Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Divriği Ulu Cami'ye ziyaretçi akını - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.03.2011, 23:56   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 930 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Divriği Ulu Cami'ye ziyaretçi akını

Dünyanın en önemli mimari yapıtları arasında kabul edilen ve UNESCO'nun dünya mimari anıtları listesindeki Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını geçtiğimiz hafta sonu yaklaşık bin kişi ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul, Edirne, Elazığ, Hakkari, Mersin, Kütahya, Kars ve Almanya, Hollanda ve Japonya'dan gelen bazı ziyaretçiler ile ilçe halkından oluşan yaklaşık bin kişi, gün boyu Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını ziyaret etti. Geçen yıl ziyaret ettikleri eseri tekrar ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığı ifade eden öğrenci Huriye Akbulut, ''Sivas'ta bir derneğin yaptığı gezi organizasyonu çerçevesinde Divriği'ye geldik. Kafilemizde ilk defa buraya gelenler var. Bu kadar yoğun olacağını bilmiyorduk'' dedi. Mengücekoğuları'ndan Ahmet Şah ve eşi Turan Melik tarafından Sivas'ta 1228 tarihinde yaptırılan cami, türbe ve şifahaneden oluşan Divriği Külliyesi, İslam mimarisinde başka eşi olmayan bir üslupla gerçekleştirildi. Divriği Külliyesi büyük yontusal nitelikte taç kapıları ile yalnızca İslam ve Türk sanat tarihinde değil dünya sanat tarihinde başka bir benzeri olmayan bir eser olma özelliğini taşıyor.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 29.03.2011, 00:39   #2
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 16:47

Tecrübe Puanı: 816 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Divriği Ulu Cami'ye ziyaretçi akını

burası tutar demedi demeyin.darısı sivas merkeze.
Alt 29.03.2011, 11:39   #3
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Maşallah burada güzel çalışmalar yapıldı bundan sonrada yapılacak gibi.
Alt 29.03.2011, 17:32   #4
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22

Tecrübe Puanı: 789 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Bizde cok görmek istiyoruz, Ins. bu yaz´a...
Alt 29.03.2011, 18:45   #5
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1197 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Divriği Belediyesi 16 yataklı çift restoranlı lobisi ve yapısı ile lüks bir butik otel açıyor işte o zaman görün siz Divriği nasıl gelişecek... Ben eğer Turizmden anlıyorsam 2 yılda ilçenin toplam bütçesinden 4-5 kat daha fazla parayı sadece turizmden kazanacak Divriği...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 30.03.2011, 00:01   #6
AĞAOĞULLARI
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

AĞAOĞULLARI Şuan AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2017 13:02

Tecrübe Puanı: 589 AĞAOĞULLARI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

İki yıl önce divriğiye gittim özellikle bu muhteşem eseri görmek için. Mengücek oğullarının yaptırmış olduğu bu eser taş oymacılığının zirvesine çıkmış. Bu külliyeyi saatlerce inceledim yıllar sonrasına gittim. Elimi anlıma koydum uzun uzun düşündüm. Eşi dünya da bir daha olmayan bu şahane eseri yapan elleri takdirle karşıladım. Kendileri yaşamıyor ama yaptıkları eserler dünya mirasına malolmuş. "Harabe Şehrine hor bakma zakir,Hazineyi değer viraneler var " sözü aklıma geldi. Bunlar Türk islam kültürümüzün birer mirasıdır. Bunları gezelim ,görelim,tanıtalım. Gurur duymamak mümkün değil görerek yaşamak gerek.

Saatlerce bu eseri kameraya aldım içten ve dıştan. Karelerce fotoğraflarını çektim. Buranın çok iyi tanıtılması gerek yurt içi ve yurt dışı reklamları yapılmalı,Broşürleri dağıtılmalı ki turistik bir bölge haline gelsin. Çok iyi tanıtılırsa
Divriği turist akımına uğrar. Dolaysıyla Turistık bir bölge haline gelir. Divriğinin fert başına düşen milli geliri yükselir.

Yüksek bir tepenin üzerine konmuş .binbir emekle yapılmış olan kalesi bir kısmı yıkılmış olan haşmetiyle göz dolduruyor. Kalenın yapı taşları, sığınağı insan düşüncesini yüz yıllar geriye götürüyor. Hazineyi değer viraneler var sözü burada da geçerli oluyor. Emeğin değeri para ile ödenmez bu bambaşka bir duygu olsa gerek.

Eski divriğinin dar sokakları ,eski yollara döşenmiş olan taşlar, kaldırımlar ,iş
yerleri,bakkalı ,kasabı,manavı çeşmesi,restöre edlmiş konakları var. Bir zamanlar bu muhteşem konaklarda yaşayan ınsanların sesini duyar gibi oluyor insan. Bakıma muhtaç olan birçok konak var bizide kurtarın diye sesini duyar gibi oldum. Divriği gelmiş geçmiş bir çok medeniyetlerin izlerini taşıyor onlara yıllarca beşiklik etmiş. Her taşında her toprağında bir medeniyetin ışığı yanıyor
anlayana onun dilini bilene.

Divriği demek Sivastır, Sivas ta Divriği demektir. Sivasla Divriği içiçe bir bütündür. Divriği ulu camii görelim, gezelim,tanıyalım tanıtalım. reklamını yapalım
ki Turistik bir bölge haline getirelim. Her Sivaslının görmesini tavsiye ederim. Geçmiş çağla ilgili kültürü medeniyeti tarihi burada görmek mümkün.

Divriği halkı çok cana yakın sevecen insanlar. Sıcak kanlı bir toplumsal yapısı ve misafir perver insanlar. Hoş sohbetli ,yardım seven insanları var. Ozanları ,şairleri ve insan ruhuna okşayan türküleri,şiirleri var. Onları tanıyalım
tanıtalım. Buram buram tarih kokan havasını teneffüs edelim. Sevgilerimle hoşca kalın.
AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)