|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Dini sohbet Dini sohbetlerinizi burada yapabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
30.04.2009, 15:37 | #1 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
Sanal ortam da karşı cinsle muhatab olmak!!!
biliyorum defalarca açılan bir konu ama bu sefer "chat yapan kızın başına şu geldi aman siz de yapmayın" gibi "kadının sesi" program formatında bir yazı değil...çok daha gerçekçi ve kapsamlı... Çoğumuza çok sert gelecek belki de ama gerçek olan bu.... bir kaç bölümde vereyim inşALLAH
SelametLe -------------------------------------------------------------------------------- Bayanlar için bir ayet-i kerime meali ve açıklamasını yazıyorum: " Ey Peygamber Hanımları! Siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz.Eğer (ALLAHh'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı perde arkasında) sözü yumuşak söylemeyin ki kalbinde hastalık bulunan kimse kötü ümide kapılmasın.Güzel ve münasip sözler söyleyin." Ayet-i kerime Peygamber Efendimizin üstün zevcelerine hitaben bütün ümmet kadınlarına üstün adabı hatırlatmaktadır, ezvac-ı tahirat,şeref ve iffette imamlar mesabesinde oldukları için muhatab olmuşlardır. Müslüman bir kadın,kelimeleri köşeletip,adeta erkeği kendine avcı kılacak derecede söyleşmemelidir. Müslime bir kadının konuşma esnasında sesini inceltip muhatab olan erkeği tahrik etmemesi,sesini değiştirmeksizin tabi olan sesiyle konuşması,ve konuşurken de adaba aykırı lakırdı,laf atma gibi tavırlarda bulunmaması gerekir ki bu,onun iffetinin,mensup olduğu ailesinin şerefinin ta kendisidir. İcab ettikçe kadın,ALLAHh Azze ve Celle 'nin hoşuna gidebilecek tabii sesiyle konuşabilir,lakin konuşmakta tahrik edici olmaması,yani kalbinde HASTALIK olan yahud psikolojik olarak hemen mağlup olabilecek erkeklerin tahrikine sirayet edilmemesi için ma'ruf söz söylemesi mecburdur. ( kaynak: Müslime genç şuuru,dilara yayınları) Evet,bu ayet gayet açık.. Eğer bir bayan bir erkekle konuşmak istiyorsa, bu ayeti asla aklından çıkarmasın. Chat ortamında kişilerin yüz ifadesini görmek mümkün değildir, Bu bir.. ikincisi,eğer evliya değilseniz,karşınızdakinin kalbinin hasta mı sağlam mı olduğunu asla bilemezsiniz ki bu çok önemli. Karşınızdakiyle 'siz' diye hitabederek konuşsanız,ah ne kadar kibar'diye etkileneblir,'sen' diye konuşsanız 'neden benimle samimi konuşuyor'der.Ne basit bir kelime değil mi,siz ya da sen... Fakat ne bilebilirsiniz ki karşınızdaki emin bir insan mıdır,kalbi sağlam mıdır,nasıl konuşacaksınız,nasıl hitab edeceksiniz,öyle kelimeler seçmelisiniz ki,ayetin hükmü yerine gelsin. Hiç tanımadığınız karakterini bilmediğiniz biriyle sanırım doğru kelimeleri seçerek konuşmak zor olsa gerek. Böylece, chatte bir bayanın bir bayla sohbet etmesi,büyük bi sorumluluk altına girmesi demektir. Eğer karşısındaki erkek etkilenirse,ola ki tebliğden başka hiçbir şey söylememiş olsun,gene de kalbi hasta ise etkilenebilir,o zaman bunun günahı acaba kimedir? Bu durumda bayanlara söyleyeceğim şu: illa chat yaparak tebliğ yapmak istiyorlarsa,bayanlarla konuşsunlar. Tabii bulabilirlerse... Deneyenler diyor ki:bayanlar bayanlarla konuşmuyor arkadaş... ! Tabi bu arada,bayan sandığınız biri bayan olmayabilir de. Tanımadığınız insanların aklında kalbinde ne var bilemezsiniz,dürüstlük ise...peh! Güldürmeyin beni...Biz insanlarda koskoca bir nefs varken mi?? İkinci bir husus:Kadınların cihadı(ayet ve hadislerle sabittir) vakarla evlerinde oturmalarıdır. Şimdi,internetle(yani chatle) insan evinden çıkar,başkalarının evlerine misafir olur. Fiziksel olarak değilse de sanal olarak,ama sonuçta çıkmıştır. Bunun yorumunu kendiniz yapın hanımlar... Bırakın bazı sahalarda tebliğ erkeklere kalsın. Zira dış dünya,sanal da ve reelde,örneğin çalışma ortamlarında,çarşıda pazarda sokakta,dükkanda,okullarda ve chatte, zorluklarla dolu. Zayıf olan kadın nev'ine göre değil,kayıp gitmek işten bile değil. Böyle olmasaydı,kadının cihadı evindedir denmezdi. Yani bilfiil kadının karşı cinsle muhatab olması,sakıncalı görülmüş ki,sakındırılmış. Arkadaşlar,kusuruma bakmayın,işin gerçeği bu,biz hanımların chat ortamında verimli bi şekilde tebliğ yapabilme imkanımız yok gibi görünüyor. En güzeli eğer insanlara ulaşmak,bişeyler anlatmak istiyorsanız,önce kendiniz okuyun öğrenin ve okuduklarınızı önce aile iyalinize,çocuklarınıza aşılayın,sonra da eğer vaktiniz kalıyorsa,incilere yazın,ya da başka mail gruplarına. Chatte bir saat iki saat harcayarak en fazla iki üç kişiyle konuşursunuz,ama,gruba yazacağınız bir maili yüzlerce kişi okuyabilir.
