|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 952
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dahi "görmek farz" dediği Divriği Ulu Cami ile Daruşşifasında tercüman sıkıntısı yaşanıyor. Yabancı turistlere yardımcı olamayan personelin yanı sıra, eseri tanıtacak hiçbir yabancı katalog veya bilgilendirme-tanıtım broşürleri de bulunmuyor. Sivas’ın en önemli tarihi eserlerinden olan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dahi “görmek farz” dediği Divriği Ulu Cami ile Daruşşifasında tercüman sıkıntısı yaşanıyor. Hafta sonları en az bin ziyaret ettiği bilinen ve bu ziyaretçilerinin yarısından fazlasının turistlerin oluşturduğu bölgede, yabancı dil bilen hiç bir personelin olmaması sıkıntısı yaşanıyor. Eseri ziyarete gelen yabancı turistler, eser hakkında hiçbir bilgi alamadan geri dönüyor. Camii imamlarından Hasan Öztürk'ün öğretmen olarak görev değiştirmesinin ardından göreve gelen iki yeni imam ise sadece Türkçe üzerinden genel bilgilere sahip olduğu yabancı dil bilgilerinin olmadığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kadrosuna atanan enformasyon memurunun, Divriği’de kalmak istemediği gerekçesiyle il merkezinde işe başlatıldığı, Ulu Camii ve Darüşşifasına bundan sonraki süreçte atanma durumunda enformasyon memurunun atanabileceği belirtiliyor. Yabancı turistlere yardımcı olamayan personelin yanı sıra, eseri tanıtacak hiçbir yabancı katalog veya bilgilendirme-tanıtım broşürleri de bulunmuyor. Yurtdışından gelen bu turistler eseri sadece görmekle yetiniyor. Sivaspostası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YuSuF Şuan
![]() Son Aktivite: 10.10.2014 14:22
Tecrübe Puanı: 1104
![]() |
![]() Tercüman`ın olması lazım.
Turistler neden geliyor,buradaki tarihi eserleri gezelim,görelim bu eserler hakkında bilgi edinelim diye geliyorlar. Bizim İl`de yardım edecek bir tercüman yok :( |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar YuSuF'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu güzel eseri tanıtacak anlatacak birilerinin olmaması utanç verici bir durum..
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
![]() Urfa Balıklı Göl'de küçücük çocuklar şakır şakır İngilizce konusuyor. Tercümanlık yapıyor.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Cley'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() besyo_cu Şuan
![]() Son Aktivite: 30.11.2015 22:13
Tecrübe Puanı: 1036
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Divriği Ulu Camiini biz ne kadar biliyoruzda yabancılara anlatacağız bu yüzden de tercüman yokturdur...
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar besyo_cu'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() izmirliyigido Şuan
![]() Son Aktivite: 18.12.2014 07:59
Tecrübe Puanı: 782
![]() |
![]() Önce onun tarihçesini bilmeli, sonra yabancı dili olmalı. Böyle bir tercümanı nereden bulacaksan? Orada kadrolu 2 tane tercümen ve rehber olmalı. İl olarak bu turizme yönelik çalışmalara ağırlık vermeliyiz. Çermiklerimiz, kaplıcalarımız akıyor, Sivas'lı bakıyor, her yerimiz tarih fışkırıyor ne bakım, ne ilgi, ne tanıtım var. Ne biçim bir yerdeyiz, başımızda k, büyük adamlar ne iş yaparlar, anlamam.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar izmirliyigido'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Yeni Yiğido
![]() zgR Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2011 18:17
Tecrübe Puanı: 543
![]() |
![]() utanç verici bir durum.koskoca sivasta bir tercüman bulunamazmı?bence ihmalkarlık var bu işte.eğer gönüllü tercüman aranıyor diye ilan verilseydi bile çok başvuru olurdu.bir şeyler dönüyor bu işte ama anlamak zor
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar zgR'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
![]() Son Aktivite: 24.04.2016 20:30
Tecrübe Puanı: 668
![]() |
![]() Düşünelim.
Cami imamının tayini çıkıp görev değiştiriyor. Turizm bölgesindesiniz. İki tane imam geliyor ve böyle bir lokasyonda yabancı dil yok.. HATA Devlet memuru atıyorsunuz, görev yerini beğenmiyor ve merkeze alıyorsunuz.. HATA+ BAŞKA ŞEYLER VAR GİBİ (Bu ülkede atanmayı bekleyen , iş seçimi yapmayacak o kadar insan varken bu durum bana şüpheli geldi. Kimin yeğeni acaba?) Katalog-broşür yok. Kültür bakanlığına bağlı bir kurum yok mu orada? Var ise ne işle meşguller? Ben buradan şahsi olarak Üniversite Öğrencisi arkadaşları göreve davet etmek istiyorum. Hem kendi yabancı dilinizi geliştirip, hem harçlık kazanıp hemde tatillerinizi nasıl değerlendireceğiniz konusunda sizlere bulunmaz fırsat. Belki bazılarına da tokat gibi ders vermiş olursunuz. O kadar tarih medeniyetlerinin beşikliğini yapmış Sivas'a yine bu eğitim kurumları sahip çıksın lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aktassa'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() serhat_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.07.2016 13:48
Tecrübe Puanı: 1191
![]() |
![]() beni alsinlar tercuman olarak, burda var
![]()
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar serhat_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4557
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() bacanah senin maasini nasil ödesinler, hem sana yakisir mi o isler.
![]()
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|