|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
17.12.2007, 20:34 | #1 |
Yiğido
Sivasli_Kiz_87 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2010 11:27
Tecrübe Puanı: 646
|
Etme bulma dünyasi
Bir adam, karısı ve yaşlı babası. Kadın kayınpederini istememekte, huysuzluk etmekte, evin huzurunu bozmaktadır.
Bir gün kocasına: - Bey... bey.. Bezdim bezdim. Bir gün göremedim. Gençliğim gidiyor. Ya ayrılalım, babanla kal., ya da al babanı al da nereye getirirsen getir beraber kalalım. Yoksa ben gidiyorum. Adamcağız şaşkın biraz da sitemli bir vaziyette: -Ne diyorsun hanım, o babam babam ; öldüreyim mi, atayım mı? Kimi var bizden başka bakacak, dese de karısı ısrarda ısrar ediyordu. Adam baktı olacak gibi değil babasını dağa bırakmaya karar verdi. Yanına oğlunu da alarak yola koyulurlar. Babasına da: - Baba, torununla beraber dağa oduna gidiyoruz, istersen sen de gel" der. Baba gelinin dırdırını dinlemektense onlarla beraber ağın yolunu tr.. yola koyulu dağlara, ormanların içlerine girip bir müddet gittikten sonra, babasına: - Baba sen burada biraz dinlen. Bizde odun toplayalım, der ve oradan ayrılırlar. Odun toplamadan, babasını orada bırakarak dönerler. Yolda oğlu: - Dedemi almadık baba. - Dedeni oraya bıraktık. Artık ihtiyarladı orada kalacak. Torun ısrar eder: - Dedemi isterim... . En sonunda babasına ne dese desin fayda etmeyeceğini anlayan çocuk: - Baba, sen ihtiyarladığında ben de senin gibi seni getirip dağa mı bırakacağım? der demez adamın aklı başına gelir. Babasını almaya karar verir İhtiyar, kendisini almak için yoldan geri dönen oğluna: - Evlâdım, sen beni bırakıp gidemezsin. Çünkü ben babamı bırakmadım. Ölünceye kadar hizmet ettim. Adam babasını alıp eve getirir. Bu dünya etme-bulma dünyası» diye... Sen ne yaparsan sana da onun aynısının yapılacak. Allah cümlemize hayirli evlatlar nasip etsin
17.12.2007, 20:47 | #2 |
Usta Yiğido
Sweetgirl Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 00:50
Tecrübe Puanı: 1057
|
--->: Etme bulma dünyasi
aminnnnnn bu güzel hikayen icin cok sagol emegine saglik paylasimin icin tskler ben buna benzer baska bir hikaye duymusdum Ogul annesini bir cuvala koyyordu ve daga götürüyordu ve torunda babasina bu cuvalida alalim baba bir gün lazim olur diyordu Baba: ne icin lazim olacakki diye sorunca Torun: bir gün bende seni cuvala koyar buraya getiririm! diyordu
17.12.2007, 21:06 | #3 |
Yiğido
Sivasli_Kiz_87 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2010 11:27
Tecrübe Puanı: 646
|
sende sagol bende sana tesekkür ederim evet ise nekadar aci durum etme bulma dünyasi iste eden bulur bugün sen yaparsin yarin sana yapilir
17.12.2007, 21:10 | #4 |
Usta Yiğido
altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 21:24
Tecrübe Puanı: 4524
|
-->: Etme bulma dünyasi
Evet etme bulma dünyası Ne demiş atalarımız ne ekersen onu bicersin
17.12.2007, 21:11 | #5 |
Usta Yiğido
izmirliyiğido Şuan
Son Aktivite: 28.03.2013 15:23
Tecrübe Puanı: 704
|
AMİN
ALLAH HERŞEYİN HAYIRLISINI İHSAN EYLESİN |
20.12.2007, 17:11 | #6 |
Yiğido
Gülpare Şuan
Son Aktivite: 08.01.2009 13:23
Tecrübe Puanı: 624
|
Ben de degisik bir versiyonunu okumustum.. Adam küfeyle yasli babasini götürüp daga birakiyor.Oglu diyor ki,baba neden küfeyi almadin sen yaslaninca bana lazim olacak diyor,adamin akli basina geliyor tabi.. Yazik gercekten,annelerimiz babalarimiz evlatlarini gözünden sakiniyor,evlatlarin hainligine bak..:( Tesekkürler paylasimin icin...
Her lafa verilecek cevabim vardir ama önce lafa bakarim laf mi diye,sonra söyleyene bakarim adam mi diye...Susuyorsam vardir bi bildigim... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|