif edilmişti.
“Hayır” dedi Muhsin bey.. “Ben Kur’an kurslarının kapısına kilit vuracak yasayı çıkartmak için kurulacak hükümette görev alamam. Ben İHL’lerin orta kısımlarını kapatacak yasayı çıkartmak için kurulan darbe hükümetine onay veremem” dedi ve yine hiçbir maddi karşılık beklemeden, ülke yararı için o hükümetin içinde yer almadı, o hükümete destek vermedi.
Düşünebiliyor musunuz; bir bakanlık uğruna, parti değiştiren, sol partiden sağ partilere geçen, girmediği kılık kalmayan milletvekillerinin olduğu bir Meclis’te, kendisine teklif edilen bakanlıklara rağmen, “halkın inancına kısıtlama getirileceği” için, teklifleri elinin tersiyle itti Muhsin bey..

1992’de DYP-SHP koalisyonuna katılmıyor, destek vermiyor..
Ne kazanıyor? Halkın güvenini..

1996’da Refahyol’u dışarıdan destekliyor.. Ne kazanıyor?
Maddi anlamda hiçbir şey.. Manevi anlamda çok şey!

1997’de ANASOL-M’ye karşı çıkıyor..
Ne kazanıyor? Allah rızasını..

Şimdi söyler misiniz, bu örnekte kaç tane siyasetçi bulabilirsiniz Türkiye’de?
Partisi aday göstermedi diye, bir gecede başka partiye geçen milletvekilleri/belediye başkanlarının olduğu Türkiye’de, Muhsin bey gibi, hiçbir karşılık beklemeden bir hükümeti destekleyen, bakanlıklar teklif edildiği halde tek bir güvenoyunu vermekten bile kaçınan kaç tane siyasetçi gösterebilirsiniz?

Biz ondan razı idik. İnanıyorum ki Allah da razıdır.. Mekanı cennet olsun.
Muhsin bey, bütün siyasetçilerimize örnek olsun!

Ali Karahasanoglu

Vakit
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2009, 11:36   #2
MeLody58
Usta Yiğido

MeLody58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MeLody58 Şuan MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.06.2015 18:15

Tecrübe Puanı: 899 MeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISIMeLody58 COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: İYİ BİLİRDİK

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Binlerce kişinin ölüm korkusuyla yurtlarından çıktıklarını görmedin mi? Allah onlara: “Ölün” dedi, sonra da onları diriltti. Şüphesiz Allah, insanlara karşı fazl sahibidir. Ancak, insanların çoğunluğu şükretmez. (Bakara Suresi, 243)

Ya da (bunlar) karanlıklar, gök gürültüsü ve şimşek(ler)le yüklü, ‘gökten şiddetli bir yağmur fırtınasına tutulmuş gibidirler ki, yıldırımların saldığı dehşetle’; ölüm korkusundan parmaklarıyla kulaklarını tıkarlar. Oysa Allah kafirleri çepeçevre kuşatıcıdır. (Bakara Suresi, 19)

İman edenler, derler ki: “(Savaş izni için) Bir sûre indirilmeli değil miydi?” Fakat, içinde savaş (kıtal) zikri geçen muhkem bir sure indirildiği zaman, kalplerinde hastalık olanların, üzerine ölüm baygınlığı çökmüş olanların bakışı gibi sana baktıklarını gördün. Oysa onlara evla (olan): (Muhammed Suresi, 20)

Andolsun, siz onunla karşılaşmadan önce ölümü temenni ediyordunuz. İşte onu gördünüz, ama bakıp duruyorsunuz. (Al-i İmran Suresi,143)

Allah Mekanını Cennet etsin..
MeLody58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2009, 13:18   #3
barikat58
Usta Yiğido

Büyük hayali bozkurt çiftliği

Yıllar önce arkadaşlarıyla birlikte yola çıkan Yazıcıoğlu, hangi üniversiteyi okuyacağını arkadaşlarıyla arasında çektiği kura ile belirlemişti. Her biri farklı bölümlerde okuyacak ve ilerde ''Bozkurt'' adını verdikleri çiftlikte aileleriyle birlikte yaşayacaklardı.

Kurada veterinerlik bölümünü çeken Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ni okudu. Dava arkadaşları ise farklı bölümlerden mezun oldu. Her biri farklı branşlara sahip Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının yolları zaman içinde pek çok yerde kesişti, ancak Bozkurt çiftliğinde bir araya gelmek nasip olmadı.
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2009, 14:19   #4
arikarinkuchi
Usta Yiğido
NO AVATAR

arikarinkuchi Şuan arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.09.2015 00:05

Tecrübe Puanı: 1124 arikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOKarikarinkuchi FAZLA SÖZE GEREK YOK

örnek bir siyatsetçiydi
başımız sağolsun
A nasına Bacısına Saygı Duyan
S ivaslı Yigidolarız Biz..!!!
arikarinkuchi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2009, 14:44   #5
yusufulku58
Yiğido

yusufulku58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yusufulku58 Şuan yusufulku58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.01.2012 23:46

