|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2216
![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Radyo televizyon gazete dergi Her bir şey meydanda sergi var sergi Esnafa çiftçiye koy peşin vergi Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Taksitle araba taksit taksit ev Enflasyon kudursun dev oldu dev İstersen küfür et istersen sev Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Sınavı düşünme! Kitabın bizden Bedava deneme sınavın bizden Yarıçıplak hatunlar son avın bizden Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Bardak, tabak, oyuncak, halı verdiler Denizin dibinde yalı verdiler Gül yaprağı gösterip, çalı verdiler Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Fatih'e İstanbul, Yavuz'a Mısır Yüz kupona kilim, kırk kupon hasır Kuponla gelecek ülkeye huzur Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan En son hediyeyi kızlar tanıttı Gümbür gümbür çalan sazlar tanıttı Utanmaz arlanmaz yüzler tanıttı Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Kampanya dönemi geldi - geçiyor Uyuma vatandaş fırsat kaçıyor Millet çatır - çatır kupon seçiyor Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Her satırdan şiddet nefret akıyor Kalemler bölücü tohum ekiyor Ekranlar salyalı pislik kokuyor Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Makyaj, giyim - kuşam bunların işi En sağlıklı yaşam bunların işi 'Siz emredin paşam' bunların işi Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan İhtilâl yaparsın manşet atarlar 'Nü Resim' yaparsın topa tutarlar Hangisini saysam katar katarlar Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Demokrasi lâiklik insan hakları Örtüyle başladı ilk yasakları İrtica geliyor (!) son tuzakları Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Lâiklik - Şeriat kavgası bitsin Ülkeme duyulan bu nefret yetsin Sevmeyen ******** defolsun gitsin Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Görüntü Kemâlist aslı komünist Hesaplar çok ince tam oportünist Bunlar hem yalaka, hem kapitalist Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Atatürk maskesi işin yapısı Atatürk'e kurban olsun hepisi Bizim ulan memleketin tapusu Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Deniz Türkiye'li Önkuzu Türk'tü Ay-yıldız bayrağı en büyük farktı Evita sevenler Ülkü'den korktu Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Kılıçkıran Özmen dağda gezmedi Karakol basmadı huzur bozmadı Beşbin şehit verdik kimse yazmadı Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Her günüm cenaze her günüm şehit Çektiğim acıya yaradan şahit Bunların sebebi bir it oğlu it Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Kimine Rusya'da bedava tatil Bedava dinamit bedava fitil Çatlı'ya gelince 'faşist bir katil Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Düşman gelmiş kapımıza dayanmış Dört yanımız kampanyaya boyanmış Kutuplara yaz gelmiş bak onlar da uyanmış Uyan Türk evladı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan Çanakkale hiç kampanya görmedi Dumlupınar kampanyaya girmedi Kocatepe mega kupon vermedi Uyan Türk evlâdı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan ŞİİR:Ahmet YILMAZ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yerde Kalmasın
Seksendört yılında Siirt ilinde İlk pusuyu kurdular Eruh yolunda Mehmedim’in türküsü alem dilinde Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Okullar camiler yanmış yıkılmış Üç günlük bebeğe kurşun sıkılmış Analar hep yasta boynu bükülmüş Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Yakılan köyleri anlatır biri Dili dolaşıyor benzi sapsarı Gidenler bir daha dönmüyor geri Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Suriye Bekaa dolaşıp durdun Çoluğu çocuğu ölüme sürdün Birinci dersini Kenya’da gördün Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Gözün aydın olsun yurda hoş geldin Onbeş yıl bekledik niye geç kaldın Sürdüğün saltanat bitmezmi sandın Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Fırsat verilirse hizmet edecek Çoban olup dağda davar güdecek Bir yolunu bulsa Şam’a gidecek Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Bu