|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 947
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivaslı gurbetçi Bünyamin Deniz, yaşadığı Almanyanın Münih kentinde, vergisini ödeyerek Sivas plakalı otomobilini kullanıyor. Gurbetçinin bu tutumu diğer gurbetçileri bile şaşırtıyor. Almanya'da nakliyat işiyle uğraşan 33 yaşındaki Bünyamin Deniz, çocukluğundan itibaren yaşadığı bu ülkede memleket hasretini bir nebze de olsun dindirmek için Sivas'tan satın aldığı 58 DD 048 plakalı otomobiliyle dolaşıyor. Tatil için geldiği Sivas'ta memleketini çok sevdiğini belirten Deniz, bu sevgisini aracına ve plakasına da yansıtmak istediğini, bu amaçla Sivas plakası taşıyan ve Türkiye'de üretilen bir otomobili tercih ettiğini anlattı. Sivas hayranı olduğunu vurgulayan Deniz, bir fıkradan yola çıkarak böyle bir girişimde bulunduğunu anlatarak, ''Zamanında Almancılar Türkiye'ye gelip hava atıyormuş. Hacı Murat'ın sahibi de bir gün Almanya'ya gidip o da hava atma girişiminde bulunmuş. Ben de bir Sivas sevgilisi olarak Sivas plakalı, özellikle Türkiye'de üretilen bir araba alıp Almanya'ya gitmeyi düşündüm. Böylece orada memleketimizi de yaşatıyoruz'' dedi. Türkiye plakalı aracı gören gurbetçilerde değişik tepkiler olduğunu, trafikte korna çalarak kendisine selam verdiklerini, özellikle Sivaslı gurbetçilerin tepkisinin daha coşkulu olduğunu aktaran Deniz, ''Bazıları merakından beni durdurarak konuşmak istiyor. Ne zaman geldiğimi, niye geldiğimi öğrenmek isteyenler, hatta 'arabayla gelinir mi?' diye soranlar oluyor'' diye konuştu. Böylelikle Sivas'ın ve Türkiye'nin de yurt dışında tanıtımını yaptığını kaydeden Deniz, Almanya'da bugüne kadar Türk plakalı otomobiliyle zorluk yaşamadığını anlattı. 4 yıl içerisinde polis tarafından iki defa durdurulduğunu belirten Deniz, otomobili için Türkiye'deki vergisinin yanı sıra Almanya'da da yıllık 108 avro vergi ödediğini, ayrıca sigortasını da Türkiye'de yaptırdığını bildirdi. Deniz, uygulamasının gurbetçilere örnek olmasını isteyerek, ''Almanya'da kendi memleketlerini tanıtırlar'' dedi. Gazete İzci |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 13 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 65serdal58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.05.2016 10:20
Tecrübe Puanı: 1360
![]() |
![]() çok güzel yaaaaa
![]() farklı bir duygu olsa gerek.biz bile sivastan farklı bir yerde 58 i görünce içimiz kıpır kıpır olur,yurt dışını düşünemiyorum bile...... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı 65serdal58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARAMELLL58 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2013 17:04
Tecrübe Puanı: 1697
![]() |
![]() Ben de bir Sivas sevgilisi olarak Sivas plakalı, özellikle Türkiye'de üretilen bir araba alıp Almanya'ya gitmeyi düşündüm. Böylece orada memleketimizi de yaşatıyoruz''
helal olsun tebrik ederimm valla hemde yurtdışında cidden tam sivas aşığıymış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı KARAMELLL58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 834
![]() |
![]() ben olsam bende öyle yapardım eğer yurt dışında yaşasaydım.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı burak5866'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() şarkışla 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 05.01.2013 07:27
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Ben de İstanbul da 58 HD 340 Plakalı aracımla geziyorum.Bilinçli olarak arabamı SİVAS tan aldım.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı şarkışla 58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Eskiden alamancılar gelirken sarı mercedeslerle gelirlerdi tabi birde havalar amanda aman.
![]() Demekki şimdi tersine döndü kardeşimizi tebrik ederim.Türkiye içinde fazla dikkat çekmese bile yurt dışında gurbetçiler arasında hemen göze batar. Sivas plakalı arabayla oralarda dolaşmak ayrı bir zevk olsa gerek.Bizlerde Sivasın dışında bir Sivas plakalı araç görsek gözden kaybolana kadar mahsun mahsun bakıyoruz..
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Yiğido
![]() ![]() navruz58 Şuan
![]() Son Aktivite: 02.07.2016 13:52
Tecrübe Puanı: 713
![]() |
![]() bende sivas delisiyim sivas sivasspor benim herseyim ben bir daha bir deliyim sivasima
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar navruz58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas aşkı bu olsa gerek tebrikler.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ŞAHBEY Şuan
![]() Son Aktivite: 08.10.2010 14:10
Tecrübe Puanı: 640
![]() |
![]() bu aşk başa belada oluyor malesef Sivas düşmanı çoooook sabah bi bakıyorsun plakan sökülüp atılmış arabayada hakaretler yazılmış...bir dahamı kalsın SİVAS benim gönlümde
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ŞAHBEY'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() murat tugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 06.06.2015 15:33
Tecrübe Puanı: 796
![]() |
![]() Gurur duydum helal olsun kardeşime
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı murat tugrul'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SİVASIMIZIN TARİHÇESİ | Sivaslilar.Net | Sivas Tarihi | 26 | 13.05.2016 17:51 |
SİVASımızın Amatör kulüpleri... | Serd@r | Sivasimizin Amator Klupleri | 15 | 18.08.2010 12:28 |
Danimarka da Muhteşem Sivas Gecesi | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 25 | 05.07.2009 16:00 |
Sivas, bize Başkan'ımızın emaneti | H_Turan | Röportajlar | 0 | 27.05.2009 18:32 |
TARİHİ SİVAS LİSESİ EĞİTİME AÇILIYOR | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 5 | 06.06.2007 18:27 |