Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Vali Ali Kolat' tan teşvik eleştirisi - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 01.11.2010, 09:22   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 957 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Vali Ali Kolat' tan teşvik eleştirisi

Vali Ali Kolat, her türlü platformda yatırımcıyı Sivas’a davet ettiklerini ancak yatırımcıların tercih etme noktasında teşvik imkânları
çok daha fazla olan 4. bölgede yer alan kentleri tercih ettiğini söyledi.

Bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla hayata geçirilen teşvik sisteminde Sivas’ın dördüncü bölgede olması gerekirken Kayseri ile aynı bölgede yani üçüncü bölgede bulunuyor olması Vali Ali Kolat tarafından eleştirildi. Vali Kolat, “Şimdi iş adamı yatırım tercihi yaparken dördüncü bölge dururken neden üçüncü bölgeye gelsin” dedi. Bir yere yatırımın gelmesi için devletin üzerine düşenin gerekli alt yapıyı hazırlamak olduğunu belirten Vali Ali Kolat, “Devlet yolu yapar, enerjiyi getirir, belki arsayı tahsis eder ama şimdi artık günümüz ekonomisinde ben buraya fabrika açayım Ahmet, Mehmet gelsin çalışsın yok. Bunu artık özel sektör yapacak. Bunu etrafımızdaki illerde görüyoruz. Ben özel sektördeki arkadaşlara da bunu söylüyorum. Meseleye devlet bir şey yapmıyor, devlet etmiyor gibi bakmayın. Böyle baktığınız zaman bu mantalite yanlış, o zaman biz bir şey yapamayız” dedi. İstanbul’daki Sivaslı iş adamlarına da bunu söylediğini kaydeden Vali Kolat, “Dedim ki gelin bize yardım edin, şunu yapın bunu yapın demek istemiyorum dedim. Gelin kardeşim para kazanın. Para kazanma şansınız var dedim. Sivas madencilik, tarım, hayvancılık açısından yatırıma son derece müsait, gerekli alt yapı var. Turizm açısından da ciddi manada gelişme gösteriyor. Başka yere gideceğinize memleketinize gelin hem siz hem memleketiniz kazansın dedim. Bunu her platformda sürekli işliyorum” dedi.

Bunu yapacak olanın özel sektör olduğunu ancak özel sektöre de bazı imkânlar sağlanması gerektiğini dile getiren Vali Ali Kolat, “Bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çıkarılan teşviklerde Sivas üçüncü bölge Kayseri ile aynı kategoride. Ben Malatyalıyım Malatya 4. bölgede yer alıyor. Malatya’nın sadece 300 milyon dolar kaysıdan girdisi var. Malatya gelişmiş açısından Sivas’tan çok daha önde. Şimdi Malatya’yı siz dördüncü bölge yapıyorsunuz Sivas’ı üçüncü bölge yapıyorsunuz ve Kayseri ile aynı bölgede yer aldırıyorsunuz. Şimdi iş adamı yatırımını yapmak için tercih yaparken gider başka yere yapar. Dördüncü bölge dururken neden üçüncü bölgeye gelsin. Sivas’ın dördüncü böyle alınması için görüşmeler yaptık. Yeni bir değerlendirme yapılacak ve inşallah Sivas dördüncü bölgeye alınacak. Böylece Sivas’ın daha cazip bir merkez haline geleceğini ümit ediyoruz” dedi.

Kaynak: Sivas İzci
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 01.11.2010, 13:56   #2
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47

Tecrübe Puanı: 843 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Vali Ali Kolat' tan teşvik eleştirisi

valimizi yavaş yavaş sevmeye başladım geçen bir konuda daha böyle sesini yükseltmişti gerçekten haklı sessiz kalınarak birşey yapılamaycağını anladı sayın valimiz inş bu yolda daha da çok sesi çıkarak ilerler ve gerçektende haklı.adam üstelik memleketi malatya olmasına rağmen sivası savunmuş.helal olsun gerçekten böyle devam.sesiz kalmayın sayın valim.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)