rezil yüzünden ne canlar yandı Otuzbin can gitti ocaklar söndü Annem de Türk dedi Kıble’ye döndü Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Suriye İran Irak destek olmasın Avrupa bu işe köstek olmasın Gerek yok gözlemci filan gelmesin Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Pişmanlık yasası çıksın ne demek Bunun Türkçesi katile af demek Abesle iştigal resmen halt yemek Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Yetim yavruların yükselen sesi Hakim bey savcı bey dinleyin bizi Kırılsın o kalem yazmasın yazı Asın bu katili nefes almasın, Şehidimin kanı yerde kalmasın Ağlayan sızlayan analar gördüm Düşündüm taşındım kararı verdim İlmeği yağladım urganı gerdim Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Şehit Hüseyin’in oğlu büyümüş Mahkemede bir bak yiğit ne imiş Biz kararı verdik yok artık dönüş Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Yerin yurdun belli rahat olsunlar Adresin İmralı böyle bilsinler Dağdaki itlerin gelip alsınlar Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Avukatlar gelip gelip gitsinler İmralı havası alıp gitsinler Savunmana delil bulup gitsinler Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Yetmiş avukata ne gerek vardı Dangalos Dallama gelse yeterdi Üçü bir arada olup biterdi Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Şehidin geride oğlu kızı var Yanmış yüreklerde dinmez sızı var Bir bilsen kellende kimin gözü var Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Şehitlikte açık görüş olmuyor Feribotla bacı kardeş gelmiyor Olanları aklım fikrim almıyor Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Cümle şehitlerin adı sorulsun Kıssadan hisse hesap görülsün Fazla uzatmayın kalem kırılsın Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Ahmet Yılmaz
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
Tecrübe Puanı: 1104
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bayraksızlar
Bayraksizlar bayraksizlar Yere düsse bayrak sizlar Nerden bilsin kiymetini Soysuz sopsuz bayraksizlar Ne olurdu yazmasaydim Ben bu kara yaziyi Bilmeseydi namert soysuz Içimdeki siziyi Yildizlarin isyani var Hilal tasiyan felek Damla damla kan akiyor Delik desik bu yürek Al rengine kara baglar Yastadir deli gönül Asik'in olmusum senin Hastadir deli gönül Renginde sehitlik gizli Hilalinde mana var Yüregimde saklamisim Kurbaninda kina var Topraga düsse yigit Ölüm güç verir bize Inancima teslim oldum Zulüm güç verir bize Ugrunda ölen yigit Kim ne bilsin ne kadar Geriye ne can kaldi Hepsini kurban adar Yamacinda gezindigin Simdi daglar aglasin Bayragim hançerlendi Simdi çaglar aglasin Bayrak yere düserken Alkislayan piçleri Kahredecek TÜRK milleti Destek veren güçleri Susmayin ey milletim Bayraksizda ar olmaz Susar ise yigitler Vatan bize yar olmaz Basi bozuk yaylada Pusulari kurdular Iki yasinda yigit KÜRSAD'imi vurdular Bundan gayri düsmanim Bayraga ters bakanlar Artik hesap vermeli Dagi tasi yakanlar Meleküt aleminde Destan olan can bizim Dalgalansin bayragim Üstündeki kan bizim Dört aylik bebeklere Kursun sikan nerdesin Nereye gidersen git Ölecegin yerdesin Hükmü ilahi varsa Belki korur yaradan Kan düsmani olmusuz Cekilsinler aradan Bu vatanin ekemgi Gözünüze durmali Yigit bir can gelmeli Sizden hesap sormali SEFAI'yem yasamakki Bundan gayri ar gelir Ay yildizli bayraga Bu yeryüzü dar gelir! Aşık Sefai
![]() |
#4 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5480
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
![]() |
#5 |
Moderator
![]() Ağlayan sızlayan analar gördüm
Düşündüm taşındım kararı verdim İlmeği yağladım urganı gerdim Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın Şehit Hüseyin’in oğlu büyümüş Mahkemede bir bak yiğit ne imiş Biz kararı verdik yok artık dönüş Asın bu katili nefes almasın Şehidimin kanı yerde kalmasın
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
Tecrübe Puanı: 1104
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Turan Dua'sı
