Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.06.2009, 13:45   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 937 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Dilençilerde Hedef Gurbetçiler

Evleri, iş yerlerini, ‘oğlum, kızım hasta, yolda kaldım’ gibi bahanelerde dolaşarak kolay para kazanan kişiler gözlerini yaz döneminde yurda dönen gurbetçi vatandaşlara dikti. Çoğunluğunun şehir dışından geldiği tahmin edilen kişilerin hedefinde gurbetçiler var.

Yaz döneminin gelmesi ile birlikte uzun bir dönem sıla hasreti çeken gurbetçi vatandaşlar memleketlerine dönmeye başladı.
Eş dost ve akrabalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Sivaslı gurbetçiler, esnafları da umutlandırırken, bazı fırsatçıların ise iştahını kabarttı. Geçimini çeşitli yöntemlerle kolay para kazanarak sağlayan kişiler gurbetçi vatandaşlara yöneldi.
Yurt dışından yurda gelirken yanlarında çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak, eş ve dostları ile alışverişe çıkmak için bir miktar para getiren gurbetçiler hedef haline geldi.
Modern dilencilik olarak adlandırılan ve insanların yoksula yardım etme anlayışının körelmesine neden olan yöntemlerle geçimini sağlayan insanların kentteki sayılarının her geçen gün artması ise ayrı bir konu.
Daha çok düzgün giyimli insanları seçen ve ‘abi yolda kaldım memlekete gitmem lazım param yok, çocuğum hasta ilaç alamıyorum' gibi bahanelerle insanların duygularını sömüren kişiler, gurbetçilere yöneldi. Sivas'ta görmeye alışık olmadıkları bu tablo karşısında ‘doğrumu söylüyor, yalan mı? Para vermeli miyim, vermemeli miyim?' ikileminde kalan gurbetçi vatandaşların çoğunluğu çaresiz bir şekilde bu talebe olumlu yaklaşım gösteriyor.

İŞ YERLERİNİ APARTMANLARI DOLAŞIYORLAR
Şiveleri ve giyim tarzları göz önünde bulundurulduğunda çoğunluğunun şehir dışından geldiği tahmin edilen bu kişiler, ev ve iş yerlerine de uğrayarak benzer talep ve ifadelerle halkın karşısına çıkıyor. Çoğun vatandaşın olumlu karşılamadığı bu girişimler çeşitli şekil ve yöntemlerle sürdürülmeye devam ediyor.
Vatandaşlar ilgililerin şehir dışından kente gelen ve göçebe tarzında konaklama yapan kişileri takibe almalarını isterken, halkın duygularının bu tür girişimlerle sömürülmesine müsaade edilmemesini de istiyor.

'KÖYE GİDECEĞİM' DEDİ KÜMBET'E GİTTİ!
Bir gurbetçi vatandaşın yanına yaklaşarak çeşitli senaryolarla para isteyen kişiyi görüntülerken yaklaşan 70-80 yaşlarındaki bir vatandaş, 'oğlum köye gideceğim yolda kaldım. Bana bir yol parası verin' ifadelerini kullanıyor. Ardından aynı vatandaş az önce bu sözleri sarf etmemiş gibi Kümbet otobüsüne binerek uzaklaşıyor.
Modern dilencilik mantığıyla hareket ederken köy yolcusu olan yaşlı vatandaşın Kümbet otobüsüne binmesi ve bu davranışı sergilemesi akıllarda soru işaretleri bırakıyor.
Ortaya çıkan tablo oldukça vahim, çünkü bu tür yöntemler artık 7'den 70'e çok sayıda insan tarafından kullanılıyor.

DENETİMLERİN ARTMASI BEKLENİYOR
Kentte sayıları her geçen gün artan dilencilere yönelik zabıta ekiplerinin denetimlerini artırması bekleniyor. Kente dışarıdan gelen kişilerin uygun şekillerde kendi memleketlerine gönderilmesi de halkın talepleri arasında.
Bu türden insanların küçük çocukları ve çocuklarını da kendileri gibi yetiştirdiklerini ve geleceğe hazırladıklarını savunan vatandaşlar, devletin ilgili makamlarınca bu soruna kalıcı bir çözüm bulunması içinde mutlaka çalışma yapılması gerektiğini düşünüyor.
Çocukların geleceğinin karartılmasına devletin müsaade etmemesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, "bu olumsuzlukları sadece biz mi görüyoruz? Biliyoruz ki görmesi gerekenler de görüyor, ama hiçbir şey yapılmıyor" ifadelerini kullandı.

