|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 949
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas'ta üretim yaparak, günlük taze yumurtasını Sivas ve çevre illere dağıtan "Sİv-yum" artık yok oldu. Sivas Belediyesi yıkım ekiplerince, yerle bir edilen Siv-yum fabrikasında 30 kişi çalışıyordu. ![]() Daha önce ihtarda bulunan Belediyenin bu tutumu karşısında kendilerine yeni yer alan fabrika sahipleri, Nazlım kardeşler "Belediye, çevre illerde kurulu bulunan fabrika yerleşim yerlerinden haberdar olmadıkları da ortaya çıkmış oldu. Şehir merkezine azami uzaklıkta olmamıza rağmen, koku yayıyor gerekçesiyle yıkım kararı aldıklarını ilettiler. Bizde daha uzak bölgeye, taşıma işi için girişimlerde bulunduk. Tapuda çıkan pürüz nedeniyle fabrikayı taşıyamadık. Sabahın erken saatlerinde sessiz sedaszı baskın yaparak yıkımın gerçekleşmesi, işadamı ve yatırımcı olarak bizlerin çalışma ve yatırıma yönelik düşüncelerimizi de beraberinde yıkmıştır" dedi. ![]() Fabrikalarında mevcut çalışan personel sayısının 30 kişi olduğunu belirten Nazlım kardeşler; "Belediyeler belirli süreler için vardır, ancak bizler bu memlekette doğduk, büyüdük, eğitim gördük, yatırımımızı da fabrikamızı da canımızdan çok sevdiğimiz Sivas'ımıza yaptık. Sivas'a taze yumurta üreterek piyasa süren fabrikamızın yıkılması ile 1 milyara yakın zararımız sözkonusu, vebali olanları Allah'a havale ediyoruz" şeklinde konuştu. ![]() ![]() Fabrikalarının yıkıldığını gören, çalışanların ağladıkları gözlendi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
![]() Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1361
![]() |
![]() Haber doğruysa eğer inanılır gibi değil ... Hayatımda duyduğum en büyük ikinci pişmanlık bu belediyeye oy vermek.Üretim yapan bir yer nasıl, hangi akla hizmetle yıkılabilir?
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı goramaz'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Duhan58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.01.2013 13:30
Tecrübe Puanı: 763
![]() |
![]() bunların işi gücü yıkmak hiç yapıcı bir belediye olamadılar hadi iş vereni geçtim 30 işçi ne yapacak şu kış gününde bari bahara doğru yapında yapacağınızı en azından yeni fabrikayı kurabilsinler şimdi adamlar kiş günü nasıl inşaat yapsın yazıktır ya
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Duhan58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Deliilyasliyiz Şuan
![]() Son Aktivite: 10.02.2012 19:23
Tecrübe Puanı: 727
![]() |
![]() yazıklar olsun.. bizim memleketimiz herseyden onemli kardeşim bizim için bugun varsın yarın yoksun sen..zaten pişman olacağımız kadar olduk senden birşey yapmanı isteyen yok artık yeterki YIKMA...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu soğuk kış gününde yazık günah değilmi.Akşam bu haberi canlı izledim o işsiz kalan işçiler simsiyah olmuşlar sanki kömür ocağından çıkmış gibiler.Sorun ve sorunlar ne olursa olsun bu yıkım bu günlerde olmamalıydı....
![]() |
#6 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() izmirliyigido Şuan
![]() Son Aktivite: 18.12.2014 07:59
Tecrübe Puanı: 779
![]() |
![]() Zaten memleketimize zor yatırım ve iş istihdamı yapılıyor, birde elimizde ki ufak-büyük imkanları birer birer kaybediyoruz. Ne Dikimevi kaldı, ne hazır giyim fabrikası kaldı, nede böyle küçük yatırımlar kalıyor. Hepsini yavaş yavaş kaybederek ilimizi elele vererek köy haline getirmeye çalışıyoruz.
