Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.12.2009, 15:02   #1
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 677 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Eğitim mi Cibiliyet mi?

padişah vezire sormuş: vezir! demiş
-eğitim mi önemli cibiliyet (soy-sop-mezhep) mi?
vezir düşünmeden cevap vermiş:
-cibiliyet padişahım.
padişah memleketin her yerine tellallar çağırtmış.
-duyduk duymadık demeyin en iyi hayvan eğiticisine yüz kese altın...
en iyi hayvan eğiticisi padişahın huzuruna çıkarılmış.
padişah hayvan eğiticisine sormuş:
-bir kediye tepsiyle servis yapmayı ne kadar zamanda öğretebilirsin?
-altı ayda öğretirim padişahım.
altı ay dolmuş, huzura alınmış.
padişah:
-öğrettin mi?
-öğrettim padişahım.
saray erkanı toplanmış, kedi elinde tepsi servis yapmaya başlamış, tam vezirin önüne gelmiş; padişah yine vezire sormuş: vezir! demiş.
-eğitim mi önemlidir cibiliyet mi?
vezir padişahın sorusuna cevap vermeden önce cebinde hazır tuttuğu fareyi yere bırakmış. kedi tepsiyi attığı gibi farenin peşinde koşmaya başlamış. tabi altı aylık eğitimde boşa gitmiş.
vezir cevap vermiş.
-cibiliyet padişahım.

anlayana bilhassa...
Alt 10.12.2009, 15:06   #2
goramaz
Usta Yiğido

goramaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

goramaz Şuan goramaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.09.2024 14:55

Tecrübe Puanı: 1353 goramaz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: Eğitim mi Cibiliyet mi?

çok güzel bir hikayeymiş. şimdi herşeyi daha iyi anlıyorum..ben de diyorum bu çocukları niye değiştiremiyorum. genlerinde bir sorun varmış demek..
Alt 10.12.2009, 16:05   #3
HasreT
Usta Yiğido

HasreT - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HasreT Şuan HasreT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.11.2013 13:36

Tecrübe Puanı: 2611 HasreT isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
çok güzel bir hikayeymiş. şimdi herşeyi daha iyi anlıyorum..ben de diyorum bu çocukları niye değiştiremiyorum. genlerinde bir sorun varmış demek..
HasreT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 10.12.2009, 16:28   #4
Urumçi
Usta Yiğido

Alıntı:
sen hiç iki ayağı üzerinde yürüyüp tepsi taşıyan bir kedi gördün mü?
o kedi bir teşbih sevgili goramaz
Genetik değil adabla, ahlakla, kültürle, inançla alakalı bir cibiliyet dokundurduğumuz
Alt 10.12.2009, 18:04   #5
goramaz
Usta Yiğido

Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sen hiç iki ayağı üzerinde yürüyüp tepsi taşıyan bir kedi gördün mü?
o kedi bir teşbih sevgili goramaz
Genetik değil adabla, ahlakla, kültürle, inançla alakalı bir cibiliyet dokundurduğumuz
urumçi kardeş tabi ki anladım? Susam Sokağı'ını izleyen çocuk mu mu sandın

Yazdığım sadece espiriydi. Ben eğitimin herşeyi değiştirebileceğine inanıyorum.Efendimiz Mustafa İslamoğlu'nun deyimiyle 'o eşkiya topluluktan bir ashab gibi bir evliya topluluk'' çıkarmışsa eğitimciler de bunu başarabilir pek ala.
yeter ki insana insan olma özüne ters davranılmasın
Alt 10.12.2009, 18:30   #6
doğan bulut
Yasaklı
NO AVATAR

doğan bulut Şuan doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.05.2010 04:13

Tecrübe Puanı: 0 doğan bulut FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

cibilliyet olmaz ise nasıl eyteceksin eytemezsin ikisi birbirini tamamlayan öge
doğan bulut isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 02:21   #7
Urumçi
Usta Yiğido

Alıntı:
urumçi kardeş tabi ki anladım? Susam Sokağı'ını izleyen çocuk mu mu sandın

Yazdığım sadece espiriydi. Ben eğitimin herşeyi değiştirebileceğine inanıyorum.Efendimiz Mustafa İslamoğlu'nun deyimiyle 'o eşkiya topluluktan bir ashab gibi bir evliya topluluk'' çıkarmışsa eğitimciler de bunu başarabilir pek ala.
yeter ki insana insan olma özüne ters davranılmasın
ya genetik vs. gibi ırkı yaklaşımlar yapılması gücüme gidiyor kusura bakma sinirimi en çok bozan şeydir ırkçılık. Halbusiki burada bir çok aymaz beni ırkçı olarak tanımlar. Defalarca da bu yüzden millet tabirini bütünleştiricini ve ırkçılığın ne demek olduğunu anlatmışımdır bu yüzden iyi bilirsin goramaz... Bir de anlamadığım şey var mesela bu forumda ben böyle görülüyorum, ırkçı forumlar var orada da ümmetçi-arapçı olarak bakıyorlar bana... Bugünde onlardan birine epey bir sinirlenmişim galiba

