|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
10.05.2007, 07:20 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
LİTVANYA'YA GİDECEKLER
Derslerinde yaptıkları çalışmalar ve yeni buluşlarıyla Atatürk Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesinden 10 öğrenci Eylül ayı içerisinde Litvanya’ya gönderilecek. 21 gün süreyle Litvanya’da kalıp laboratuar çalışmaları da yapacak olan öğrenciler ağırlıklı olarak mekatronik (Robot eğitimi) dersleri görecekler.
Yalnızca Sivas için değil Türkiye içinde son derece önem taşıyacak olan bu çalışmalara gidecek öğrencilerin kalacakları süre için laboratuar kiraladığı belirtildi. Okulda yaptıkları başarılı çalışmaların ardından öğretmenler kurulunun aldığı karar sonrasında seçilen öğrencilerin gitme ve konaklama masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanacak. Avrupa Birliği’nin 10 öğrenci için tahsis ettiği paranın yetersiz geleceği ve bu nedenle yeni bir sponsora ve yada ödeneğe ihtiyaç olacağı ifade edildi. DUYARLI İŞADAMLARINDAN DESTEK BEKLENİYOR Öğrenci velileri çocuklarının yurt dışında eğitim görecek olmasından mutluluk duyduklarını, ancak ayrılan ödeneğin çocuklarının istediği çalışmaları yapmaya yeterli gelmeyeceğinden endişe duyduklarını açıkladılar. Veliler, Sivas’taki işadamlarından yada Vali Veysel Dalmaz’dan bu konuda destek beklediklerini de sözlerine eklediler. |
10.05.2007, 11:18 | #2 |
Usta Yiğido
BekirBayrak Şuan
Son Aktivite: 25.02.2016 19:01
Tecrübe Puanı: 785
|
--->: LİTVANYA'YA GİDECEKLER
Bence Valimiz sayın VEYSEL DALMAZ bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceginden hiç şüphem yoktur
10.05.2007, 12:17 | #3 |
Yeni Yiğido
1967_CLUB_BOZ Şuan
Son Aktivite: 25.08.2007 20:50
Tecrübe Puanı: 0
|
EYVALLAH GİTSİNLER İYİ GELİR...........
10.05.2007, 12:20 | #4 |
Super-Moderator
GuNaY Şuan
Son Aktivite: 04.11.2013 00:42
Pool Jam Champion!Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 10
|
Bu güzel çalışmayı tebrik ederim,
Sponsor konusunda iyi bir tanıtımla sıkıntı çekeceklerini sanmıyorum, Bu güzide gençlerimizin isimlerinide yazıp bu şekilde de onure etsek iyi olurdu
10.05.2007, 13:40 | #5 |
Genel Koordinatör
Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
|
-->: LİTVANYA'YA GİDECEKLER
Bu proje kime aitse tebrik ederim,mekatronik alanında ne yazık ki ülkemizde
pek fazla çalışma bulunmuyor.Son 5 yılda çeşitli bilim kulüpleri öcülüğünde bazı çalışmalar yapıldı ve sonunda üniversitelerimizde de yer buldu,AB teknoloji araştırmaları merkezi mekatronik alanında çalışmalara destek veriyor.Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü AB fonlarından yararlanmarak bazı çalışmalar yaptığını biliyorum.Keşke Atatürk Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi de bu konuda girişimlerde bulunabilse,çok güzel çalışmalar yapacaklarına inanıyorum,genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum.
|
|