|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 958
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cumhuriyet Üniversitesi'nde Rektörlük seçimi heyecanı yaşanıyor. 14 Haziran'da gerçekleştirilecek rektörlük seçiminde 6 aday yarışacak. YÖK tarafından sayıları 3'e indirilecek adaylar arasından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 ismi rektör olarak atayacak. Cumhuriyet Üniversitesi'nde rektörlük seçimlerinin tarihi netleşti. 14 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde, rektör adayları çalışmalarını hızlandırdı. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü için mevcut rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş yeniden aday olurken, Prof. Dr. Alim Yıldız, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Prof. Dr. Ömer Cevit, Prof. Dr. Fahrettin Göze, Prof. Dr. Işık Yılmaz ve Prof. Dr. Faruk Kocacık da adaylıklarını açıklayan isimler arasında yerini aldı. 6 ADAYIN İSMİ YÖK'E BİLDİRİLECEK Rektörlük seçimi için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) 6 adayın ismi gidecek. Bu sayıyı tamamlamak için şuan ki tabloya göre mevcut adaylardan birinin bir başka rektör adayı adına adaylıktan ekilmesi bekleniyor. Rektörlük seçimi için gerçekleştirilecek birinci toplantıda öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunması gerekecek. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı 48 saat ertelenecek ve çoğunluk aranmaksızın seçime geçilecek. Bu toplantıda en çok oy alan altı kişi aday olarak seçilmiş olacak. 6 Aday'ın ismi daha sonra YÖK'e sunulacak. YÖK, yapacağı değerlendirmenin ardından aday sayısını 3'e indirerek üniversiteyi nasıl yöneteceklerine dair bilgi almak için adayları Ankara'ya çağıracak. YÖK'ün belirlediği 3 isim daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Gül, 3 aday arasından istediğini Rektör olarak atayacak. Sivas'ın Sesi |
|
|
|
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|