|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 939
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı kapsamında düzenlenen Aşık Veysel Halk Kültürüne Katkı Ödülü'ne layık görülenlere ödülleri verildi . Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı kapsamında ilçede iki gündür sürdürülen etkinlikler, şehir stadyumunda düzenlenen programla sona erdi. Sivas Valisi Ali Kolat, burada yaptığı konuşmada, Aşık Veysel'in dizelerinde birlik ve beraberlik mesajları verdiğini belirterek, bayramın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Kolat, ilçedeki Aşık Veysel heykelinin yenilenmesi sözünü verdi. Daha sonra, Vali Kolat, Aşık Veysel halk kültürüne yaptığı katkılardan dolayı şiir dalında Bedirhan Gökçe, Türk halk müziği dalında Sabahat Akkiraz, yazar-derleme ve araştırma dalında ödüle layık görülen Ahmet Özdemir'e ödül ve beratlarını verdi. Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun eserlerinin seslendirilmesiyle sona erdi. Programa Şarkışla Kaymakam Vekili Salih Ayhan ile vatandaşlar katıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aşkın beni elden ele gezdirdi
Çok dolandım bulamadım eşini Beni candan usandırdı bezdirdi Tuzlu imiş yiyemedim aşını Benim ile gezdin beni arattın Beraber oturup beraber yattın Türlü türlü güllerinden koklattın Aşık ettin gule bülbül kuşunu Altmış iki yıldır seni ararım Tukendi sabrım yoktur kararım Dağa taşa kurda kuşa sorarım Kimse bilmez hikmetini işini Her millete birer yüzden göründün Kendini sakladın sardın sarındın Bu dünyayı sen yarattın girindin Her nesnede gösterirsin nakşını Görenlere açık körlere gizli Kimine göründün oruç namazlı Veysel'e göründün cilveli nazlı Tutan bırakır mı senin peşini Bir küçük dünyam var içimde benim Mihnetim ziynetim bana kafidir Görenler dar görür geniştir bana Sohbetim ülfetim bana kafidir İstemem dünyanın saltanatını Süslü giyimini Arap atını Bilirsem Türklüğüm var kıymetini Vatanım milletim bana kafidir İsterdim hayatta düşmanla savaş Milletime kurban olaydı bu baş Nasip değil imiş şehitlik kardaş İmanim niyetim bana kafidir Dünya geniş olsun ister dar olsun Yeter ki kalbimde iman var olsun Her zaman milletim bahtiyar olsun Rütbemle mesnedim bana kafidir İçimde beslerim bir büyük ordu Çiğnesin düşmanı yükseltsin yurdu Azmi zihniyeti Veysel'in derdi İşte bu niyetim bana kafidir Aşık Veysel
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1056
![]() ![]() ![]() |
![]() uzun ince bir yoldayız gideriz gündüz gece
nur içinde veyselim
![]() |
#4 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5483
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Simdi orada olmak vardiya Ah SARKISLAM burnimda tütüyorsun :(
AŞK dediğin ya Allah'tan gelmeli, ya Allah için olmalı, ya da Allah'a ulaştırmalı; yoksa yerle bir olmalı...
![]() |
#5 |
Yiğido
![]() ![]() SarkiSLa` Şuan
![]() Son Aktivite: 10.08.2012 14:02
Tecrübe Puanı: 598
![]() |
![]() Ben Ordadaydım. Gerçekten Vakit, GüzeL Geçti.
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2195
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Güzelliğin On Para Etmez / Aşık Veysel Şatıroğlu
Güzelliğin on par'etmez Bu bendeki aşk olmasa Eğlenecek yer bulaman Gönlümdeki köşk olmasa Tabirin sığmaz kaleme Derdin dermandır yareme İsmin yayılmaz aleme Aşıklarda meşk olmasa Kim okurdu kim yazardı Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başk'olmasa Güzel yüzün görülmezdi Bu aşk bende dirilmezdi Güle kıymet verilmezdi Aşık ve maşuk olmasa Senden aldım bu feryadı Bu imiş dünyanın tadı Anılmazdı VEYSEL adı O sana aşık olmasa.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|