|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 951
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() 8 Ocak 2009 tarihinde Ticaret Sanayi Odasında düzenlenen vergi rekortmenleri ödül töreninde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından sözü verilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ; ) konusunda yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Ankara ve ilimizde yapılan üst düzey toplantılar ve yapılan yer araştırmaları sonucunda Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp, 3 Ağustos 2010 tarihinde şeker fabrikası arazisini TOBB ETÜ’ye tahsis edeceğini açıklamıştı. Sivas’ın birinci gündem maddesini oluşturan bu sevindirici kararı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve TSO Komisyon Başkanları Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’ü ziyaret ederek değerlendirdi. ![]() Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret eden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “TOBB ETÜ Fakültelerinin Sivas’ta açılması için 2010 yılı sonuna kadar bu işin neticelenmesi gerekiyor. Tahsisat yazısının TOBB’a acilen verilmesi lazım. Elimizi hızlı tutmalıyız” dedi. ![]() “Tahsisat yazısını 2010 yılında alarak çalışmalara 2011 yılında başlayacağız” diyen Başkan Yıldırım, “Sayın Belediye Başkanım, bildiğiniz üzere daha önce terminal için ayrılan alanı Özelleştirme İdaresine bir yazı yazarak, TOBB ETÜ’ye tahsis edilmesinde bir mahsur var mı? diye bir yazı yazmıştınız. Üniversite konusunda bizimle aynı düşünceye sahip olduğunuzu biliyoruz. Özelleştirme İdaresine yazılan yazının cevabı beklenirken, Milletvekilimiz Sayın Mustafa Açıkalın’a ‘Özelleştirme İdaresi Başkanının belediyenin bizden yazı beklemesine ya da görüş almasına gerek yok. Kendileri oradaki değişikliği yaparak, arsayı tahsis edebilir” diye görüş belirtmişlerdir. TOBB’a tarih vererek gelin diye bir cevap vereceğiz. Çünkü yılsonu geliyor. Tahsisat yazısının hemen verilmesi lazım” dedi. ![]() Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp ise, “Özelleştirme İdaresi bizim aramızdaki bir işe karışmaz. Biz neticede bizim uhdemizde olan bir alanı, terminal yapımında kullanmayıp TOBB ETÜ’ye tahsis edebiliriz, zaten mevcut terminal yerinde kalıyor. Bu manada sizin gibi düşünüyorum. Hızlı bir şekilde prosedürü işletelim” dedi. “Hepimiz aynı gemideyiz. Hepimiz Sivaslıyız” diyen Belediye Başkanımız Ürgüp, “Burada olacak olumlu veya olumsuz işler hepimizi aynı ölçüde etkileyecektir. Sadece TOBB ETÜ konusunda değil birçok konuda beraber düşündüğümüzün farkında olmamız lazım” dedi. Başkan Ürgüp, “Ticaret kökenli insanlar aslında kolay uzlaşabilir. Yaptığımız iş şahıslarımızla ilgili bir ticaret değil ama ticari kurallar burada da geçerli. Bir şey veriyorsunuz, şehre bir şey alıyorsunuz. Şehrin bir arsasını size TOBB ETÜ’ye tahsis ediyoruz. TOBB ETÜ’de şehre üniversite yapacak” dedi. ![]() Sivas’a ikinci hatta üçüncü üniversitenin kurulması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp, “Belediye Başkanı olmadan önce çeşitli toplantılarınıza katıldım. Sivas’a ikinci bir üniversite kurulması çok önemli bir konudur. Vakıf üniversitesi olur, TOBB ETÜ olur. TOBB ETÜ’de olursa iyi olur demiştim. Rıfat Bey bu birimin başındaki insandır. Kendileri Kayserilidir. Bize de yakın biridir. Dolayısıyla onunda desteğini alacağımız belliydi. O desteği bize verdi. Bu konuda sizin gibi düşünüyorum. Hızlı bir şekilde prosedürü işletelim. Milletvekilimiz Sayın Mustafa Açıkalın konuyu bize de ilettiler. Bana göre de doğrusu budur. Özelleştirme İdaresi bizim aramızdaki bir işe karışmaz. ![]() Bu konuda arkadaşlarıma gereken bilgileri aktarıyım. Biz bunu TSO’dan, TOBB’dan görüş alarak ne şekilde olması gerekiyorsa yapalım. Memlekette hızlı bir şekilde bu işin başlaması lazım. Bundan yana benim tavrım açıktır” dedi. Kaynak: Sivas Belediyesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 837
![]() |
![]() belediyeye ve tso ya çabaları için gerçekten teşekkür etmek gerekir.inşallah sivas ikinci üniversiteye sahip olur kayseri 5. üniversiteyi açıyor biizm neden 2. olmasın.
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1363
![]() |
![]() Yıl sonu geldi madem böyle birşey yapacaktınız şimdiye kadar niye uyudunuz? Hayret doğrusu Sivas için birşeyler yapmaya başlamışlar. Sebebi ne acaba?
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|