Belediye, Yukarı Tekke mezarlığında başlattığı çevre düzenlemesi kapsamında her mezara bir gül dikiyor.
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler baharın gelmesiyle birlikte Şehir Meydanı ve ara sokaklarda diktiği gül fidelerini mezarlarda da uygulamaya koydu.
Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri yeni mezar alanlarında ağaç dikimi de gerçekleştirdi.
Konu hakkında açıklama yapan Belediyesi Başkan Yardımcısı Cafer Çongar, “Mezarlıklarımızın bakımına yönelik faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bunun için yeni mezar alanlarımızın ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu alanda ladin ağaçları kullanıyoruz. Ayrıca her mezara bir tane gül dikiyoruz” dedi.
Vatandaşları da uyaran Çongar, “Bu alana gelişi güzel ağaç dikilmemesini isteyerek gerekli düzenleme çalışmalarını Sivas Belediyesi olarak bizler yapıyoruz bu konuda halkımız duyarlı olursa bize yardımcı olurlar” ifadesini kullandı.