|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 928
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Murat KALENDER/ Sivas Postası Gazetesi Sayın Başbakan Sivas’a gelmeden günler öncesi yeni Belediye Başkanının kim olacağı tartışılıyor. Mevcut Başkanın bu dönem aday gösterilmeyeceği inandırıcı gerekçelerle konuşuluyor. Şansının Başbakanın Sivas’a gelmesi ve Başbakan’ın yaklaşımları ile daha da netleşeceği dile getiriliyordu. Ve beklenen oldu. Başbakan Sivas’a geldi. Cumhuriyet Meydanında Sivas halkına seslenişinde ne belediyeyi ne de Sami Aydın’ı ağzına aldı. Sami Aydın’ın en çok umutlandığı AKSU Projesi ki bunun için Aydın daha önce AKSU’nun açılışı ile ilgili olarak Ankara’ya gitmiş, kendisinin alamadığı randevuyu Hamza Yerlikaya’ya aldırarak fotoğraflarını göstererek davet ettiği açılışa getiremediği projeyi Sayın Başbakan’ın hava alanı yolu üstünde bir uğrayın diyerek hazırladığı B Planı içerisindeki havai fişeklerle süslediği AKSU da Başbakan’ın Aydın’a soğuk bakmasını ve geçmişteki İl Başkanlığı seçimlerinde Abdüllatif Şener’le Genel Merkeze karşı bir olmanın hesabını göreceğini hissettirdi. Yani şu an yerel seçimlerle ilgili fikir yürütenler artık Sami Aydın döneminin bittiğini, yeni başkanın kim olacağını tartışıyor. Adaylık süreci içerisine ismini çekinmeden söyleyenler olduğu gibi sessizce sürecin gelmesini bekleyenlerde var. Peki AKP’de öne çıkan isimler kimler? Bayram’da Sivas halkına çok sayıda SMS çekerek halkın bayramını kutlayan, Başbakan Erdoğan ile birlikte Pazar günü memleketine gelen İstanbul Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük… Biliyorsunuz hemşehrimiz. Zara’lı. Şimdi soracaksınız niye Sivas’a gelsin; İstanbul’dan. Çünkü Samandıra beldesi yeni çıkan yerel yönetim kanununa göre Belediyelikten düşüyor. Yusuf Başkanda Samandırada başarılı bir yönetim sergiledi. Kulisler Sivas’ta da boşluk olduğunu düşünüyor. Nedeni ise Abdüllatif Şener faktörüne karşılık Erdoğan’ın Sivas’ı sağlama alma düşüncesi… Tartışmasız Genel Merkezin Sivas için düşündüğü Başkan adayı imarla, belediye ile işi çok olanlara duyurulur. Diğer adaylar, daha doğrusu bugüne kadar ismi geçen isimler ki; bunlar biraz da kendileri kamuoyuna böyle bir hava verdiler. Mesela Necati Çelik. Ankara’dan 8 ay önce vize alan AKP İl Başkanı Zeki Kılıç, Başbakanla görüşmeden önce apar topar Çelik’i aramış ve Ankara’ya çağırmıştı. Teşkilatı kurmada tecrübesine güvenilen Çelik’e, Kılıç’ın başkanlığında oluşturulan yeni yönetimin hedefinde Belediye Başkanlığı görevi verilecekti. İl Başkan yardımcılığı görevi verilen Çelik siyaset dişlilerine takılarak kısa bir sürede Zeki Kılıç tarafından başkan yardımcılığı görevinden ve yürütmeden atılarak düz üyeliğe düşürüldü. Çelik’se Belediye aşkına ses çıkarmadı. Ancak Havaalanında başbakanı karşılayacak parti heyetinde bile yer alamadı. Başbakanı kendi becerisi ile karşıladı. Görünen o ki; olacak gibi anlatılan Belediye Başkanlığıda hayal olmaktan öte gidemedi… Dost var, düşman var üzülmemek gerek. TSO seçimleri yakın, sanayiciler gurubunda çalışmalı. Evet… Kim vardı. Aday adaylığında atamayla İl Başkanı olan Zeki Kılıç vardı. Ama nasıl… Açıkalın ağabeyinin himmeti ve desteği ile. Peki olurmuydu. Olmaz çünkü adama sorarlar, ağabeyin ne yaptıki Sivas’a, sen Sivas’a ne yapacaksın. Şu an ki görüntü mevcut işinin gereklerini yerine getiremiyor. Kendisiyle, etrafıyla kavgalı. Herkesi kırıp döken bir yapı içinde. Ayrıca AK Parti şehirde anket yapsa ve il başkanı kim diye sorsa. Vatandaşın cevabı bilmiyorum olur. Şehrin dokusu ile uyuşmadı. Çok sürmez Sami Aydın ve ekibi ile ters düşer. Adaylık yerinede Bandırmaya döner işine gücüne bakar… Evet isimleri geçenlerin son durumlarına bakmaya devam edelim. Daha üç gün önce Baro Başkanı olan Mustafa Coşkun… Baro seçimlerinde çevresi ile istişareleri sonucu iki dönem yaptığım baro başkanlığına aday olmuyorum dedi. Seçime girmeden kaybettiği baro başkanlığı da Coşkun’un Başkanlığı şansını bence tamamen bitirdi. Medyada görmeye alıştığımız Coşkun ünvansız neler yapacak. Hayallerle mi yaşayacak izlemek gerekecek. Diyeceksiniz ki Yusuf Büyük olmazsa kim olur. Ya da kim olmalı. Önce Sivas Belediye Başkanı için istermisiniz kriterler oluşturup seçimi sonraya bırakalım… 1.Müteahhit olmasın… (Tabi buna dayalı olarak en büyük rantın oluştuğu inşaat sektörü Belediye meclisinde de yer almamalı) 2.