Tecrübe Puanı: 748 yusufulku58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

tam da bu seçim döneminde baya parlamıştı partiden söz ettirmeye başlamıştı
Alt 28.03.2009, 14:53   #6
barikat58
Usta Yiğido

sivas tarihte ikinci kez yanıyor.ateşler düştü yüreklere.ah talihsilerimiz ah bahtsızlarımız ah soguktan dona dona titreye titreye arşa yükselen ruhlarımız. :(
hangi kelime anlatacak üzüntümü hangi cümle ifade edecek hüznümü bulamıyorum hiç bir hiç bir cümle.......
Allahtan dileğim mekanınız cennet olsun ne güzel söylemiştin

sizi yıllarca küresel emperyalist sermayenin uşaklıgına mahkum etmek işsteyen güçlere karşı
ben türküm türk esir olmaz
ben türküm türk devletsiz olmaz
ben türküm türk bayraksız olmaz
ben türküm türk ezansız olmaz
ben türküm türk hürriyetsiz olmaz diyormusunuz diyecekmisiniz.diyoruz başkan diyoruz emin ol ölene kadar diyecez sen gözünü rahat kapa arkada kalmasın emanetin emin ellerde.seni unutacaz sanma senleyiz iyi bilirdik şahit ol yarab
Alt 28.03.2009, 15:17   #7
abdussvs
Usta Yiğido

abdussvs - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abdussvs Şuan abdussvs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.04.2012 13:47

Tecrübe Puanı: 708 abdussvs FAZLA SÖZE GEREK YOKabdussvs FAZLA SÖZE GEREK YOK

ADAM GİBİ ADAM ÜŞÜYOR

Tabutluk zemheri kokuyor. Beton zemini üşütüyor tabutluğun. Titriyor adam gibi adam, üşüyor. Savurgan bir tipi gibi zaman, hem yakıyor hem üşütüyor.

Ayak sesleri yaklaşıyor yeniden. Elektirik pirizine uzanıyor hain bir el. Saç diplerine kadar irkiliyor adam gibi adam. Bütün hücreleri çığlık atıyor. Dünya bomboş oluyor gözünde. İçi yanıyor, teni yanıyor ama yine de üşüyor çıplak zeminde.

Kendinden geçiyor…
Mamak’ta soğuk bir tabutluk…

Şafak söküyor, loş tabutluğun bir kenarından kar aydınlığı doluyor. Zemin soğuk bir tabut. Kimse görmüyor yere düşen gözyaşlarını. Üşüyor, titriyor, ısınmak için kendi içine sokuluyor.

Bir hayal oynaşıyor gözlerinde. Beyaz tülbentli anası sobaya odun atıyor. Tavanda alevler oynaşıyor. Cızırdayan çaydanlığın ağzından buhar süzülüyor.

Yine de üşüyor Adam Gibi Adam.

Mamak’ta tabutlukta prize takılmış kablolar, bir de soğuk zemin ürpertiyor Adam Gibi Adam’ı. Üşüyor…

Koridorun sonundan bir ayak çığlığı yaklaşıyor yeniden. Buz gibi bir ürperti akıyor içine. Yine elektrik kablosuna uzanıyor bir hain el. Zeminde soğuk bir ıslaklık ipildiyor. Yürekler kabuk bağlamış… sızlıyor teni Adam Gibi Adam’ın, hem de üşüyor.

Kendinden geçiyor…
Kendine geliyor yeniden ıslak, soğuk zeminde. Bedeni kaskatı…Konuşamıyor, titriyor sadece. Olduğu yerde zıplıyor.

Üşüyor…

Doğu Toroslar zemheri kokuyor bugün.
Sanki kablolara hain bir el uzanıyor yine.

Adam gibi Adam yine üşüyor. Zeminde kar var, havada boran var bugün. Üfültülü bir çaresizlik, boğuk bir hüzne karışıyor. Dün, zemini buz tutan tabutlukta üşüyen Adam, bugün dağların buz tutan zemininde üşüyor.
Askerler yürüyor dağların bağrına, insanlar yürüyor hep birden çaresizce. Adam Gibi Adam üşürken, yüreği yanıyor beyaz yaşmaklı bir ananın. Dün olduğu gibi bugün de sevenlerin yüreği yanıyor.

Dağların bağrında kar taneleri dans ediyor. Adam Gibi Bir Adam savruluyor kar tanelerinin arasında.
‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor yine, dün olduğu gibi. Tabutluklar ölüm kokuyordu dün, O üşüyordu. Dağlar da ölüm kokuyor bugün.

Adam Gibi Adam yine, ‘’ÜŞÜYORUM!’’ diyor, yürekler yanıyor yine.

Arifhan Akpınar

Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum.....

abdussvs isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2009, 16:36   #8
murat tugrul
Usta Yiğido

murat tugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat tugrul Şuan murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.06.2015 16:33

Tecrübe Puanı: 805 murat tugrul FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

NASIL BİLİRDİK
Şüphesiz iyi bilirdik dogru dürüst inançlı bütün hayatını ülkesi için adayan ve ülkesi ugruna bu mücadele için canını veren yani bizler için gelecek nesillerimiz için canını hiçe sayan
mücadeleden yılmayan degerli bir büyügümüz bizler razıyız allahta razı olsun mekanı cennet olsun

Biz kendimizi sorgulayalım uzun bir siyasi geçmişi olan bu büyük insanı neden bugün hatırlar olduk (acaba saglıgında yeterince destek olabildikmi)benim herkesten ricam dogrulara zamanında destek olalımki dogruluk yoluna devam etsin
murat tugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2009, 02:32   #9
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51

Tecrübe Puanı: 2211 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

5,5 Yılı Hücrede, 7,5 Yıl Hapis Çilesi... 5,5 Yılı Hücrede düşünün..

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2009, 08:20   #10
sibelYILMAZ
Usta Yiğido

sibelYILMAZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sibelYILMAZ Şuan sibelYILMAZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2014 10:55

Tecrübe Puanı: 953 sibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOK

Babamın hayran olduğu ve adam gibi adam dediklerinden iyi sevecen merhametli inaçlı yürekli bir adam dağ gibi dik ama bir karınca kadar narin bir adam......Rabbim çok adaletli ve yücedir ben biliyorum ki sende adalet sahibine ulaştın o sana herkesten daha vefalı.....Allah sana rahmet ve merhamet etsin......

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)