Seni, acundan yüce tek 'var' saymışım Tanrı'm Göğe değen başımı, yere eğmişim Tanrı'm Ve gönlümde yanına çiçek koymuşum Tanrı'm Bu sevgiyi sen verdin, bu da benim nazımdır Korkak kullarca değil, erkekçe niyazımdır Ey Tanrı'm, yüce Tanrı'm Kat, gücü güce Tanrı'm Bölük bölük bölündük Sonumuz nice Tanrı'm Sensin derdi yaratan, derman olan yine sen Sensin Türk'ü yaratan, ayrı kılan yine sen Yüce dağlar birleşir, eğer ki sen 'ol' desen Dilersen kes hakkımı ekmeğimden, suyumdan Bu birlik, varlık demek esirgeme soyumdan Kapına durdum Tanrı'm Yere diz vurdum Tanrı'm Çek şu kızıl perdeyi Bir olsun yurdum Tanrı'm Tanrı'm, şerefim için, namusum, dinim için Şerefsize bilenen şerefli kinim için 'Ben' dedim ya, andolsun, sanma ki benim için Ahlaksız çarklar için, saklanmaz farklar için Şu çakal insancıklar, şu bozkurt Türkler için Açtım elimi Tanrı'm Çözdüm dilimi Tanrı'm Kabul et bu duamı Arz-ı halimi Tanrı'm Bir gece, ağlar gibi kurtlar uludu dağdan Gözlerime kan değdi, dokuz yaralı tuğdan Bir türkü, bir de ağıt kopardım eski çağdan Türküm umudum olsun, ağıdım yaram olsun Türküsüz ve ağıtsız gün bana haram olsun Bu acı beter Tanrı'm Sanmam ki biter Tanrı'm Belki benden artar da Neslime yeter Tanrı'm Bizi zulme bileyen bu kutlu güç senindir Haklı ve yiğit kılan terefli taç senindir Türk olmaksa suçumuz, bu soylu suç senindir Sanma ki bu sorgudur, sen Tanrı'sın, ben kulum Sen sabırda zenginsin, bense işte yoksulum Dört yanım soru, Tanrı'm Hepsi en zoru Tanrı'm Soruların zorundan Soyumu koru Tanrı'm Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma Kanı bozuk olanlar 'Türk'üm' diyemesinler Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler Gökçek Tanrı'm, gök Tanrı'm Sevgisi büyük Tanrı'm İti kurda baş kılma Bu ne ağır yük Tanrı'm Şimdi beni ezenler, demek soyumu bilmez Bozgunun ardındaki mutlak toyumu bilmez Demek beni bilir de, deli huyumu bilmez Çin'de kırkbir çeriyle ihtilal yapan kimdi? Peki o uslanmaz kan hangi bedende şimdi? Şükür ki bende, Tanrı'm 'Niçin'i, sende Tanrı'm Bugünü de kutlu kıl Gözlerim dünde Tanrı'm Türkiye benim yurdum, canım kurban bu yurda Fakat bir dağ az gelir mayası hür bozkurda Kıralım şu zenciri artık ferman buyur da Sınırları bozalım, yeni baştan çizelim Kendi toprağımızda hesapsızca gezelim Bir ferman buyur Tanrı'm Dünyaya duyur Tanrı'm Türk'ü Türk'e kavuştur Var beni ayır Tanrı'm Çünkü o gün her ölen Sadece uyur Tanrı'm Ali Kınık
![]() |
#7 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5480
![]() Türkiye benim yurdum, canım kurban bu yurda
Fakat bir dağ az gelir mayası hür bozkurda Kıralım şu zenciri artık ferman buyur da Sınırları bozalım, yeni baştan çizelim Kendi toprağımızda hesapsızca gezelim Bir ferman buyur Tanrı'm Dünyaya duyur Tanrı'm Türk'ü Türk'e kavuştur Var beni ayır Tanrı'm Çünkü o gün her ölen Sadece uyur Tanrı'm Ali Kınık
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2304
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Birleştirip bizi dirlik bulduran, Olmazları daim olur olduran, Yüreklere iman, sevda dolduran, “Önce vatan, önce vatan” diyoruz.
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
![]() Biz Değilmiyiz
Hüseyin’le Hakan geçip gittiler Şehadet şerbeti içip gittiler Cihad sancağını açıp gittiler Açılan o sancak biz değilmiyiz Kınına girmeyen kılıç pas tutmaz Her gün ağlamakla inan yas bitmez Ocak yanmayınca duman is tütmez Ocağın ateşi biz değilmiyiz Ozan olmayınca kopuz çalınmaz Kopuz çalmayınca gelin alınmaz Gelin olmayınca evlat bulunmaz Bu köyün evladı biz değilmiyiz Ahmet Yılmaz
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2216
![]() |
![]() Düşman gelmiş kapımıza dayanmış
Dört yanımız kampanyaya boyanmış Kutuplara yaz gelmiş bak onlar da uyanmış Uyan Türk evladı! Uyuma uyan Otuz kupona alınmadı bu vatan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TÜRKİYE/VATAN/BAYRAK/MEHMETCİK/SEHİT ile alakali siirleriniz | Sabiha Serin | Şiirler | 190 | 10.11.2011 10:33 |
1235 İşyeri Kapandı ! | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 42 | 04.01.2009 00:46 |
bu gün hepimiz askeriz hepimiz şehit: | gul-i_ahmer | Diğer Konular | 4 | 06.10.2008 09:57 |
Bu Vatan | ayparcam | Şiirler | 5 | 12.08.2008 14:42 |