Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Özelleştirmelere karşıyız - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.02.2010, 12:42   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 956 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Özelleştirmelere karşıyız

EMO Ankara şube başkanı Ramazan Pektaş bugün yapılacak TEDAŞ ihalesinin özlük haklara tecavüz olacağını söyledi.

Türkiye’de yaygınlaşan özelleştirmeler son sürat devam ediyor.
Önceleri karlı bir iş gibi görünen ancak sonrasında yanlış bir uygulama olarak nitelendirilen özelleştirmeler tüm itirazlara rağmen devam ediyor.

Sivas’taki kurumlar da bu özelleştirmelerden nasibini alıyor. Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen ancak yeniden devle te devredilmesi istenen Et ve Balık Kurumu’ndan sonra Tedaş da özelleştirme kapsamında satışa çıkarıldı. 2008 yılı geliri 12 bin TL olan ve 12 Şubat 2010 tarihinde satışı gerçekleşecek olan Tedaş, 10 milyon dolar geçici teminat ile satışa çıkacak. Tekel de olduğu gibi Tedaş’ın satışına da iti-raz edenler var. Elektrik mühendisleri odası Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, Sivas’taki Tedaş’ın özelleştirilme sine karşı çıkanlardan… Türkiye’de son 30 yıldır bütün elekt rik dağıtım şirketlerinin çeşitli konsorsiyumlara sermaye transferi sağlamak amacıyla özelleştirildiğini söyleyen Pektaş, bu özelleştirmelerin kar getirmediğini ve halkın yararına olmadığını dile getirdi. Pektaş bu bakımdan Sivas’ta bulunan Tedaş’ın özelleştirilmesinin de kendileri için sürpriz olmadığını belirtti. Elektrik dağıtım şirketlerinin 2007 yılına kadar kar elde ettiğini ifade eden Pektaş, “2008 yılından sonra bu şirketler bilanço üzerinde zarar ediyor gösterildi” dedi. Özelleştirmelerde şirketlerin 2,5 yıllık karına denk gelecek şekilde satışının yapıldığını söyleyen Pektaş, kendilerinin bu kar ve zarar noktasından ziyade özelleş-tirmeye karşı olduklarını kaydetti. Elektriğin halkın ihtiyaç kalemi olduğunu vurgulayan Pektaş, elektrik fiyatının halka şimdiki rakamların %50’sinden daha ucuza satılabileceğine de değindi.

Özelleştirmenin karlıymış gibi görünmesine rağmen Tedaş’ta çalışan işçilerin özlük haklarının elinden alınmasına neden olacağını belirten Pektaş, bu özelleştirmelerin aynı zamanda hem ekonomik hem de sosyal bir kayba neden olacağını söyledi.

Sivaspostası
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)