Cibiliyet'inde temeli bence eğitimdir, ama kediyi insan yapacak kadar uzun bir eğitimki bu da kedinin kendisine olmaz anca torununda sağlanabilir...
Alt 11.12.2009, 09:10   #8
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2197 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

adişah vezire sormuş: “Eğitim mi önemli cibiliyet mi? (soy-sop) mu..”Vezir hiç düşünmeden : “Cibiliyet Padişahım”,
Padişah memleketin her yerinden tellatlar çağırttırmış. Duyduk duymadık demeyin en iyi hayvan eğiticisine 100 kese altın. En iyi havyan eğiticisi padişahın huzuruna çıkarılmış.
Padişah hayvan terbiyecisine sormuş “Bir kediye tepsiyle servis yapmayı ne kadar zamanda öğretirsin” Adam “Altı ayda öğretirim padişahım” demiş. Altı ayı dolmuş eğitici huzura alınmış. Padişah “Öğrettin mi?” Eğitici “Öğrettim padişahım.”
Saray erkanı toplanmış kedi elinde tepsi servis yapmaya başlamış, tam vezirin önüne gelmiş. Padişah tekrar sormuş. “Vezir Eğitim mi önemli cibiliyet mi?” Vezir padişahın sorusuna cevap vermeden önce cebinden çıkardığı bir fareyi yere bırakmış. Kedi tepsiyi fırlattığı gibi farenin peşine düşmüş. Tabi altı aylık eğitimde boşuna gitmiş oldu. Vezir yine aynı yanıtı veriyor : “Cibiliyet Padişahım”
Her veli için, çocuğu keşfedilmemiş bir dahidir. Bunun keşfini öğretmenin yapmasını bekler! Bu konuda benim görüşüm farklı. Kişisel bazda eğitim başarısını bir pastada bölüştürüyorum. İşin %50’si bizzat öğrenciye ait. %30’i eğitim kurumuna %10’si öğrencinin ailesine ve %10’u çevre’ye aittir.
Gördüğünüz gibi kumaşın kalitesi önemli, her kumaştan aynı model elbise yapamazsınız yada her undan aynı lezzette ekmek olmaz!
Niçin bunları yazıyorum? Veliler genelde tüm başarıları kendilerine ve çocuklarına, tüm başarısızlıkları ise eğitim kurumuna ve öğretmenlere fatura etme eğilimindedir. Bu haksızlığı gidermek, velilerin gerçeği görmesini sağlamak gerekir. Sizlerin evde 1-2 sini kontrolde zorlandığınız çocukların 30-40’ını bir sınıfa kapatıyoruz ve öğretmene teslim ediyoruz. Öğretmen önce disiplini sağlayabilecek ki dersine başlayabilsin.
Kendi geçim derdini unutarak her sabah görevi başına koşan, ne yazık ki çağın temposunu takip etmekte zorlanan öğretmenlerimiz, alçak gönüllü, fedakar ve kişisel çabaları ile her türlü imkansızlıklara rağmen mucizeler yaratabilmektedirler.
Atatürk, 25 Ağustos 1924’te, Ankara’da, toplanan Muallimler Birliği Kongresi’ne katılan üyelere yaptığı konuşma ile yazımızı bitirelim.

“Muallimler, yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbileri, sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip (orantılı) bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu evsâf ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Mümtaz vazifenizin ifasına âli himmetlerle hasr-ı mevcudiyet edeceğinize asla şüphe etmem.”

Alıntı...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.12.2009, 09:27   #9
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Tecrübe Puanı: 2309 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Cibilliyet bir ağaç ise eğitim onun güneşi havası ve suyudur..Biri olmazsa diğeri tek başına anlam ifade etmez.Her ne kadar eğitim alırsan al kişi boşsa hiç bir işe yaramaz.
Alt 11.12.2009, 13:10   #10
goramaz
Usta Yiğido

Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ya genetik vs. gibi ırkı yaklaşımlar yapılması gücüme gidiyor kusura bakma sinirimi en çok bozan şeydir ırkçılık. Halbusiki burada bir çok aymaz beni ırkçı olarak tanımlar. Defalarca da bu yüzden millet tabirini bütünleştiricini ve ırkçılığın ne demek olduğunu anlatmışımdır bu yüzden iyi bilirsin goramaz... Bir de anlamadığım şey var mesela bu forumda ben böyle görülüyorum, ırkçı forumlar var orada da ümmetçi-arapçı olarak bakıyorlar bana... Bugünde onlardan birine epey bir sinirlenmişim galiba

Cibiliyet'inde temeli bence eğitimdir, ama kediyi insan yapacak kadar uzun bir eğitimki bu da kedinin kendisine olmaz anca torununda sağlanabilir...
bence o tartışmalra biraz ara ver kardeş. baksana alakasız bir konu bile ırkçılığa geldi. öğrencilerimi düşünerek demiştim genetiği bozuk cümlesini. öyle sorumsuz anne babalar var ki.. bu gün bir velim geldi. çocuğu gitgide kötüye gidyor. diyor ki babası gelirgelmez internetin başına geçiyormuş. çocuk ödevini gösteriyormuş oğlm ben ne anlarım diyormuş. şimdi böyle bir babanın çocuğundan ne beklersiniz.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)