|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Menkıbeler & Dini Hikayeler (Menkıbeler & Dini hikayeler burada) |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
20.12.2008, 22:59 | #1 |
Usta Yiğido
sonbahar5803 Şuan
Son Aktivite: 21.09.2009 14:57
Tecrübe Puanı: 813
|
Üç Haberci Gönderdim!
Üç Haberci Gönderdim! Zehril-Riyazda rivayet edildiğine göre, Yakub aleyhisselam ölüm meleği Azrail aleyhisselam ile dosttu. Bir gün hazreti Azrail, Yakub aleyhisselamı ziyarete gider. Hazreti Yakub ona; “Ya Azrail, görüşmeye mi geldin, yoksa canımı almaya mı?” diye sorar. Azrail aleyhisselam; “Gelişim ziyaret içindir” cevabını verir. Yakub aleyhisselam; “Senden bir ricam var” der. Azrail aleyhisselam “nedir” der. Yakub aleyhisselam; “Ölümümün yaklaştığını, canımı almaya hazırlandığını bana önceden bildirmeni istiyorum” der. Azrail aleyhisselam; “Hay hay, sana iki veya üç haberci gönderirim” karşılığını verir. Yakub aleyhisselamın dünyadaki ömrü dolunca bir gün yine ölüm meleği, karşısına dikilir. Yakub aleyhisselam yine sorar; “Ziyaretçi misin, yoksa canımı almaya mı geldin” Azrail aleyhisselam; “Canını almaya geldim” cevabını verir. Yakub aleyhisselam; “Sen bana daha önce iki veya üç haberci göndereceğini söylemedin mi?” diye sorunca, Azrail aleyhisselam şu cevabı verir: “Söylediğimi yaparak sana üç haberci gönderdim: Önce, siyah iken sonra ağaran saçın, güçlü iken halsizleşen vücudun ve dimdik iken kamburlaşan belin... Ey Yakub, işte bunlar benim âdemoğullarına gönderdiğim ön habercilerdir.”
26.11.2009, 01:23 | #2 |
Usta Yiğido
MİKAİLOGLU Şuan
Son Aktivite: 21.09.2010 20:56
Tecrübe Puanı: 835
|
Cevap: Üç Haberci Gönderdim!
GÜZEL Bİ PAYLAŞIM EMEGİNE SAGLIK.TŞK.
|
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|