30.04.2009, 15:59 | #2 |
Usta Yiğido
sibelYILMAZ Şuan
Son Aktivite: 05.09.2014 10:55
Tecrübe Puanı: 915
|
Cevap: Sanal ortam da karşı cinsle muhatab olmak!!!
Sağolasın ablacım grçekten güzel ve önemli bir konuya değinmişsin kendimi bir kere daha sorguladım ve sorgulayacağım Allah razı olsun ablacım Rabbim onun taktirine ayan olmayacak herşeyden uzak tutsun bizleri inşallah....
30.04.2009, 16:02 | #3 |
Usta Yiğido
deniz kızı Şuan
Son Aktivite: 08.10.2009 08:57
Tecrübe Puanı: 768
|
sevacım kusura bakma ama yani bence fazla abarttın bu konuyu. sana biçok konuda destek verdim ama çok uzattın bu konuyu bence farklı yerlere çektin. yani şimdi sende bu site ye takılıyorsun ve her konuda yorumların var seninde muhatabın erkekler yani ne yapmaya çalışıyorsun anlamıyorum paylaşım sitesi olmaktan çıktı burası artık dini ders sitesi oldu. sanki kimse dinini bilmiyor inançsız senden öğrenecek. madem çok sakıncalı din açısından bu sanal ortam sen neden takılıyorsun yaaa. konu nerden nereye geldi. alacağın tepkileride biliyor olmana sevindim . bilişim çağında yaşıyoruz herkes pc kullanıyor.sana göre bu bile günah nerdeyse. bence bu işin günah tarafı varsa o kişinin kendisini bağlar.bu konu hakkında çok ileri gittiğini düşünüyorum. ve asla cevap vermeyeceğim. senin tüm yazılarını okuyorum çoğuna katılıyorum ama bu konuyu çok yanlış yerlere çektin. sen bi yöneticisin bu sitenin fetva vericisi değil.öyle şeyler yazıyorsun ki sanki herkes dinsiz inançsız birşey bilmiyor. kusura bakma bu sefer sana muhalefetim
30.04.2009, 16:13 | #4 | |
Usta Yiğido
sibelYILMAZ Şuan
|
Alıntı:
30.04.2009, 17:45 | #5 | |
Usta Yiğido
deniz kızı Şuan
Son Aktivite: 08.10.2009 08:57
Tecrübe Puanı: 768
|
Alıntı:
30.04.2009, 18:55 | #6 | |
Usta Yiğido
titizyiğido Şuan
Son Aktivite: 03.06.2012 00:55
Tecrübe Puanı: 730
|
Alıntı:
30.04.2009, 19:00 | #7 |
Usta Yiğido
tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 866
|
Ya arkadaslar o zaman ne kadinlar ne de erkekler hic bir sekilde sosyal bir aktivite icersinde yer almamalari gerekiyor,
calismaya da gitmeyelim, ucaga binip seyahat da etmeyelim, otobüslere de binmeyelim, yolda da yürümeyelim, bir restoranta da gitmeyelim, is görüsmelerine de gitmeyelim, doktora da vs vs... Insan kendini bildigi sürece hic bir yerde hic birsey olmaz, eger karsidaki insan hersey yanlis anlicaksa bu zaten onun sorunudur, biri seni art niyetli anlamak istiyor ise her sekilde anlar, sen nekadar dikkat edersen et. Dogru noktalar olabilir, ama bu devir o zamanlarki devir degil artik. Ben bu foruma girerek günah isledigimi düsünmüyorum. Insan kendini bilirse heryerde adabi ile davranmasini bilir. @ seva amacim asla tartisma cikarmak degil ama uzun süredir dikkatimi cekiyor, sürekli bu gibi konulari destekliyor dogruluyorsun, sana bunlar bukadar mantikli geliyor ise be güzelim neden birakmiyorsunki bu sanal ortami? simdi sana göre birak ask yasamak konusmak bile sakincali, iyi de öteki taraftan sanal ortamda ask adli topicte en cokta sen yaziyorsun, bazen mantigini cözemiyorum kusura bakma...
01.05.2009, 11:34 | #8 | |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
Alıntı:
30.04.2009, 19:46 | #9 |
Usta Yiğido
sibelYILMAZ Şuan
|
evet destekliyorum ama bence aynı yerden bakmıyoruz olaya çünkü kişi kendini bildiği ve seviyesi koruduğu sürece hiçbir sorun yoktur burada da bundan bahsediliyor....seviyenizi koruyun ve karşınızdakine cinsiyetiyle değilde düşünceleriyle karşılık verin....
30.04.2009, 19:59 | #10 |
Usta Yiğido
titizyiğido Şuan
Son Aktivite: 03.06.2012 00:55
Tecrübe Puanı: 730
|
sinir yapma kardeşim sen benim ne seviyesizliğimi gördün bu sitede.........şu an seviyesizleşen sensin..........cinsiyeti ortaya atan seva destekleyende sensin..........ben kötü bişey söylemedim destekliyosan o zaman bir daha internet alemine girme dedim...........ben senin neden sevayı desteklediğini sorgulamadım ki...........kaldı ki sevayı o yazısından dolayı bende destekliyorum ve tamamına katılıyorum...........bu mesaja cevap yazacaksan lütfen yukarıdaki mesaj gibi olamsın..........seviyeni koru..........
|