|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() OSB’ye firma kurmak isteyenlere teşvik kapsamında arsa tahsisi yapılmıştı. Kanunen uygulama yönetmeliğinde arsa tahsis edilen firmaların üretime geçmesi için 3 yıl müsaade edildi. Üretime geçmeyen ve depo tarzında kullanılan firmalara bu yılsonuna kadar müsaade edildi. Sene sonuna kadar üretime geçmeyen 20 firmaya tahsis edilen araziler geri alınıp üretim yapmak isteyen başka firmalara verilecek. Teşvik kapsamında devlet, Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapmak isteyen firmalara arsa tahsis ediyor. Bu kapsamda OSB’de 164 firma sahibi bulunuyor. 91 firma ise üretimde ve 4500 kişiye istihdam ortamı sağlıyor. Diğerleri ise inşaat aşamasında... Kanunen uygulama yönetmeliğinde arsa tahsis edilen firmaların üretime geçmesi için 3 yıl müsaade ediliyor. Firmaların inşaat ve ruhsat işlemleri dâhil 3 yılın sonunda üretime geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde devlet, firma sahibinden arsayı geri alıyor. Ancak OSB’de 20 tane firma depo olarak kullanılıyor. Verilen 3 yıl geçmesine rağmen üretime geçmedi. Ekonomik kriz nedeniyle inşaatı bitirilemeyen firmalara esnek davranılacak olsa bile inşaatı biten ve depo tarzında kullanılan firmalara bu yılsonuna kadar müsaade edilecek. Bu yılsonuna kadar üretime geçemeyen firmalar için işlem başlatılacak. Sivaspostası |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mademki bu hak tanınmış verilmiş ise değerlendirmek gerek.yok derseniz alırlar elinizden başkalarına verirler, buda gayet normal birşey ,olması gerekende bu bence.burayı en iyi şekilde değerlendirmiyorsan ,değerlendirip güzel çalışmalar yapacak kişiler çıkar tabi.
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19
Tecrübe Puanı: 2236
![]() |
Sami Aydın'ın yardımcı oldugu yatırımcı iş adamları
![]() |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar barikat58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() MUTLU İTİK Şuan
Son Aktivite: 13.07.2015 19:04
Tecrübe Puanı: 721
![]() |
Burada da görülüyorki diğer haberlere cevap yazan ellerini doldurup kafalarından rakamlar sallamışlar alın size istihdam 91 fabrikada 4500 kişi çalışıyor.
Buraya bir yazın bakalım AVM lerde net olarak bulunacak iş yerleri ve çalıştıracakları işçi sayısını . Size örneker vereyim Sivas'ın ilk göz ağrısı aynalı çarşı bakın bakalım AVM nin durumuna, Yıllar sonra Sivas'lıyı heyecanlandıran Park City AVM , ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1320
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1-Bunun Sami Aydın'la ne gibi alakası var anlayamadım.2004'ten sonra açılan fabrikalar Devlet tarafından sağlanan Teşvik Yasasıyla açılmış fabrikalardır.
2-Fabrika açın,AVM açmayın diyorsunuz.Demek ki açılan fabrikaların bir kısmı göstermelik,yasadan yararlanma amaçlı.Onların açacağı fabrikanın böyle olmayacağı malum mu? 3-İstihdam rakamalrını kafamaıza göre yazmıyoruz.Rakamalrı Sivas OSB'nin resmi sitesinden aldım.işine gelen rakam doğru işine gelmeyen rakam yanlış.2004'ten sonra açılan 51 fabrikada 2506 kişi çalıştığını yazdım.İşte linki [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Milleti salak yerine koyup kafadan rakamlar yazmıyoruz imse merak etmesin. 4-Aynalı Çarşı ile günümüzdeki AVM'leri bir tutan zihniyetin AVM'yi desteklemesi zaten beklenmez!
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
Bir de Erzurum'da yeni açılan AVM'de çalışan sayısnın 2200 olduğunu yazmıştım.Onun da linki burada!
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
|
|
#7 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19
Tecrübe Puanı: 791
![]() |
Alıntı:
Sami Aydın Deyince Nasıl tepkin Değişiyor Senini ne niyette olduğun belli
|
|
|
|
#8 | |
|
Usta Yiğido
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19
Tecrübe Puanı: 791
![]() |
İsbatlamadan masumdur ama Samide Sütten çıkmış ak kaşık değil onunda ne yaptıkları ortada ama iyi şeylerini görüyor bazıları
|
|
|
#10 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() MUTLU İTİK Şuan
Son Aktivite: 13.07.2015 19:04
Tecrübe Puanı: 721
![]() |
Alıntı:
Şimdi hesap yap geriye kalan bağımsız alanlarda her iş yeri kaç kişi çalıştırır.15 kişide belediye konferans salonunda çalıştırıyorbunuda eklemeyi untma. Tamam AVM çok amaçlı bir işletme ama adamlar 96.000 m2 5 kat yalnızca alışveriş merkezi yapmışlar şimdi bizim iş adamlarımızın isteyine bakalım yalnızca AVM mi hayır AVM diyorsanız tek başına bir yapı olmalı konut bulundurulmamalı ve erzurumun yaptığı gibi olmalı binası bile doğaya saygılı olmalı. Gelelim aynalı çarşı projesine kaç yılında yapıldığına bir bak bu mekanın, yaşın kaç bilmiyorum ama sivas dışına çıkmamış insanlar için o zamanlarda muhteşem olarak adlandırılan bir alışveriş merkezi havasında idi anlamamakta zorlandığın konu 2010 yılında yapılacak bir yapı ile orasını kıyaslaman benim için görüntüsü değil adres olarak bulunduğu mevkii ve işlerliği önemlidir.Şehrin göbeğindeki böylesine büyük bir alana sahip mekan bile boş dururken zamanın belediyesi yüzünden tabi, kaldıkı diğer yapılan alışveriş merkezleri işlesin. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|