|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 946
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() “Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması'' adlı program, 16-18 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sivas Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün hazırlıklarını sürdürdüğü programa, 40 ülkeden Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) temsilcilerinin, basın mensuplarının, gezi yazarlarının, turizm firmalarının yöneticilerinin ve rehberlerinin davet edildiği öğrenildi. Yurt dışından yaklaşık 140 konuğun katılacağı etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılması bekleniyor. UNESCO'nun “Dünya Kültür Mirası Listesinde'' yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası başta olmak üzere Sivas kent merkezi ile Divriği ilçesindeki tarihi eserleri gezecek olan konuklara, Sivas'ın yöresel yemekleri ikram edilecek. “Dünya Mirasında Türkiye”, “Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'' konulu sunumların yapılacağı buluşmada, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda “Şifa Müziği Dinletisi” sunulacak. Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin anavatanı olan Kangal ilçesini de ziyaret edecek olan misafirler, Kangal Balıklı Kaplıcaları ve Kangal Köpeği Araştırma Merkezi'ni de gezecek. Program kapsamında, halk oyunları, sema ve semah gösterilerine de yer verilecek. Bu programla, UNESCO'nun ''Dünya Kültür Mirası Listesine'' 1985 yılında alınan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası başta olmak üzere Sivas'taki tarihi eserlerin tüm dünyaya tanıtılması amaçlanıyor. Buluşma için Amerika, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Çin, Danimarka, Endonezya, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Malta, Meksika, Mısır, Özbekistan, Polonya, Pakistan, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan UNESCO temsilcilerinin ve medya mensuplarının davet edildiği öğrenildi. Sivas'ın Sesi |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yav aklıma gelmişken bir sorayım. Gökmedresenin içini hiç gören, içine giren oldu mu? Ben çocukken de kapalıydı(restorasyon) şimdi de kapalı. 20-30 yıldır hiç mi bitmez bu restorasyon işi.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Azizem_58_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 03.09.2014 12:12
Tecrübe Puanı: 604
![]() |
![]() bende yıllardır merak ediyorum senin gibi
![]()
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Azizem_58_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 814
![]() |
![]() 40 ülkeden 100'ün üzerinde konuk Sivasımıza hoş gelsin, ama bizim yüzsüz, arsız ve tembel idareciler hangi yüzle hangi tarihi eserlerimizi gezdirecekler yabancı konuklarına?
Kendimi bildim bileli restorasyonda olan Gök Medrese'yi mi, yıllardır restorasyonu bitirilemeyen Çifte Minareli Medrese ve Şifahiye'yi mi, çevre düzenlemesi ve peyzajı sürekli yarım yamalak olan ve çevresi çirkin beton yığınları ve muhteşem(!) belediye binası ile çevrelenmiş olan kent meydanını mı, üzerinden araçların geçtiği Kesik Köprü'yü mü, iki başına yeşil alan ve ışıklandırması yapılmayan Eğri Köprü'yü mü, hala ne olacakları belli olmayan Taşhan, Behram Paşa Hanı'nı mı, başbakan tarafından kaynak gönderilmesine rağmen ortada henüz hiç bir icraat göremediğimiz kale projesini mi yabancı konuklarınıza gezdireceksiniz? Hangi yüzle?... Utanacak mısınız? Yıllardır hiç bir emek vermeden aldığınız paraların aslında haram olduğunun ve emek vermeden geçiminizi sağladığınızın ve bu şehire ihanet ettiğinizin farkına varacak mısınız sayın devletlular?
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı BOUN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Haklısın BOUN ondan sonrada Sivas'a neden turist gelmiyor diye dövünüp duralım.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gezgin_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 12.02.2024 06:14
Tecrübe Puanı: 680
![]() |
![]() evet ben gordum harebe bir halde biraz cifte minareye benziyor
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar gezgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() NECMEDDİN ÖZBEK Şuan
![]() Son Aktivite: 18.01.2015 21:31
Tecrübe Puanı: 1523
![]() |
![]() duman senin için inşallah gidip görmeye çalışayım tabi izin verirlerse.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar NECMEDDİN ÖZBEK'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sanmıyorum izin vereceklerini ama mümkünse fotoğraflarını da çeker misin abi.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yiğido
![]() ![]() ![]() tavarih Şuan
![]() Son Aktivite: 19.07.2014 12:21
Tecrübe Puanı: 617
![]() |
![]() En son 6-7 yıl evvel Gök Medrese'nin içini detaylı bir şekilde gezmiştim. Bir hayli eksiklikler görmüştüm. Umarım restorasyon başarılı bir şekilde yapılmıştır. Özellikle çini tamamlamaları ve içerdeki çini düzenlemeleri ile eyvanların düzeni önemli. Restorasyon sürecinde basına bazen olumlu haberler yansımadı ama umarım sonucu iyi olur.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar tavarih'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|