|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
29.12.2007, 11:46 | #1 |
Usta Yiğido
leblebi82 Şuan
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42
Tecrübe Puanı: 801
|
Sivas Ağıtı
SİVAS AĞITI
Gardaş itin öliyim möhürlendi rızgımız Gırıldı çoluh-çocuh Söylemesi ayıp emmeee,nööörek işde Kaç gündür acuh Vallah alayımız dertle yummuşuh Sabah-akşam soframızda bir guru ekmek Haram olsun gursağımız sıcah çorba gördüyse Haram olsun yediysek bir parça sucuh Düşün!Nasıl doyaruhh biz sofrada on gaşuh Nasıl ısınuruh bu Suvaz ayazında... Ev desen ev döööl oturduğumuz Gışın ölü damı,yazın alaçuh İş gelir elimden hani üçbuçuh Kime vardıysam bahdım ağızsız dilsiz duvar... Galdım mı ortalarda bir başıma sahapsuz Nasıl Sıvazluysah,nasıl gardaşuh? Aklım fikrim hepten garmagaruşuh Böler uykularımı pavluka düdükleri Bak hamam utancımdan yüzüne bebelerim hohlayamam ellerine,yanaklarına artuh. Oturup ağlasam almaz yakuşuh Düşerim sedire elsüz-ayahsuz Bizimki çocuhları avutmaya çalışır Elinde birkaç aşuuh... Gardaş itin öliyim möhürlendi rızgımız Gırıldı çoulh çocuh Söylemesi ayıp emmeee,nööörek işde Kaç gündür acuh. Yavuz Bülent BAKİLER |
31.12.2007, 13:14 | #2 |
Usta Yiğido
leblebi82 Şuan
Son Aktivite: 27.02.2013 23:42
Tecrübe Puanı: 801
|
--->: Sivas Ağıtı
Sivas ile ilgili şiirleri burda toplayalım. Konu bütünlüğü bozulmasın. Kalabalık olmasın hem de.
31.12.2007, 13:17 | #3 |
Usta Yiğido
Abdurrahman 58 Şuan
Son Aktivite: 17.06.2016 18:24
Tecrübe Puanı: 1101
|
-->: Sivas Ağıtı
TAM BİR KÖYLÜ SİVASLIYI ANLATIYOR.ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.
31.12.2007, 13:25 | #4 |
Tecrübeli Yiğido
recosan58 Şuan
Son Aktivite: 05.09.2011 19:13
Tecrübe Puanı: 656
|
SİVAS'A METHİYE
Hayran oldum baharına yazına, Açar gonca arasından uzanır gider Dağlar arasından uzanır gider İnişli çıkışlı yolu SİVAS'ın Traktör tarlalarda çalışır Ak kuzuya kara kuzu karışır Oğul gelin babasına danışır Öpülür büyüğün eli SİVAS'ın Sivas yayla dereler dağların ardı, Atamız burada kongre kurdu Ozanlar diyarı aşıklar yurdu Çalar ince ince teli SİVAS'ın Tohum eker ovasına düzüne Yiğitleri sadık olur sözüne Laf söyletmez gelinine kızına Bükülmez bileği, beli SİVAS'ın Koyunu, kuzusu yaylada otlar Biner koçyiğitler şahlanır atlar Düğünler kurulur silahlar patlar Bol olur kaymağı balı SİVAS'ın Okur cahil kalmaz şehiri, köyü, Pınarlardan akar soğuktur suyu Bir mecliste durur çobanı, beyi Kibir, benllik gütmez dili SİVAS'ın Beş vakit namazda camiler dolar, Yaradana kulluk etmeyi diler Yaşıyor bağrında ulular, pirler Cennete uzanır yolu SİVAS'ın Kazam Şarkışla, Sivas'tır ilim, Seni methetmekten durmuyor dilim, Biraz acı değer rüzgarın, yelin, Yurdagül kölesi, kulu SİVAS'ın Yurdagül ERDOĞAN |
31.12.2007, 13:37 | #5 |
Tecrübeli Yiğido
serkanka58 Şuan
Tecrübe Puanı: 665
|
bana göre en çok yorum yapılan forum olması lazım
ozanlar diyarı memleketimize bu yakışır kanımca!!!! |
31.12.2007, 13:40 | #6 |
Tecrübeli Yiğido
ceylankimya Şuan
Son Aktivite: 12.06.2008 08:57
Tecrübe Puanı: 727
|
KIZAMIKTAN ÖLEN BEBEKLER
