|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Hertelden Her Telden Muhabbet Burada |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2184
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Atatürk'ü sevmemek suç mu?
İfade özgürlüğü temel bir insan hakkı olup, ideolojilere kurban edilemez. Tarihsel bir kişilik olan Atatürk hakkında ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı açık olan bir beyan nedeniyle kişilerin suçlanması insan haklarına aykırıdır. 10–6–2008 tarihinde Kanal 1'deki programda Fatih Altaylı'nın "Atatürk'ü seviyor musun?" şeklindeki sorusuna Nuray Bezirgan "Atatürk'ü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum" yanıtını vermişti. İstanbul Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fatih Altay'lının sunduğu Teke Tek programında "Humeyni'yi seviyorum, Mustafa Kemal'i sevmiyorum" dediği iddia edilen Nuray Bezirgan ve Kevser Çakır hakkında soruşturma başlattığı belirtilmiştir. Nuray Canan Bezirgan hakaret içermeyen bir ifade ile sevmeme hakkı var ise Atatürk'ü sevmediğini beyan etmiştir. Yargı darbelerinin yaşandığı ve bunun çekinmeden savunusunun yapıldığı bir ülke'de maalesef kişilerin sevmeme hakkı da yoktur. İnsan hakları kavramı insan onuru ve şerefi ile bağdaşmayacak tüm dayatmaları kimden gelirse ve kime karşı yapılırsa reddetmeyi ifade eder. Bu kavrama göre en büyük zillet başkasının istediği şekilde yaşamak zorunda bırakılmasıdır. Başörtüsü yasağının tartışıldığı bir program sonrasında aslında tam da sorunun temelini gösteren yaşam ve düşünce dayatması yapılmıştır. Başörtülü bayanların toplumsal hayattan dışlanma çabasından sonra düşünce özgürlüklerinin de imha edilme çabalarını üzüntü ile izliyor, hukuka ve ahlaka aykırı davranıldığını belirtiyoruz. MAZLUMDER olarak, —Atatürk'ün tarihsel bir kişilik olarak değerlendirilmesi gerektiği, —İnsan hakları bağlamında Atatürk'ü sevmek veya sevmemek yönündeki beyanların ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında kaldığını, —Kimsenin görüşü nedeniyle suçlanmaması gerektiğini belirtiriz. MAZLUMDER Genel Başkan Ömer Faruk GERGERLİOĞLU -- MAZLUMDER KOCAELİ ŞUBESİ Tepecik Mah. Yavuz Sok. Afyonoğlu Kardeşler İş Hanı Kat: 4 e-mail: mazlumderkocaeli@gmail.com Tel: 0262 322 16 29
![]() |
#2 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() kocak58 Şuan
![]() Son Aktivite: 08.09.2011 20:41
![]() Üyelik Tarihi: 17.06.2008
Tecrübe Puanı: 642
![]() |
![]() evet suç
onun yaptıkarını göza ardı etmek büyük suç atatürk olmasa belki o şuan da hangi ecnebinin cocuğu olacaktı onun sevmeye kalktığ kişiler ise vatan birliğinden yana olmayıp kuva-i milliye ye köstek olmuşlardır özgürlükler kısıtlanmak için vardır hiçbir özgürlük sınırsız değildir.
![]() |
#3 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2184
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() haythuyt Şuan
![]() Son Aktivite: 13.08.2012 14:55
Tecrübe Puanı: 793
![]() |
![]() tabi suç.
bize yaptıklarına karsı nankorluk deılmi sevmemek
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1293
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() atatürkü şahsen severim ama başkasının sevip sevmemesine de karışamam...
![]() |
#6 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() blueblue Şuan
![]() Son Aktivite: 16.10.2011 00:18
Tecrübe Puanı: 613
![]() |
![]() Atatürk'ü sevmek suç olursa o zaman gerçekten Atatürk'ü sevmeyenler Atatürk'ü sevmiyorum diyemezler bu sefer sahte Atatürkçüler türer,şu an olduğu gibi...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() kangallim Şuan
![]() Son Aktivite: 30.03.2009 09:35
Tecrübe Puanı: 658
![]() |
![]() Alıntı:
ATATÜRKÜ SEVMEK YADA SEVMEMEK ÖNEMLİ DEĞİL, SONUÇTA BİR CUMHURİYETTE YAŞIYORUZ VE ONUN İLKELERİNE GÖRE YÖNETİLMEYE ÇALIŞILIYORUZ, SEVMEYİPTE ATATÜRKÇÜĞÜN ARKASINA SIĞINANLARIN FESADI YÜZÜNDEN KİMSEDE SEVMİYORUM DİYEMEZ HERHALDE... YANLIZ ŞUNU SÖYLEYEYİM BİLMEM KAÇ YILLARINDA GETİRTİLEN LAİKLİK BUGÜNKÜ LAİKLİK DEĞİL, ÜLKEMİZDE LAİKLİK ANLAYIŞI VE UYGULAMASI YOK....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yiğidoturan Şuan
![]() Son Aktivite: 28.07.2014 13:58
Tecrübe Puanı: 1054
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() BİLMEM PROGRAMI SEYRETTİNİZMİ İNSANLARIN DİKKATİNDEN KAÇAN BİRŞEY VARDI O BAYANDA BU SÖZÜ TEKRARLAMADI BEN BUGÜNKİ ATATÜRKÇÜLERİN ARKASINA SAKLANDIĞI ATATÜRK'Ü SEVMİYORUM DİYE BİR İFADE KULLANDI AMA KİMSE BU SÖZÜ GAİLE ALMADI
EVET BEN ATATÜRKÜ SEVİYORUM Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım. İŞTE BUNUN İÇİN
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
![]() Son Aktivite: 03.06.2012 00:55
Tecrübe Puanı: 740
![]() |
![]() sadece sevmemek değil ufacık bi eleştiri bile suç
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 14:57
Tecrübe Puanı: 822
![]() ![]() ![]() |
![]() Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, sevmiyorum demek de suç olmamalı. Başka hiç bir ülke yokki liderini zorla, yasalarla sevdiriyor. Atatürk olmasa şu olmazdı, bu olmazdı. Ezberlenmiş klişe laflar. Evet çok şey yaptı, ona minnettarız. Ama sevmemek suç mu diye tartışılacağına, neden sevmeyenler var diye sorgulamak lazım. Alıntı:
Seviyorum diyenler ne kadar seviyor. Sevgi gerçekten kalplerinde mi, yoksa sadece dilde mi kalıyor? Bunlar da ortada, anlatmaya gerek yok! Ben seviyor muyum? Evet, elbette seviyorum. Ama dinimizin izin verdiği ölçülerde... Tapmıyorum, evimi resimleriyle donatmıyorum, büstünün önünde sahte gözyaşları dökmüyorum. Anıtkabire gidip kendi halkımı ona şikayet etmiyorum. ![]() Bazılarının nasılki İslam dininin gereğini yerine getirenleri sevmeme hakkı varsa; hatta daha da ileri gidip İslam'ı sevmeme hakkı varsa, başkalarının da Atatürk'ü sevmeme hakkı kadar doğal bir şey olamaz değil mi? Rabbiniz olmasa siz var olamazdınız. O'ndan daha çok sevilmeyi hakeden olabilir mi?
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|