|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Yiğido
![]() ![]() €LBeyli58 Şuan
![]() Son Aktivite: 26.06.2007 12:30
Tecrübe Puanı: 674
![]() |
![]() Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman
Dilimde sabah keyfiyle yeni bir umut türküsü Kar yağmış dağlara, bozulmamış ütüsü Rahvan atlar gibi ırgalanan gökyüzü Gözlerimi kamaştırsa da geleceğim sana Şimdilik bağlayıcı bir takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Ay, şafağa yakın bir mum gibi erimeden Dağlar çivilendikleri yerde çürümeden Bebekler hayta hayta yürümeden Geleceğim diyorum, geleceğim sana Ne olur kesin bir takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Beklesen de olur, beklemesen de Ben bir gök kuruşum sırmalı kesende Gecesi uzun süren karlar-buzlar ülkesinde Hangi ses yürekten çağırır beni sana Geleceğim diyorum, takvim sorma bana -Ihlamur çiçek açtığı zaman. Bu şiir böyle doğarken dost elin elimdeydi Sen bir zümrüd-ü ankaydın, elim tüylerine deydi Sevda duvarını aştım, sendeki bu tılsım neydi? Başka bir gezegende de olsan dönüşüm hep sana Kesin bir gün belirtemem, n`olur takvim sorma bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Eski dikişler sökülür de kanama başlarsa yeniden Yaralarıma en acı tütünleri basacağım ben Yeter ki bir çağır beni çiçeklendiğin yerden Gemileri yaksalar da geleceğim sana On iki ayın birisinde, kesin takvim sorma bana -Ihlamur çiçek açtığı zaman. Bak işte, notalar karıştı, ezgiler muhalif Hava kurşun gibi ağır, yağmursa arsız Ey benim alfabemdeki kadîm Elif Ne güzellik, ne de tat var baharsız Güzellikleri yaşamak için geleceğim sana Geleceğim diyorum, biraz mühlet tanı bana -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. Ihlamurlar çiçek açtığı zaman Ben güneş gibi gireceğim her dar kapıdan Kimseye uğramam ben sana uğramadan Kavlime sâdıkım, sâdıkım sana Takvim sorup hudut çizdirme bana Ben sana çiçeklerle geleceğim -Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Paylaşımın için Tesekkurler Arkadasım
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() NAUGHTYBOY58 Şuan
![]() Son Aktivite: 08.06.2007 09:37
Tecrübe Puanı: 716
![]() |
![]() Saol teşekkürler güzel yazılar
.................... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yiğido
![]() ![]() jakobieen Şuan
![]() Son Aktivite: 12.07.2013 13:34
Tecrübe Puanı: 707
![]() |
![]() İyi gidiyor şimdilik venn şeması kümeler,
Sonra çıktı acısı, neler oldu neler Hiçbirini; öğrenemedik Sen neymişsin matematik. X artı Y eşittir Z Nasıl zor gelirdi bize? Kopyasını da beceremedik. Gel aklıma matematik. Nesi vardı çarpıların kerratın, Öldürmek mi beni niyetin? Bu yıl da Eylülü bekledik, Bıktırdın beni matematik. Fonksiyonlar doğrular, En kolayı, sayma sayılar, Ters fonksiyon pratik, Nerden çıktın matematik? Varsa bir şey ortada eğer, Nedir kuzum, mutlak değer, Nasıl denktir eşitsizlik, Üzdün beni matematik. Şunu bir öğrenseydim, Çarpımı eksi bir ise eğimin, Doğrular olurmuş birbirine dik, Yatırdın beni matematik. Ya da nasıl oluyor eşit, Doğrularda paralellik, Eğimlerdeki eşitlik, Çık rüyamdan matematik. Parabol paraboldür neyse Kapat X i sorulan tepeyse, X i sıfır farz ettik, Çözdüm bu sefer matematik. Aşağı giderse, eksilen kollar, Yukarıysa kollar, artan olurlar, Bak ifadenin önüne sonra grafik Burda sansür var! Matematik. Tam çözecekken grafiği, Karıştırdık yine trafiği, Üstel bitti, şimdi logaritmik, Kafa mı kaldı matematik. Böl, topla, çarp, çıkar, Limit limite eşitlik var. Pay payda türevle, bitsin belirsizlik, Sildin beni matematik. İsteniyorsa senden eğim, Diferansiyel ani değişim, Türevlerini al, olsa da marjinallik, Küçümseme beni matematik. Eşitle paydayı sıfıra, Ulaş düşey asimptota, Bulduğun sonuç olur denklik Bela mısın matematik? Yatayında pay büyükse, gider sonsuza Ya da tam tersiyse, gelir sıfıra. Bölüm sonucu birbirine eşitlik Böldün beni matematik. Fonksiyonda istenirse grafik, Bul düşey, yatay, X ile de kesişik Grafikler olmalı birbirine simetrik, Gardaş olduk matematik. Sabit çarpan varsa, çıkar dışına, Eşit olur toplamına yada farkına, İntegralde belirsizlik, Çok gıcıksın matematik. Bitmez daha, marjinal maliyeti var, Bir de iktisadi uygulamalar Öğrenirsin bolca yap pratik Ama zamanım yok matematik. Aslında Yunan harfidir sigma. Toplamda kolaylık sağlar unutma, İkiyle çarptık sonuca bir ekledik Çarptın beni matematik. Fonksiyonun cebirseli, Düzelt hemen kök içleri Olmalı sıfırdan büyük eşitlik Sıktın artık matematik. Satırdan, sütundan olur matrisi Toplanır aynı ise tipi indisi, Dört işleminde ayrı özellik, Bittim artık matematik. Vektörü var oluşur tek satırdan Boyu bulunur üslü toplamdan Skalar çarpımı sıfır ise olur dik Geçerim seni matematik. Sanki anlar gibi oldum matrisi Nerden çıktı şimdi inversi Uyguladık matrise satır indirdik, Canıma yettin matematik. Determinant, sarrus, minör, Olursa ters işaretli, o da kofaktör. Sorulmadı imtihanda boşa öğrendik Oyaladın beni matematik. Amacı, pozitif kısıtlayıcısı var Grafiksel, simpleks, lineer programlar Anlasak da tarif etseydik Çözemedim seni matematik. Neticede meraktan işi öğrendik Sonuç aldık nasıl sevindik, Fatma hocayı müjdeledik Geçtim seni matematik. Tam altı yıl emek verdik, Adamıştık, kurban da kestik, Hep bu günü hayallerdik, Anmayacağım adını matematik
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|