Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Türkiye Çocuk Dergisi'ndeki Masallarım           »          Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI

Seçenekler Arama Stil
Alt 19.12.2010, 23:51   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 985 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Üniversite öğrencilerinden ücretsiz matematik dersi

Sivas'ta lise öğrencilerine ücretsiz matematik kursu veren bir grup üniversite öğrencisi, liseli gençlere müzik ziyafeti ile tiyatro gösterisi de sundu.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Orta Öğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında Atatürk Lisesi 9. sınıf öğrencilerine bir süredir boş zamanlarda ücretsiz olarak matematik kursu verdi.
Matematik dersini liseli gençlere sevdirmek için çaba gösteren üniversiteli 8 genç, liselilere matematik dersinin yanı sıra zaman zaman da müzik ziyafeti ve tiyatro gösterisi sundu. Bu faaliyetlerle birlikte lise ve üniversite öğrencileri kaynaştı.
Matematik öğretmeni adayı 8 gencin yürüttüğü bu faaliyetler kapsamında bugün de Atatürk Lisesinde bir program düzenlendi. Atatürk Lisesi ile Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı programda, üniversite öğrencileri gitar eşliğinde gençlere müzik ziyafeti ve tiyatro gösterisi sundu.
Programda konuşan Atatürk Lisesi Müdürü Fatih Sancılı, bu program sayesinde üniversite ve lise öğrencilerinin kaynaştığını, öğrencilere matematik kursu verilmesinden dolayı velilerin memnuniyetlerini ilettiğini söyledi. Sancılı, Eğitim Fakültesi öğretim üyelerine ve Orta Öğretim Matematik Bölümü öğrencilerine yürütülen faaliyetlerden dolayı teşekkür etti.
Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Mehmet Dervişoğlu ise kendisinin de orta okulu bu binada okuduğunu belirterek, yıllar önce eğitim gördüğü binada öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Dervişoğlu, öğrencilere eğitim yaşamlarında başarılı olmaları için çok çalışmalarını öğütledi.
Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Numan Turan da öğrencilere, eğitim ve hayata dair bazı önerilerde bulundu. Motivasyonun önemine dikkati çeken Turan, öğrencilerden başarıya odaklanmalarını istedi.
Liseli gençlere matematik kursu veren üniversite öğrencilerinden Saim Akkuzu da fakülteleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul işbirliğinde öğrencilere faydalı bir faaliyet yürüttüklerini söyledi.
Programın düzenlendiği sınıfta asılı olan dövizler arasındaki ''Matematik aşk gibidir, basit bir fikirdir, fakat hem de karmaşıktır'' yazısı dikkati çekti.

Kaynak: Sivasın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.12.2010, 07:39   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Üniversite öğrencilerinden ücretsiz matematik dersi

Bu güzel program sayesinde üniversite ve lise öğrencilerinin kaynaşması güzel birşey,Genç kardeşlerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ederim...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)