Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Eğitime yatırım kimseyi tatmin etmedi - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 09.10.2010, 07:10   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 941 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Eğitime yatırım kimseyi tatmin etmedi

İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları dün yapılan beşinci birleşimle son buldu.

İdareden gelen ek gündem maddeleri ile birlikte Eğitim Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'na havale edilen 2010 yatırım programının incelenmesi ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilen il özel idaresi 2010 yılı kırsal alt yapı çalışmalarının gerçekleşme oranlarının görüşüldüğü toplantının konuğu İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner oldu.
2010 yılında milli eğitim alanında planlanan toplam 84 yatırımdan sadece 27'sinin bitirilmesi meclis üyelerinin tepkisini çekerken, gecikmelerin kaynağı olarak gösterilen Bayındırlık İl Müdürlüğü günah keçisi oldu. 2010 yılında yer alan milli eğitim yatırımlarının durumu hakkında ki önergeyi okuyan Eğitim Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Ahmet Özaydın, 2010 yılında ilköğretim kurumlarında 57, ortaöğretim de ise 27 olmak üzere toplam 84 yapım ve onarım işinin planlandığını söyledi.
İlköğretimde planlanan 57 işten 21'nin tamamlandığını ve 21'nin devam ettiğini söyleyen Özaydın, 10 işin proje aşamasında, 4 işin ihale aşamasında olduğunu bir işin ise ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamadığını dile getirdi. Özaydın, “Ortaöğretim kurumlarında ise planlanan 27 işten 6 tanesi bitirildi. 14 tane devam eden, 2 proje aşamasında, 2 ihale aşamasında işimiz var. 3 iş ise ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamadı” dedi.
Özaydın'ın okuduğu raporun ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ise, “Hepimizin çok şikâyetçi olduğu ve zamanında yapılamayan işlerin neden yapılamadığı, neden yetiştirilemediği noktasında bir değerlendirme yapacaksak hepimizin özeleştiri yapması lazım. Ayrıca belli tedbirlerin alınması gerektiğini hep beraber konuşmamız lazım. İlköğretim yatırımlarında usul ve esas hem yapım hem onarım işlerinin yıl içerisinde bitirilmesidir. Bitirilemeyen işlerin bir gerekçesi olması gerekir. Yapım işi büyük bir iş ise ertesi seneye aktarılabilir ama bir onarım işini diğer bir seneye aktarılmaması gerekir. Demek ki ya planlamada bir kusurumuz var ya da kurumlar arası diyalogda bir kusurumuz var” dedi.
Planlamada olabilecek kusurlar arasında, çok fazla sayıda iş planlanlanması ve bu çok sayıda planlanan işide yürütecek ekipman ve personel yetersizliği olabileceğini dile getiren Taner, “Dolayısıyla bu yönde bir tedbir alınmasında fayda var. Kurumlar arası diyalog derken ben Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak işleri planlayan İl Genel Meclisini sonra bu planlanan işlerin aktarıldığı mutfak dediğimiz işin icrasını yapan Bayındırlık İl Müdürlüğümüzü sonrada ihale aşamasında devreye giren İl Özel İdaresi'ni ifade etmek istiyorum. Bu kurumlar arasında almalar vermeler, göndermeler oluyor. Buda zaman kaybına neden oluyor. Bu işin ihalesi, icrası, harcama yetkili olan bir yapım onarım ekibi kurulursa bu sorun çözülür. Yazışma yapacağınıza, telefonla görüşeceğinize bu büro kurulursa bu işlerin hızlanacağını düşünüyorum. Kasım ayında bir planlama yapılacak. Planlama yapılırken lütfen arsası olan yerlerde okul yapımı planlansın. Bazen bizim sandığımız arsa, başka kurumların çıkabiliyor, arsada imar uygulamasından kaynaklanan şahısların hisseleri gözüküyor. Bunu kamulaştırmanız gerekiyor. Kamulaştırma uzun zaman alan bir iş. Bir işi planlıyoruz keşif bedeli yok. O zaman tahmini bedel koyalım diyoruz bu tahmini bedel daha sonra keşfin çok altında kalıyor. Keşfin altında da kalınca da kaynak bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Yapacağımız ve planlayacağımız işin muhakkak proje bedelinin orta olması gerekiyor ki daha sonra kaynak bulmak için zaman kaybedilmesin. İhale mevzuatı uzun süreçte gerçekleşen bir mevzuat bizim işlerimizin de uzun süreye tahammülü yok bir an önce başlayıp bir an önce bitmesi hepimizin ortak isteği” şeklinde konuştu.
Taner konuşmasının ardından meclis üyelerinin sorularını cevaplandırdı. Ancak eleştiriler her zaman olduğu gibi Bayındırlık İl Müdürlüğü kaynaklı olunca Taner'de Bayındırlık İl Müdürü'nün de meclise çağrılması talebinde bulundu. Taner bayındırlıktan ötürü yaşanan gecikmelere kendisinin cevap veremeyeceğini kaydetti.

Kaynak: Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 09.10.2010, 11:32   #2
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4546 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Eğitime yatırım kimseyi tatmin etmedi

Her şey eğtimden gecer eğitime büyük önem vermeliyiz
Alt 09.10.2010, 15:04   #3
AĞAOĞULLARI
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

AĞAOĞULLARI Şuan AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02

Tecrübe Puanı: 600 AĞAOĞULLARI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Eğitime yatırım kimseyi tatmin etmedi

Cahil toplumlarla hiç bir yere varılamaz eğitime öğretime çok önem verilmelidir.
Türkiye nin tek çıkar yolu genel toplumun eğitim yüzeyinin yükseltilmesidir.
Muasır medeniyet sevyesine böyle ulaşılır. Eğitim eğitim eğitim her işin ve aşın başı eğitimdir.
Ağaoğulları
9/1o/2o1o.
AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)