Olay Sivas Gazibey Köyünden Bir hemşerimizin üç çocuğunun da aynı zamanda kızamık hastalığına yakalanması, gerekli tedavinin yapılamaması ve koca karı ilaçlarıyla tedavi edilmeye çalışılması sonuçta çocukların ardı ardına ölmesi üzerine yakılmış ağıttır. Kızamıktan kızarıyor yüzleri Öksürükten dumanlanmış gözleri Çiçek toplamaya saldık kızları Derdi büyük yerden gelen Mevlüd’üm Tomurcuk gül iken solan yavrular Mevlüdüm de beş bebeğin gökçeği Dağlarda bitirmiş türlü çiçeği Kızların eline verdik bıçağı Çiçek toplamaya saldık bibisi Olmaz olsun kızamığın sarısı, Etti bebekleri derdin delisi, Yeter Mevla’m beş bebeğin birisi, Derdi büyük yerden gelen Mevlüt’üm, Bakın Mevlüdüm’ün ela gözüne, Çiçek düşmüş oylum oylum yüzüne, Yazık olmuş Sadullah’ın kızına, Üç bebekten ayrılması güç olur. Mevlüd’üm de beş bebeğin tellisi Kızamıkta çocukların kennisi Duysa ağlar mola Hacı Emmisi Dedi büyük yerden gelen Mevlüd’üm Rüştüm de can veriyor ağırdan Kara bağam de su istiyor pınardan, Mevlüdümün gönlü geçmiş davardan, Hani kuzusuna karşı varmıyor. Biri Karabağ de,biri Rüştü, Ciğerimin başı yandı da pişti, Olmaz olsun Kelal gilin tarlası, Yine mi bu gün bize düştü. Gara Rüştüm sarı bağam, Aman eller hani ne oldu, Olmaz olsun Çongar da ki kıran, Değdi poyraz bize doldu. Tolu düşmüş ağ odanın içine Hani mevlam bebeklerin suçu ne Hele bakın ırak giden göçüne Derdi büyük yerden gelen bebekler |
31.12.2007, 13:47 | #7 |
Tecrübeli Yiğido
serkanka58 Şuan
Tecrübe Puanı: 665
|
gardaş allah kimseyi böyle acılarla imtihan etmesi beni çok etkiler böle durumlar
|
31.12.2007, 13:46 | #8 |
Tecrübeli Yiğido
ceylankimya Şuan
|
AYŞE GELİNİN TÜRKÜSÜ Yakın akrabalarından aynı köyde yaşayan hemşerimizin genç yaşta doğum yaparken vefat eden eşi Ayşe için yakılmıştır. Ölen çocuğu birlikte aynı tabutta yıkanıp birlikte kefenlenerek defnedilmiştir. Akşamdan yanına vardım, Tanı gelin Ayşe tanı, Ebesiz oğlan doğurmuş, Tabutta yunuyor kanı, Öllüğünü eleyeyim mi? Bebeğini beleyeyim mi? Öyle loğusa mı yatar, Başına eşarp dolayayım mı? Olmaz olasıca anam, Sen mi ördün beliğini, Ecel derdine uğramış, Alamıyor soluğunu, Babasının adı Ruşen, Bu yıl desteler perişan, Karalara koysak nişan, Küser mi ola gelin Ayşem, Tarlamızın başı otlu, Zaten gardaş firgatlı, Beş köyü dolandık, Bulamadık Ayşe adlı. |
03.01.2008, 12:36 | #9 |
Tecrübeli Yiğido
ceylankimya Şuan
|
BEKÇİ MEHMEDİN (HÜRÜNÜN MEMEDİN) TÜRKÜSÜ Gazibey Köyü ile Harun Köyü arasında uzun süren bir arazi kavgası yaşanmıştır. O dönemde aslen Gazibey Köyünden olmasına rağmen Başka bir köyün koyun çobanı olan bir kişinin (Hakkı POLAT) Gazibey Köyünün arazi sahasına koyun sürüsünü otlatmak için getirince Gazibey Köyü nün bekçileri olaya müdahale etmiştir. Ancak yanlışlıkla biri diğerini vurmuştur. Bu ağıt onun üzerine yakılmıştır. Soyha dokuzlu boşanmış, Nasıl yazı nasıl kader, Gelin eşine iyi bak, Kostandıklar muayene eder. Çobanlar da bizim köylü, İfadeye dizilmişler, Bekçi bekçiyi vurur mu? Gazeteye yazdırmışlar. Hatıç bacın seni arıyor, Aslan gardaş noldu diye, Çobanlar ifade vermiş, Kazayınan oldu diye. Kara Tepe yığın bitmiş, Ayrı ayrı hisse etmiş, Başı pınar önü çayır, Yiğit yoklamaya gitmiş. |
03.01.2008, 12:45 | #10 | |
Tecrübeli Yiğido
ceylankimya Şuan
|
Alıntı:
Gardaş valla çok güzel bi şiir... |
|
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|