İnsanlara iş kurmaları için teşvik edeceğinize bir ilin en büyük mülk-i amiri olarak böyle bir yol izlemeniz düşündürücü. Kardeşimmm, burası seninde memleketin, yardımcı ol, zaman tanı, adamlar taşısınlar. Hatta elinde imkan var, nasıl organize sanayi siteleri kuruyorsun bu gibi yerler içinde şehir dışında yerler oluştur. Onları orada istihdam et, il ekonomisine katkıda bulunmaları için kolaylıklar sağla. AYK |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 817
![]() |
![]() Sayın belediyemiz kolay gelsin, zaten memlekete bir hayrınız yoktu, şimdi yıkmaya başlamışsınız!!! Tebrik ederim, devam edin! Suç sizde değil, sizi bu makamlara getiren Sivas halkındadır! Allah memleketim halkına akıl fikir versin. Duygusal verilen kararın bedeli böyle ödenir.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı BOUN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() BOUN Şuan
![]() Son Aktivite: 27.12.2014 21:40
Tecrübe Puanı: 817
![]() |
![]() Belediye bir fabrikayı yıktı geçti
Belediye yıkım ekipleri dün Sivas'ta faaliyet gösteren bir fabrikayı ruhsatsız olması gerekçesiyle yıkıp geçti. Bir önce ki dönem belediye yönetimi zamanında yapılan fakat ruhsat verilmeyen Yıldızlar Canlı Hayvan şirketine ait rendering (kemik fabrikası), içinde ki makinelere rağmen yerle bir edildi. Sabah saatlerinde çevik kuvvet eşliğinde gelen yıkım ekipleri, fabrika sahiplerinin ve çalışanlarının itirazlarına bakmaksızın binanın neredeyse tamamını yıktılar. İçinde halen makineler ve ürünleri olduğunu belirten fabrikanın yetkilileri yıkımı engelleyemediler. Belediye'nin, fabrikanın taşınması için belli bir süre imkanı tanımış olduğu , fakat şirket sahiplerinin maddi sıkıntılarını çözme çabasında oldukları, buna rağmen yeni belediye çöplüğü yanında aldıkları tarlanın tapusunu prosedürler gereği alamadıkları için verilen sürede taşınamadıkları da aldığımız bilgiler arasında yer alıyor. Şirket yetkililerinden Süleyman Nazlım fabrikanın yıkımının haksız olduğunu savunarak; “Şehrin neredeyse en dış kesiminin de kendi çabalarımızla memleketimiz de üretim yapmaya çalışıyoruz. Gece gündüz, yağmur kış demeden burada ekmek paramızı kazanmaya istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Bu yıkım kimin işine yarayacak. Burada ki makineler, ürünler milli servet değil mi? Mevcut bina renderingin taşınmasından sonra yine yeni bir yatırım için değerlendirilecekti. Şimdi 400 bin TL lik makine, ürün yapı harap oldu. Bize belediye tarafından süre verildi, biz taşınmaya itiraz etmedik, maddi sıkıntılarımızı ve taşınacağımız yerin resmi prosedürlerini tamamlamaya çalışıyorduk. Fakat bizimde taahhütlerimiz çalıştığımız insanlar, 10 yılda oluşturduğumuz bir Pazar var, bu yüzden üretime ara veremiyorduk. Biz buraya kadar tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik, üretimden başka bir şey düşünmedik, kanuni gereklilik ne ise onu da elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışıyorduk. Bizim kime ne zararımız var. Burada organize sanayi yakınında bir benzin istasyonunu ve gazete sahibinin sürekli gündem de tutması sonucu tüm iyi niyetli çalışmalarımıza rağmen fabrikamızı yıktılar. Ben Sivaslıyım, bu memleketin insanıyım. Burada yaşıyorum. Mevcut yatırımlarımı başka yerde yapsaydım el üstünde tutulurdum. Hatam kendi memleketime yatırım yapmak mı” şeklinde konuştu. Bir yandan Sivas' a yatırım çekme çabasında olunurken diğer yandan böyle üzücü tablolarla karşılaşmak Sivas'ın mevcut durumu ve geleceği için iyimser bakılamamasına neden oluyor. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar BOUN'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 784
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı H_Turan'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 |
Yiğido
![]() ![]() forklift Şuan
![]() Son Aktivite: 11.02.2016 15:14
Tecrübe Puanı: 583
![]() |
![]() Bugün kimlerle karşılaştım ise bu konuyu konuşuyor. İlave ediyorlar "Bu belediye ne yapmaya çalışıyor, İmam Hatip sokakktaki dükkanlar ile Azerbaycan çarşısındaki hak sahiplerine dükkanları yıkıp nere gidersen git mantığı ile ne yapılmak isteniyor diye de ilave ediliyor..
Olayın neresinden bakarsanız bakın ipe sapa gelir yanı yok. Kış mevsiminde 30 çalışan mevcut personeli ile fabrika sahiplerini de düşünecek olursak, 35 kadar aile reisi artık evine ekmek götüremez durumda bırakılmıştır. Bu da yaklaşık 200 kişiye yakın nüfus eder. Yazıktır, günahtır, yıkmak çok kolay önemli olan yapabilmektir. Adamlar, çıkmam dememiş, gitmem dememiş,yeni yeri için tapu problemi varmış sabredecek halmi kalmamışda, Zara yolunda olduğu söylenen fabrikayı yerle bir ederek makinaları, yumurtaları, belkide hayvanları da telef ederek, şu kış gününde milleti sokağa döktünüz. Umarım bu olaydan Belediye başkanının haberi yokturdur. Çünkü Doğan başkanı bildiğim kadarıyla "vicdan" sahibi birisidir. Hangi akl-ı evvel bu işe start verdi ise çok ciddi yanlışlık yaptığını kendi de farkına varacaktır. Zaten Doğan başkanı yıkarlarsa yanında ki işgüzarları yıkar. Sivas'ta iş yapan, fabrika açan işadamı hemşehrilerimizin sonunu hazırlayan belediye istemiyoruz. Başkan yanındakilerini gözden geçirmezse kendisine de Sivas'a da yazık olur. Sivas'ta yumurta üretimi yapan taze taze Sivas halkına veren tek firma vardı onu da yediler. helal olsun ne diyeyim. Şimdi Çorum'lardan Amasya'lardan, bilmem nerelerden aylık şoklanmış yumurta yemeye devam. Sivas'a da bu yakışırdı. İşsiz kalan 35 ailenin durumunu mu söylesek, yıkıntılar arasında kalan elektronik ve elektrikli malzemeleri mi?, yerle bir edilen yumurtaları mı?, telef edilen varsa hayvanları mı? söylesek milli servetten giden malzemelerin hesabını kim nasıl verecek?. İsrail'in Filistin'e uyguladığını Sivas Belediyesi İşadamlarımıza hemde Sivas'a yatırım yapan işadamlarımıza yapıyorsa kimse Sivas'a işadamı davet etmesin. Umarım bu konuda açıklama yapılacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|