|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2229
![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ÖLÜME GİDERKEN İşte gelip çatıverdi o lanet olası gün birazdan ilk ışıklar süzülecek, yavaş yavaş penceremden, yürümeye zorlandığım hücreme Beyazlar giyeceğim bir kefen misali Betonlara sert sert basan ayak sesleri duyulacak koridordan, arkasından hücremin demir kapısı garip bir gıcırtıyla açılacak Bir imam belirecek kapımda, başı sarıklı elinde kuran Beyazlamış saçı ve sakalıyla, Dualar sayacak alçacık sesiyle Yüce allahımızdan bağışlamasını isteyecek, şu idamlık kulunu Sonra uzun bir koridorda bir yürüyüş başlayacak Ta ki o loş ışıklı dar ağacımın olduğu mahsene kadar İlk defa korkuyorum bu genç yaşta ölmekten İlk defa ürperiyorum ensemde hissettiğim, ölümün soğuk nefesinden Bitmesin istiyorum gece Karanlık bırakmasın yerine aydınlığa Ölmek istemiyorum henüz gençliğimin tam baharını yaşarken Korkuyorum işte ölmekten Doğruyu söylemek ayıp değil ya Biliyorum soracaklar bana son arzun nedir diye Ne desem, ne istesem bilmem ki Son bir cigaramı yoksa, yoksa demli bir çaymı Düşünemiyorum işte o haldeyken Olacak işmi bu, nasıl isyan edip üzülmeyeyim ki Hüçremde ki ekmek hırsızı fare bile halime ağlarken Olacak işmi bu, ben beyazlar içinde gideceğim ölüme O sevdiğim , o güzel, o bahtsız sevdam karalar giyecek aylarca ardımdan Mezarımda toprağı çamur misali yapan göz yaşları yetmez mi gibi Beyazları giyiverdim bir çırpıda Hazırlayıverdim kendimi o soğuk ölüme Ayak sesleri duyulmaya başladı belli ki geliyor Seslene seslene geliyor işte, ecelin bilenmiş keskin bıçağı Kapı açılıverdi ansızın birden İşte o korka korka hayal ettiğim imam Dizlerime bir titreme aldıki sorma Titriyor korkudan elimde olmadan Önde imam arkada ben Çıkıverdik demir yığını koca kapıdan Yöneliverdik, boynuma takılacak yağlı urganlı salona İşte orada görünüverdi, son nefesimi alacak tahtadan dar ağacı Elveda gençliğim, elveda yarınlarım, umutlarım Sanada elveda ekmeğimi çalan dost fare Sanada elveda sevgimi bir türlü diyemediğim SEVGİLİM sanada Elveda.... 12 Şubat 1995 ŞİİR:Kahraman TAZEOĞLU |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ÖLÜME GİDEN YOL
BENİMLE GELENE Bak sevdiğim bu yol ölüme gidiyor, Bu yolda tek başıma ben varım. Sonra biliyorum sende geleceksin, Sen ve seninle o bütün umutlarım. Herşey başladığı gibi usulca, Bir düş güzelliğinde bitecek bir gün. Dinlenecek yorgun ve dik başlarımız. O Zindan gibi yerde Ölümün, Ne yapsak boş kaçınılmaz bu sondan. Acımasız sevgisiz bu dünya, Bütün acılar ayrılıklar ondan sevdiğim ondan. Bak karışacak toprağa; Bu iki beden iki sevdalı yürek. BAĞIŞLANMAZ BİR SUÇ OLDUKCA SEVMEK
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arikarinkuchi Şuan
![]() Son Aktivite: 28.09.2015 23:05
Tecrübe Puanı: 1117
![]() ![]() |
![]() ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm ben senin .................
neyse birden daldım ![]() teşekkürler şiirler için
![]() |
#4 |
Yeni Yiğido
![]() aslıhann Şuan
![]() Son Aktivite: 08.12.2009 13:22
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() paylaşım için teşekkürler
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
YOZGAT 10.SÜRMELİ FESTİVALİ ŞİİR ŞÖLENİ | Sabiha Serin | Organizasyonlar | 1 | 12.07.2009 07:16 |
SİVASLI EFSANE ŞAİR SABİHA SERİN | Sabiha Serin | Serbest Kürsü | 1 | 14.12.2008 14:52 |
5.ANTALYA ŞAİRLER BULUŞMASI VE ÖDÜLÜM | Sabiha Serin | Serbest Kürsü | 1 | 28.11.2008 08:34 |
Şiir Akşamları Sivas'ta başka güzeldir! | Kaptan-58 | Köşe Yazıları | 0 | 13.11.2008 14:11 |
Şiir Antoloji Kitabı | SitemkarAşık | Şiirler | 1 | 10.11.2008 09:47 |