|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2011 15:22
Tecrübe Puanı: 677
![]() |
![]() padişah vezire sormuş: vezir! demiş
-eğitim mi önemli cibiliyet (soy-sop-mezhep) mi? vezir düşünmeden cevap vermiş: -cibiliyet padişahım. padişah memleketin her yerine tellallar çağırtmış. -duyduk duymadık demeyin en iyi hayvan eğiticisine yüz kese altın... en iyi hayvan eğiticisi padişahın huzuruna çıkarılmış. padişah hayvan eğiticisine sormuş: -bir kediye tepsiyle servis yapmayı ne kadar zamanda öğretebilirsin? -altı ayda öğretirim padişahım. altı ay dolmuş, huzura alınmış. padişah: -öğrettin mi? -öğrettim padişahım. saray erkanı toplanmış, kedi elinde tepsi servis yapmaya başlamış, tam vezirin önüne gelmiş; padişah yine vezire sormuş: vezir! demiş. -eğitim mi önemlidir cibiliyet mi? vezir padişahın sorusuna cevap vermeden önce cebinde hazır tuttuğu fareyi yere bırakmış. kedi tepsiyi attığı gibi farenin peşinde koşmaya başlamış. tabi altı aylık eğitimde boşa gitmiş. vezir cevap vermiş. -cibiliyet padişahım. anlayana bilhassa...
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1353
![]() |
![]() çok güzel bir hikayeymiş. şimdi herşeyi daha iyi anlıyorum..ben de diyorum bu çocukları niye değiştiremiyorum. genlerinde bir sorun varmış demek..
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HasreT Şuan
![]() Son Aktivite: 19.11.2013 13:36
Tecrübe Puanı: 2611
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
o kedi bir teşbih sevgili goramaz ![]() Genetik değil adabla, ahlakla, kültürle, inançla alakalı bir cibiliyet dokundurduğumuz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() Yazdığım sadece espiriydi. Ben eğitimin herşeyi değiştirebileceğine inanıyorum.Efendimiz Mustafa İslamoğlu'nun deyimiyle 'o eşkiya topluluktan bir ashab gibi bir evliya topluluk'' çıkarmışsa eğitimciler de bunu başarabilir pek ala. yeter ki insana insan olma özüne ters davranılmasın
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yasaklı
![]() doğan bulut Şuan
![]() Son Aktivite: 03.05.2010 04:13
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() cibilliyet olmaz ise nasıl eyteceksin eytemezsin ikisi birbirini tamamlayan öge
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() Cibiliyet'inde temeli bence eğitimdir, ama kediyi insan yapacak kadar uzun bir eğitimki bu da kedinin kendisine olmaz anca torununda sağlanabilir...
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2197
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() adişah vezire sormuş: “Eğitim mi önemli cibiliyet mi? (soy-sop) mu..”Vezir hiç düşünmeden : “Cibiliyet Padişahım”,
Padişah memleketin her yerinden tellatlar çağırttırmış. Duyduk duymadık demeyin en iyi hayvan eğiticisine 100 kese altın. En iyi havyan eğiticisi padişahın huzuruna çıkarılmış. Padişah hayvan terbiyecisine sormuş “Bir kediye tepsiyle servis yapmayı ne kadar zamanda öğretirsin” Adam “Altı ayda öğretirim padişahım” demiş. Altı ayı dolmuş eğitici huzura alınmış. Padişah “Öğrettin mi?” Eğitici “Öğrettim padişahım.” Saray erkanı toplanmış kedi elinde tepsi servis yapmaya başlamış, tam vezirin önüne gelmiş. Padişah tekrar sormuş. “Vezir Eğitim mi önemli cibiliyet mi?” Vezir padişahın sorusuna cevap vermeden önce cebinden çıkardığı bir fareyi yere bırakmış. Kedi tepsiyi fırlattığı gibi farenin peşine düşmüş. Tabi altı aylık eğitimde boşuna gitmiş oldu. Vezir yine aynı yanıtı veriyor : “Cibiliyet Padişahım” Her veli için, çocuğu keşfedilmemiş bir dahidir. Bunun keşfini öğretmenin yapmasını bekler! Bu konuda benim görüşüm farklı. Kişisel bazda eğitim başarısını bir pastada bölüştürüyorum. İşin %50’si bizzat öğrenciye ait. %30’i eğitim kurumuna %10’si öğrencinin ailesine ve %10’u çevre’ye aittir. Gördüğünüz gibi kumaşın kalitesi önemli, her kumaştan aynı model elbise yapamazsınız yada her undan aynı lezzette ekmek olmaz! Niçin bunları yazıyorum? Veliler genelde tüm başarıları kendilerine ve çocuklarına, tüm başarısızlıkları ise eğitim kurumuna ve öğretmenlere fatura etme eğilimindedir. Bu haksızlığı gidermek, velilerin gerçeği görmesini sağlamak gerekir. Sizlerin evde 1-2 sini kontrolde zorlandığınız çocukların 30-40’ını bir sınıfa kapatıyoruz ve öğretmene teslim ediyoruz. Öğretmen önce disiplini sağlayabilecek ki dersine başlayabilsin. Kendi geçim derdini unutarak her sabah görevi başına koşan, ne yazık ki çağın temposunu takip etmekte zorlanan öğretmenlerimiz, alçak gönüllü, fedakar ve kişisel çabaları ile her türlü imkansızlıklara rağmen mucizeler yaratabilmektedirler. Atatürk, 25 Ağustos 1924’te, Ankara’da, toplanan Muallimler Birliği Kongresi’ne katılan üyelere yaptığı konuşma ile yazımızı bitirelim. “Muallimler, yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbileri, sizler yetiştireceksiniz. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip (orantılı) bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu evsâf ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Mümtaz vazifenizin ifasına âli himmetlerle hasr-ı mevcudiyet edeceğinize asla şüphe etmem.” Alıntı...
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
![]() Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cibilliyet bir ağaç ise eğitim onun güneşi havası ve suyudur..Biri olmazsa diğeri tek başına anlam ifade etmez.Her ne kadar eğitim alırsan al kişi boşsa hiç bir işe yaramaz.
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Usta Yiğido
![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Böyle Eğitim Olur mu ? | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 7 | 07.10.2009 13:44 |
Bu illerde zorunlu eğitim 9 yıl | HARBİKIZ | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 2 | 10.06.2009 10:43 |
EĞİTİM HEP EĞİTİM,BAŞKA YOL YOK | atlantis | Serbest Kürsü | 10 | 07.05.2009 17:48 |
İslamın Eğitim ve Öğretime verdiği önem | seva | Dini Bilgiler | 0 | 27.04.2009 15:33 |
Eğitim Sivas'ta Sorunlu Başladı | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 6 | 10.09.2008 00:39 |