|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 935
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas'ta bin 550 korsan kitap ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, Sivas Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ve İl Bandrol Denetim Komisyonu işbirliğiyle kitabevlerinde korsan yayınlara yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde 2 kitabevinde yapılan aramada toplam bin 550 korsan kitap ele geçirildi. Çoğu bandrolsüz olduğu tespit edilen kitaplar arasında başka esere ait bandrol taşıyanların da bulunduğu bildirildi. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan 3 şüphelinin ifadeleri alınarak adli soruşturma başlatıldığı, kitaplara ise el konulduğu bildirildi. Sivas Hürdoğan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1299
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Korsan kitap basanalrı savunmuyorum ama kitaplar çok pahalı..
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 770
![]() |
![]() Aynen Katılıyorum.
Ülkemizde Kitap çok pahalı bence ucuzlamalı o zaman korsanlar kendi kendine azalır
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() burak5866 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.08.2021 15:47
Tecrübe Puanı: 821
![]() |
![]() peki bu korsam kitap oslun cd olsun yok etmek israfmıdır?bunları mesela bir kütüphaneye bağış yapsalar daha iyi olmaz mı?en azından israftan kurtulunmuş olmaz mı bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir.cevaplayacak yok mu acaba?
![]() |
#5 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() sonüye Şuan
![]() Son Aktivite: 24.11.2012 16:11
Tecrübe Puanı: 573
![]() |
![]() Orjinali ile korsanı arasında dağlar kadar fiyat farkı oluyor. Tabiki millet korsanı tercih edecektir.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() özgüven Şuan
![]() Son Aktivite: 04.04.2015 06:50
Tecrübe Puanı: 722
![]() |
![]() Millet aynı kitabı daha ucuz yollardan alıp okuyorsa tabiki korsana yönelir.
![]() |
#7 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 594
![]() |
![]() Türkiye de kitap pahalı değildir. Bir kitabın nasıl yazıldığını, ne gibi kaynaklara baş vurulduğunu, sabır ve azimle çalışıldığını bu eserleri yazanlar bilir. Yazılan araştırma inceleme dalında ise bu zorlukları aşarak eser yazmak
büyük bir başarıdır. Bu kitaplar el emeği göz nuru dökülerek yazılıyor . Yazar arkadaşların bir çoğu evlerine veya bürolarına kapanıyorlar.Yapılan emeğe göre çok ucuz .Bastırmak ,yayınevi ile anlaşmak telif hakları derken bir sürü engel. Bunları bilen bilir bilmeyende kitap çok pahalı alamıyoruz der .Onu diyenin okuma merakı yok Bir kitap yazımından dağıtımına kadar kaç aşamadan geçer bilmezler. Türkiye de halkın okuma merakı yok çünkü bizim gibi toplumların dedikodudan okumaya fırsat bulamıyoruz.Bir kitap 5 lira ile 5o lira arasında değişir iki günde bir paket sıgara içilmese ayda bir kitap okunsa yılda 12 kitap okunmuş olunur. Kitap bilgi ve kültür kaynağıdır ne yazık ki bizim gibi az gelişmiş ülkeler buna yeterince önem vermiyoruz. Okuma hevesimiz olmadığı için kitap çok pahalı alamıyoruz diyoruz bu konunun bahanesi. Birde madalyonun arkası var iş derdi,geçim derdi çeşitli sıtıntılar okuma zevkini şevkini kırıyor hayatla mücadeleye giriyorsun her şeyi unutturuyor.Buda bir engeldir. Bandrolsuz kitap almak bu sektöre katkı sağlamaktır . Devlet kayıt dışını kayıt altına almaya çalışırken ,halkın bu sektörlere itibar göstermesi anlaşılır gib değil. Yasak olandan kaçınmamız gerekirken tercih ediyoruz bu da çok yanlıştır. Devletin men ettiğinden kaçınmak gerek bandrolsuz kitap alma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 14.09.2024 14:55
Tecrübe Puanı: 1347
![]() |
![]() Kitap pahalı ama kütüphanelere de gereken ilgi gösterilmiyor.
Ben kendi adıma söylecek olursam korsan kitabı okumaktan hiç zevk almıyorum. Kağıt kalitesi düşük ,sayfa kalitesi ve basım kalitesi düşük. Üstelik sevdiğim yazarlara da ayıbı yapmam.
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() İsmail Özçelik Şuan
![]() Son Aktivite: 17.04.2015 16:17
Tecrübe Puanı: 671
![]() |
![]() Türkiye'de bilinenin aksine kitap ve CD/DVD ucuzdur. İspat mı istiyorsunuz okuduğum bölümün kitapları, Türkiye'de 60 TL, yurt dışında 50 $. Nasıl pahalılık bu anlamadım.
Ayrıca korsan kitap kul hakkı bile olabilir. Benim bu konuda şüphelerim var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1299
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
600 tl asgari ücret alan birisin 20-30 liralık kitap alması imkansız gibi birşeydir..
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|