|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 985
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, “Kriz sonrasında esnaf ve sanatkarımız kepenk kapatmamak için çırpınıyor. Esnafların büyük bir bölümü aldığı kredileri üretim için değil daha çok borçlarını kapatmak için kullanıyor” dedi. Kooperatiflerinin sağladığı kredilerin düşük faizli olması ve yarısının da devlet tarafından finanse edilmesi nedeniyle esnafın ilgisinin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Başkan Demirgil, “Kooperatif olarak Sivas esnafının zor gününde derdine derman olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar esnaf ve sanatkarımıza kooperatifimiz 16 milyon TL kredi imkanı sağladı. 1 Eylül 2009 tarihinden itibaren kredi faiz oranlarının yüzde 8’e düşmesi kredilere ilgiyi bir kat daha artırdı. Kooperatifimize başvuran esnaf ve sanatkara en yüksek 35 bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlıyoruz. Biz verdiğimiz kredilerle esnafımızın iş geliştirmesine, üretim ve yatırım yapmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Ancak dünya genelinde yaşanan küresel ekonomik kriz sonrasında esnafımız zor günler geçiriyor. Bu nedenle çekilen krediler genellikle borç ödemek, nakit sıkıntısını gidermek için kullanılıyor. Durum böyle olunca alınan kredilerin iyi değerlendirilememesi sonrasında 3 aylık ödemelerde de aksamalar meydana geliyor” dedi. ESNAF ÖDEYEBİLECEĞİ KADAR BORÇLANSIN Esnafın ödeyebileceği kadar borçlanması gerektiğini söyleyen Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, “Esnaf ve sanatkarımızı ödeyebileceği kadar borçlanması konusunda uyarıyoruz. Kredinin ne için alınacağı esnafımız tarafından iyi düşünülüp hesaplanması gerekiyor. Esnafımız kredi alırken bu hesapları iyi yaparsa hem ödemeler konusunda sıkıntı yaşanmaz, hem de darboğazda olan esnafımız daha fazla sıkıntı içerisine girmez” dedi. Dünyayı etkileyen kriz sonrasında esnafın borcunu aldığı kredilerle kapatmaya çalıştığını söyleyen Demirgil, “Kriz öncesi esnaf ve sanatkarımızın büyük bir bölümü aldığı kredilerle işini büyütüyordu. Ancak kriz sonrası sıkıntılı bir dönem geçiren esnaf ve sanatkarımız çıkış yolu bulamıyor. İnşallah dünya genelinde yaşanan küresel krizin izleri biran önce ortadan kalkar, esnaf ve sanatkarımız da sıkıntılı günleri geride bırakır” dedi. Hürdoğan Gazetesi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu kriz sonrası ayakta durmaya çalışan vatandaşlarımız'a yüce mevlam yardımcı olsun.Kredi olayınada gelince çok sakat bir iş olduğunu düşünüyorum.
Tüm esnaflarımızın en yakın zamandan borçlarının ödemesini yüce mevlamdan niyaz ediyorum. ALLAH KOLAYLIK VERSİN. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25
Tecrübe Puanı: 1397
![]() |
Sanatkarlara bişey diyemem ama esnafın durumuna hiç inanmıyorum.
Esnaf kısmı şu an halkın en zangin kesimleri arasında..
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Esnaf tabiki grup grup, şuan gıda işi yapan esanfın en iyi iş yapan grup olduğuna inanıyorum çünkü insanlar aç duramaaycağı için mecbur tüketmek zorunda. Üretime dayalı farklı esnaf grupları tamamen felç durumda. Herşeyi borçla yürütüyor kredi vs. Gerçekten her kesim aslında etkileniyor bundan, sermayesi olmayan esnaf ise tamamen bitmiş durumda.
|
|
|
#5 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 15.06.2026 21:25
Tecrübe Puanı: 1397
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zaten ülkemizde ne yazıkki adaletli bir vergi sistemi yıllardır oluşmadı, asıl vergi vermesi gerekenden vergi alınmadığı gibi, memur, işçi ve gücü yettiği esnaf kesiminden vergiler tahsil edilmektedir.
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2241
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah,ım sen borçluları borçlarını ödemesi yardım et.....
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|