İçimizden biri olsun. Milletvekilleri ve İl Başkanları gibi ithal olmasın. 3.Belediye meclisini teşkilatla bir sizden bir bizden diyerek oluşturmasın 4.Kendisi ve etrafı ahlaklı, namuslu, dürüst kişilerden oluşsun. 5.Şehirde Televolelik konularla konuşlamasınlar. 6.Servetime servet katıyım mantığı ile yaşamasın. 7.Belediyenin tüm rantları benim ve aile yakınlarımın olsun zihniyetinde olmasın. Kısaca adam gibi adam olsun. Ama içimizden biri olsun. Yerel yönetimde ithale girmeyelim… Görünen AKP kimi gösterirse o seçilecek. Diğer partilerden vatandaş şu an için bir umut ışığı görmüyor. Yine işimiz Allah’a kaldı. Allah yardımcımız olurda ben de adaylık da varım diye içimizden temiz, dürüst, namuslu Sivas’ın sorunlarını çözebilecek bir insan çıkar göreve talip olur. O da Sivas için bir şans olur. Tabii unutulmaması gereken bir gerçekte Sami Aydın ilk seçildiği şartlarda değil şimdi her yönden çok daha güçlü. Kolay kolay mat olmayacak. Ama her şey genel başkanın iki dudağı arasında. İnşallah Sivas için hayırlısı olur. Şu anda adı geçen Halim Gündoğdu, Ömer Kulaksız, Selahattin Çimen, İsmail Çeliker’i de ilerleyen günlerde takip edeceğiz. Unutmadan etkili olabilecek isimlerden karar aşamasında Hamza Yerlikaya olacak… Konu Sivaslilar.Net tarafından (10.11.2008 Saat 22:47 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1293
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ben Sami Bey'in yüzde 70 civarı bir oyla tekrar seçileceğini düşünüyorum.Ama 6 vekilin hiç biri gelip benden oy istemesin.Vermeyeceğim.Haketmi yorlar.
![]() |
#3 |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sami beyin yeniden aday olacağını sanmıyorum. Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük'te yeni kurulan Sancaktepe ilçesi için adaylığı geçiyor. Başkanlığa süpriz bir isim gelebilir.
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 11:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 817
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas`a baskan olacak kisi Sivas`imizi yerinde saydirmamamli hep ileriye goturmeli bu sekilde olacak birisi varsa gelsin basimizin uzerinde yeri var...
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
![]() Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4533
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ben avrupada yasamis, avrupada yerel yönetimlerde bulunmus ve özellikle Almanya gibi belediyecilikte en önde olan bir ülkeyi gözlemlemis, iyi derecede yabanci dil bilen birinin belediye baskani olmasini tercih ederim. ( Biraz kendimi tarif ettim ama, olsun bende sivasliyim, bende icimizden birsiyim).
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 22:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() Sami Bey'i ne Genel Merkez ne de İl Merkezi düşünüyor. Eğer geçtiğimiz 1.5 yıllık zaman zarfında aklında tekrar aday olmak gibi bir düşünce vardıysa bile artık geçmiş olsun. Çünkü yanlış safta yer aldı. Parti içi dengeleri gözetemedi ve Başbakan'ı karşısına aldı. Bugün artık Sivas'ta bütün partilerin yöneticileri biliyor ki Ak Parti Sami Bey'i aday göstermeyecek. Hatta Büyük Birlik Partisi seçim stratejisini bu yönde hazırlıyor.
Ve yine söylenen şu ki Ak Parti Belediye Başkanlığı için adayını Sivas içinden çıkarmayacak ve Ankara'dan Sivaslı bir yöneticiyi aday gösterecek. Başta da dediğim gibi Ankara'dan aday getirilmesi düşüncesi sadece söylenti gerçek olup olmayacağını zaman gösterecek.
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Usta Yiğido
![]() Alıntı:
Böyle adaylardan hep soğuğum.Sivası görse tanımaz geliyor aday oluyor.Sinir oluyorum.
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() Sami Bey Bölücü partiler dışında hangi partiden aday olursa olsun bence seçimlerde iddialı.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
SATILIK BELEDİYE | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 12 | 20.02.2009 19:00 |
Kadir58'den alintilar | Kadir58 | Diğer Konular | 241 | 16.12.2008 11:51 |
Asın Bu Adamı | Arif Coşkun | Arşiv | 0 | 15.08.2008 19:07 |
21 Aralık 2012 FOTON KUŞAĞI ETKİSİ ve NİBİRU... | bayatlı kenan58 | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 2 | 26.07.2008 12:57 |
ÖNEMLİ TELEFONLAR (BELEDİYE BAŞKANLIKLARI) | Güner | Telefon Rehberi (Önemli Telefonlar) | 0 | 20.04.2007 01:32 |