|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 932
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Restorasyon işinde çalışan işçilerin maaşlarının ödenmesi ve intihar girişimleri Vali Veysel Dalmaz’ı harekete geçirdi. İşçilerin maaşlarının ödenmesi için girişimlerde bulunduğunu kaydeden Vali Veysel Dalmaz, restorasyon işçilerinin sıkıntılarını gidermeye çalıştığını belirterek, “Özellikle taşeronlarımızın ve orada çalışan işçilerimizin kısmı mağduriyetleri var. İnşallah en kısa zamanda onlarında dertlerine derman olacak bir çözümü ortaya koyacağız. Onların mağdur olmaması için gerekirse ben ekmeğimi yarıya böler, onlarla paylaşırım” dedi. Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi ve Gök Medrese’nin restorasyonunda çalışan ve daha önce birkaç kez kamuoyuna açıklama yapan işçiler, yüklenici firmadan alacaklarını alamadıkları için geçtiğimiz hafta Cuma günü Çifte Minareli Medrese’ye 2 bidon benzinle çıkmış ve kendilerini yakmakla tehdit etmişlerdi. Polis tarafından ikna edilen 2 restorasyon işçisi, daha sonra benzin bidonlarını bırakarak Çifte Minareli Medrese’nin şerefiyesinden inmişlerdi. Vali Veysel Dalmaz, mağdur olan restorasyon işçilerinin sıkıntılarını çözmek için bir takım girişimlerde bulunduysa da işçiler yüklenici firmadan alacaklarını bugüne kadar alamadı. Restorasyonda çalışan işçilerin sıkıntılarını bildiklerini bu nedenlede işçilerin ihtiyaçlarını çeşitli kaynaklardan karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Vali Veysel Dalmaz “Geçen gün Vakıflarla bu anlamda yine görüşmemiz oldu. İnşallah en kısa zamanda onlarında dertlerine derman olacak bir çözümü ortaya koyacağız. Azcık sabırlı olsunlar diye özellikle ifade ediyorum. Gerekirse ben ekmeğimi yarıya onlarla paylaşırım. Onların mağdur olmaması için. Onlar bize lazım çünkü restorasyon işçileri her yerde rahat bulunmuyor. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu tarihi eserlerimizi kazanıldığı zaman turistin geldiği hoş vakit geçirdiği alışveriş yaptığı yerler olacak’ diye konuştu. Gökmedrese’nin restorasyonunda çalışan ve yüklenici firmadan alacaklarını alamadıklarını belirten bir grup işçi, daha önce yüklenici firma aleyhinde suç duyurusunda bulunmuştu. Gelinen noktada mahkeme devam ederken 2 işçi evlerine haciz geldiği için intihara kalkıştı. Uzun seneler süren girişimlerin ardından 2006 yılında restorasyon çalışması başlayan Gök Medrese’de işler, ihalede belirtilen günde bitirilemedi. 2008 yılı aralık ayında biteceği duyurulan restorasyonun uzamasına gerekçe olarak maaşlarını alamayan işçilerin çalışmaları durdurması gösteriliyor. İşçilerle birlikte, yüklenici firmanın alışveriş yaptığı esnafların da mağdur olduğu iddia edildi. Gökmedrese, Şifahiye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese’de başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanması için işçilerin alacaklarının ödenmesi gerekiyor. Restorasyon işçileri eserlerde ki restorasyon işinin yüzde 60 dolayında bittiğini ancak yüklenici firmanın Vakıflardan yüzde 90 hak ediş aldığını ve kendilerini para ödemediğini iddia ettiler. Yüklenici firmanın Vakıflarda ki teminatına el konulmasını isteyen işçiler, “Devlet firmanın teminatına el koysun ve işçilerin alacaklarını versin” diye konuştular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() SAYIN VALİMİZ GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPAR İNŞALLAH EMEK VE ALIN TERİ EN GÜZEL KAZANÇTIR VE HAKLARINI ALIRLAR
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 767
![]() |
![]() Helal Olsun Valiye.......
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4537
![]() |
![]() Sayın valimizin bu kaosa bir son vermesini diliyorum bizim bildiğimiz işcinin emeğinin karşılığ alın teri soğuman verilirdi ama görüyoruzki hak ettiği paryı alamadığı gibi işci kardeşimizin evine birde icra geliyor bu sorunun bir an önce cözüleceğine inanmak istiyorum ama!!!!
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4537
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Iscinin emegini ödemeyerek zengin oldular, yaziklar olsun, sayin valim sonsuz tesekkürler size. Saygilarimla.
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1297
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İşçi maaşı falan ayrı mesele de..
Yahu bu Medrese restorasyonunu ben hiç beğenmedim.. Gerçekten hiç güzel durmuyor.. İnşallah iş yüzde yüz tamamlanınca başka bir görüntü çıkar!
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 767
![]() |
![]() Bu yapılana Şükretmek Lazım İşcilerin parası ödenmiyor
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 981
![]() ![]() |
![]() Şu olayı bir çözemediler, aylardan beri. Yılan hikayesine döndüi Umarım Syn. Vali ağırlığını koyup sonuçlandırır durmru.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mahmut_86 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.10.2012 19:03
Tecrübe Puanı: 608
![]() |
![]() aylardan beri yılan hıkayesıne döndu yaff syn valımızde tasın altına elını sokmasa demekkı hal yıne aynı halde devam edecektı yazıklar olsun vurgunculara
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 58_SEMİH_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 03.10.2014 21:26
Tecrübe Puanı: 765
![]() |
![]() Sayın Valim illa işcilere yardımcı olmak için intihar girişimindemi bulunmaları gerekir ??
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|