Sivas`ın Sesi Gazetesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.06.2009, 13:56   #2
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5481 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick
Standart Cevap: Dilençilerde Hedef Gurbetçiler

'KÖYE GİDECEĞİM' DEDİ KÜMBET'E GİTTİ!
Bir gurbetçi vatandaşın yanına yaklaşarak çeşitli senaryolarla para isteyen kişiyi görüntülerken yaklaşan 70-80 yaşlarındaki bir vatandaş, 'oğlum köye gideceğim yolda kaldım. Bana bir yol parası verin' ifadelerini kullanıyor. Ardından aynı vatandaş az önce bu sözleri sarf etmemiş gibi Kümbet otobüsüne binerek uzaklaşıyor.
Modern dilencilik mantığıyla hareket ederken köy yolcusu olan yaşlı vatandaşın Kümbet otobüsüne binmesi ve bu davranışı sergilemesi akıllarda soru işaretleri bırakıyor.
Ortaya çıkan tablo oldukça vahim, çünkü bu tür yöntemler artık 7'den 70'e çok sayıda insan tarafından kullanılıyor.

Bir coguda ALLAH rizasi icin deyince ben dayanamiyorum.

Gönlümden ne koparsa veriyorum.

Yazik cok yazik 70-80 yasindaki bir insan düsünseki yarina cikacakmi?
RABBIMIN huzuruna ne güzle cikacak Bunca yalan dolan & Kul hakkiyla..????
Alt 18.06.2009, 14:00   #3
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1302 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Bir kere de 35-40 yaşalrında bir adam yanıma geldi ve şehir dışından akraba ziyaretine geldiğini ama akrabaalrıyla irtibat kuramadığını ve geri dönüş parası da olmadığını söylyip para istemişti.Tabi ki vermedim.
Alt 18.06.2009, 14:23   #4
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bir kere de 35-40 yaşalrında bir adam yanıma geldi ve şehir dışından akraba ziyaretine geldiğini ama akrabaalrıyla irtibat kuramadığını ve geri dönüş parası da olmadığını söylyip para istemişti.Tabi ki vermedim.
Böyle birine biletini alıp gönderiyim seni diyeceksin. Bakalım ne diyecek
Alt 18.06.2009, 14:25   #5
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

kemal sunalın filmi aklıma geldi ne diyelim
Alt 18.06.2009, 14:43   #6
SivasLady
Editör

SivasLady - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SivasLady Şuan SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 SivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz sein

evet her yerdeki gibi memleketdede dilencilik yapanlar cok
annem hep der isteyeni geri cevirmek olmaz diye (biz o niyetle veriyoruz sadaka olarak veriyoruz baska amaclara kullanirsa onun sorunu)
verdigimiz üc bes kurus, daha kimse büyük miktar istemedi
bilet filan alacagim diyene zaten vermeye niyetliysem gel beraber alalim derim bu kadarinida anlariz sanirim

Sadece Susmak İstiyorum...
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan...

SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.06.2009, 14:52   #7
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1302 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
SivasLady Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
evet her yerdeki gibi memleketdede dilencilik yapanlar cok
annem hep der isteyeni geri cevirmek olmaz diye (biz o niyetle veriyoruz sadaka olarak veriyoruz baska amaclara kullanirsa onun sorunu)
verdigimiz üc bes kurus, daha kimse büyük miktar istemedi
bilet filan alacagim diyene zaten vermeye niyetliysem gel beraber alalim derim bu kadarinida anlariz sanirim
Sen Sivas'a gel de ilk ben dilenecem zaten..
Alt 18.06.2009, 14:57   #8
SivasLady
Editör

SivasLady - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SivasLady Şuan SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 SivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz seinSivasLady kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sen Sivas'a gel de ilk ben dilenecem zaten..
askere gidene harclik vermek adetimizdir zaten
dilenmene gerek yok gönülden ne koparsa artik

Sadece Susmak İstiyorum...
Yalan İnsanları Kaale Almadan...
Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan...
HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan...
Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan...

SivasLady isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.06.2009, 15:09   #9
LaEdri
Usta Yiğido

Harçlık ayrı o zaten belli boncuk da ben dilenmekten bahsediyorum..
Alt 18.06.2009, 16:05   #10
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4542 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Halkımızın dini duygularını sömüren bu dilenci gurupları malesef Türkiyenin her yerinde faaliyetlerini sürdürüyorlar emeklsiz para kazanmanın yolunu öğrenmişler adamların haya damarı patlamış bunlara uygulanan cezalar caydırıcı değil her yakaladığı dilenciyi çok iyi araştırıp ikinci defa aynı işten yakalanınca cezası ağır olmalı yoksa bunların sonu gelmez

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)