[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Geçtiğimiz hafta yapılan bir toplantı sonucunda İlçemizde kurulan Şarkışla Ozanlar ve Şairler Derneği Başkanı Servet Yıldırım'ın gazetemize yaptığı yazılı açıklamada Derneğin kuruluş amacı şu şekilde özetlendi.
Ozanlar diyarı Şarkışla İlçemizde bir ilki gerçekleştirmek üzere, bir gurup ozan, aşık, şair, kültür ve sanat insanı bir araya gelerek günlerce çalışıp nihayetinde Şarkışla Ozanlar ve Şairler Derneği'nin temelini atmış bulunmaktayız, başta Şarkışla Belediye Başkanı olmak üzere din, dil, ırk, mezhep ve siyasi ayrım olmadan otuz insanın kurucu üye olarak bir araya gelip böyle bir oluşuma destek vermeleri Şarkışla'da önce insani duygularla birliğin berbaerliğin, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın önünü açacak, sonra milli halk kültürümüzün temsilcileri ve yüz akımız olan başta Aşık Veysel olmak üzere hayatını kaybetmiş veya yaşayan ozanlarımıza, şairlerimize vefa borcu olarak hakettikleri değeri verip, onlardan bizlere miras kalan türkülerimize, deyişlerimize sahip çıkarak özümüze dönmeye vesile olacaktır, Şarkışla Belediyei sanat galerisinde yapılan 16.10.2010 tarihli kurucular kurulu toplantısında Şarkışla Ozanlar ve Şairler Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimi yapılmış olup görev dağılımı ve Dernek kurucular listesi aşağıdaki gibi şekillenmiştir. Yönetim Kurulu: Başkan Servet Yıldırım, Başkan Yard.Bülent Fırat, Sekreter Filiz Gür, Mali Sekreter Tayfun Hakverdi, Örgütlenme Sekreteri Sayit Kaya, Kültür ve Sanat Sekreteri Seyfettin Soysal, Sosyal İşler Sekreteri Ali İhsan Karabulut. Denetim Kurulu: Başkan Kasım Gültekin, Üye Adalet Özkan, Üye Erdal Laçin. Dernek Kurucu Üyeleri İse: Servet Yıldırım, Bülent Fırat, Filiz Gür, Tayfun Hakverdi, Seyfettin Soysal, Sayit Kaya, Ali İhsan Karabulut, Kasım Gültekin, Adalet Özkan, Erdal Laçin, Şerif Tamer, Nazender Süzer, Hülya Yuıldırım, Nuri Karabulut, Şükrü Sönmez, Ahmet Gültekin, Osman Aydın, Mehmet Tufan Deliktaş, Zeki Timur, Cahit Tuncer, Mehmet Akdağ, Mehmet Avni Akbulut, Bekir Sami Bozkurt, Ahmet Serdar Darbazoğlu, Nuri Berk, Serap Bolayır, Hasan Ali Köseoğlu, Nadir Sayın, Hasan Sayılgan, Mustafa Günbulut'dan oluşmakta.
Sivasın Sesi.