|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 948
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği ve Sultan Şehir Kültür ve Sanat Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği “Yaşayan Yazarlara Saygı” günlerinin ilki ilimizde düzenlendi. “Yavuz Bülent Bakiler’le 72 Yıl” konulu programda hemşehrimiz Yazar Yavuz Bülent Bakiler’in hayatı yazarlar ve araştırmacılar tarafından kamuoyuna anlatıldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılan ve görüşlerini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Yavuz Bülent Bakiler’in Türkiye kültürüne büyük hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Yılmaz, yaşarken kıymet bilmenin kadirşinaslığın ve vefa duygusunun bir göstergesi olduğunu belirterek, “Her zaman şöyle söylenir, (Ölünce unutulmak istemiyorsanız ya okumaya değer bir eser yazın ya da yazılmaya değer işler yapın.) Okunmaya değer eserler Yavuz Bülent Bakiler için yazılmaya değer işlerde Belediye Başkanımız Sami Aydın için olsa gerek” dedi. Kültürümüzde esas olanın insana hizmet ve akabinde de hayırla anılmak olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bugün burada hem yazdığıyla, hem yaptığıyla kadirşinas halkımız tarafından yaşarken de unutulmayan ve unutulmayacak olan kültür hayatımızı zenginleştiren Yavuz Bülent Bakiler’i hayırla yad ediyoruz. Yad etmek sadece bu dünyadan göçenlere değil, bu dünyada olanlara da aslen gerek. Dolayısıyla ne yaparsanız yapın yaşayanlara hizmet edin” dedi. Vali Vekili Mete Buhara ise yaptığı konuşmada, Türk halkı olarak elimizdeki değerlerin kıymetini kaybettikten sonra değil, yaşarken bilmemiz gerektiğini söyledi. Sivas’ın tarihiyle ve kültürüyle çok köklü bir şehir olduğunu ifade eden Buhara, şunları kaydetti: “Anadolu’da başta gelen şehirlerden bir tanesi ve bu köklü şehrin köklü, kemikli yazar ve şairi Yavuz Bülent Bakiler adına böyle bir programın düzenlenmesini çok anlamlı buluyorum. İnşallah Sivas’ımızda ve diğer şehirlerimizde yaşayan şairlerimize, yazarlarımıza verilen önem bu vesileyle artarak devam eder. Çünkü elimizdekilerin değerini iyi bilmemiz gerektiğine inanıyorum. Bizim yetiştirdiğimiz büyüklerimize, değerlerimize sahip çıkmamız lazım ki bunun devamı gelsin, artarak devam etsin” dedi. Belediye Başkanı Sami Aydın ise Yavuz Bülent Bakiler’in Sivas’ımız için bir marka ve önemli bir değer olduğunu söyledi. Sivas denilince akla tarihin, kültürün, ozanların ve şairlerinin geldiğini söyleyen Başkan Aydın, 4 yıldır Sivas’a büyük bir onur ve gururla hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. 2 yıl önce kentte bir yayın kurulu oluşturduklarını dile getiren Başkan Aydın, şunları kaydetti: “Gönüllü arkadaşlarımızla birlikte konunun uzmanı olan arkadaşlarımızı da içine alarak bir yayın kurulu oluşturarak kültürel alandaki çalışmalarımızı başlattık. Henüz 2 yılını doldurmadan hem Sivas’ın kültürel anlamdaki zenginliklerini gayet başarılı bir şekilde ortaya koydular, hem de Türkiye geneline bu güzel çalışmaları sundular. Bu kurulumuzu bu çalışmalarından dolayı kutluyor, tebrik ediyorum. Çünkü bu arkadaşlarımız vesilesiyle 2007 yılında Sivas Belediyesi Kurumsal Yayıncılık dalında Türkiye’de ödüle layık görüldü. Yavuz Bülent Bakiler Sivas’ımız için çok önemli bir marka ve önemli bir değerdir. Biz maalesef bu değerlerimizi genellikle kaybettikten sonra anlıyoruz. Biz dedik ki bu defa bunun tersini yapalım. Yavuz Bülent Bakiler gerçekten hepimizin saygı duyduğu bir isim, bizimde kendisine saygımız çok fazla. Kendisini de aramızda görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyorum” dedi. Türkiye Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Celil Güngör ise konuşmasında, Yavuz Bülent Bakiler’i Sivas sınırları içine hapsetmemek gerektiğini, Bakiler’in Türk dünyasının şairi ve yazarı olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından araştırmacılar ve yazarlar tarafından Yavuz Bülent Bakiler’in 72 yıllık hayatı kamuoyuna anlatıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() abdussvs Şuan
![]() Son Aktivite: 16.04.2012 12:47
Tecrübe Puanı: 700
![]() ![]() |
![]() Sivasımızın yetiştirdiği nadir insanlardan biri olan Yavuz Bülent BAKİLER üstadımıza sonsuz saygılar...
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
![]() Son Aktivite: 08.03.2023 14:27
Tecrübe Puanı: 942
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ülkemizin ve güzel ilimiz SİVASın büyük kazanımlarından birisi olan Sayın Yavuz Bülent BAKİLER Beyefendiye Allah nice uzun ömürler bahşetsin İnşaAllah!
O SİVASı unutmadı bizlerde kendisini.
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Türkçenin yılmaz bekçisi, edebiyatımızın unutulmaz isimlerinden, Sultan Şehir Sivas aşığı Yavuz Bülent Bakiler hocamızı saygı ile selamlıyorum. Bakiler hocamızı anlatan bu güzel toplantıyı tertipleyenleri ve katılanları kutluyorum. Milletler kahramanları ile yaşar da şehirler yaşamaz mı ? Sivasımızın irfan ordusunun kahramanlarından Yavuz Bülent Bakiler hocamıza Allah uzun ömürler nasip etsin.
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 09:55
Tecrübe Puanı: 1065
![]() ![]() ![]() |
![]() allah uzun ömürler versin, ardından gelenler bayrağını daha yukarı daha iyiye daha güzele taşısınlar inşallah
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|