|
![]() |
#1 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1390
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() “Anayasamızın 3. Maddesine göre , "Türkiye Devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara"dır" 24 saat boyunca Kürtçe yayın yapan ilk devlet televizyonu TRT 6 ülkemize hayırlı olsun ![]()
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() özdemir Şuan
![]() Son Aktivite: 02.12.2014 15:25
Tecrübe Puanı: 754
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() hayırlı olsun
bence devlet iyi bir adım attı yıllardır kürt vatandaşlarımızı yanlış yönlendiren kanallara karşı yapılması gerekiyordu bu sorunu artırmak için değil çözmek için atılan bir adımdır kanımca ![]()
![]() |
#3 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2228
![]() |
![]() Alıntı:
ne hayırlısı ALLAHINI SEVERSEN YAW.bölünüyoruz.önce meclisten 23 koltuk kaptılar.şimdi TÜRKİYE RADYO TELEVİZYONUNDA ÖZEL kanalları var.apo denen adiyede bi sürü hak tanındı şimdi komşu bile göndriyolar.diyarbakır belediye başkanlıgı alınsın diye nerdeyse elektriği bedava vereceklerdi.youtube bakın tabi bakabilirseniz hep terör propagandası hep apo.yavaş yavaş ucundan tuttular ankaranın elimizden almasınlar inşallah.kimse kusura bakmasın dağıldık biz bitiyoruz avrupalı olmak için kendi benliğimizi kaybettik.kimsenin artık eskisi gibi kimseye saygısı yok dolayısıylada devletinede yok.üniversitelerde almış bir baş örtüsü savaşı gidiyor.eğer benim başörütülü oldugu için kardeşim giremiyosa okula ve bu okulda islam devletinin okuluysa yuh yuh.bugün baktıgınızda bizim başkentimiz kadar olamayan malta,faroe adaları,norveç,isveç gibi ülkeler daha özgür daha ilkeli daha sağlam varın siz yorun bunu hayıra yorabilirseniz.açın bakın teknoloji elinizde araştırın ismini dahi duymadıgınız ülkelerdeki insanlara bakın yaşam şartlarına bakın vede hristiyan oldugu halde çok uluslu devlet oldukları halde nasıl bir oluyorlar görün...... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonbahar5803 Şuan
![]() Son Aktivite: 21.09.2009 13:57
Tecrübe Puanı: 842
![]() ![]() ![]() |
![]() Bir kanal kurulmakla vatan elden gitmez. Bu kadar sığ düşünmeyin. Yine söylüyorum; Bu vatan has be has Türklerle kazanılmadı sadece. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkesi, Arabı.... Tüm azınlık diye nitelendirdiklerimizin de katkısıyla kazanıldı. O zaman neden bu yasaklar yıllarca? Kürtçe 2. resmi dil olsun denilmiyor. Bu kadar çarpıtmaya gerek yok. Keşke cumhuriyet ilk kurulduğunda bunlar düşünülseydi. Keşke tüm azınlıklara hitap eden, onları da hoşnut tutan dillerde yayınlar yapılsaydı haftanın belirli günleri. Belki bugün PKK diye bir illet olmazdı! Ben bu uygulamayı savunuyorum, geç kalınmış bir çalışma diyorum. Ama bu demek değildirki hükümetin bu çalışmaını destekliyorum. Burada elbette siyasi çıkar düşüncesi de vardır. PKK yanlılarını fikirlerinden vazgeçirmek mümkün olmayacak belki ama bundan sonra daha çok Kürt vatandaşın Roj Tv gibi PKK yanlısı kanallar vasıtasıyla kandırılmaları önlenecek. Azıcık araştırın, dünyada 1 den fazla resmi dili olan kaç ülke var? Kaldıki bizdeki uygulama sadece bir kanal hakkı tanımak. Resmi dil kabul etmek değil. Bu tarafından bakmanızı tavsiye ederim. Yoksa hepimiz vatanımızı seviyoruz, hepimiz milliyetçiyiz. Hiçbirimiz bölünmeyi istemeyiz.
![]() |
#5 |
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
![]() Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1390
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bir ülkenin bir dili olur. Başka etnik diller kullanılsada devlet dili tektir. Derslerde, televizyonlarda farklı farklı diller ülkede gruplaşma yapar. Birliği bozar. Bu tv izleyen artık Türkçe öğrenmeye gerek duyar mı? Hayır. İki gün sonra derki eee ben Türkçe bilmiyorum doktora gidiyorum anlamıyor, ölüyoruz bu yüzden. Kürt doktor Kürtçe hastane olsun. Oldu onada kabul. Sonra ee ben kürtçe okullar, kürtçe gazeteler, kürtçe hizmet veren hizmet alanları, kamuda kürtçe konuşan memurlar istiyorum. Oldu onada tamam Sonra denir ki eee madem bu kadar farklıyız siz şu toprakları bize verin biz bağımsız ülke istiyoruz, kendimize ait bayrak istiyoruz. Onada oldu tamam Yahu o çok hayranı olduğunuz Avrupa ülkelerinde, Amerika'da kaç etnik köken var biliyor musunuz? Kaçının etnik tvsi görülmüş, kaçı okulda etnik dilinin dersini görmüş? Hangi ülkede farklı farklı dillerle tvler, farklı farklı dillerde hayat süren bir halk görülmüş?
![]() |
#6 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2204
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Resmi dil Türkçe Bunun dışında resmi işlemler dışında insanların kendi dillerini konuşması bu ülkeyi bölmez birleştirir Ne Mutlu Türkiye liyim diyenlere
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
![]() Son Aktivite: 15.04.2015 04:22
Tecrübe Puanı: 1215
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu ne ucube bir laftır, bu ne tehlikeli bir cümledir Allah'ım, Türküm demeye neden çekiniyorsunuz hanımefendi??? Nedir hükümet yanlısı görüştekilerin bu alt üst kimlik sevdası, çok değil bundan 15 yıl önce Yugoslavya, hatta bir kaç sene öncesinde de Irak bu şekilde yıkıldı, parçalandı, savaş yerine döndü, böyle ırkçılığa neden olacak, ayrıştırıcılık yaratcak sözler söylemeyin, dikkat edin lütfen, benim cebimde tek kimlik vardır ne altı vardır ne üstü Türk Kimliğidir buda....Sizlerin de söylediği bu ülkede herkes eşittir felsefesinin zaten kurucu sözü, sloganı bu sözdür, siz içini boşaltarak etkisizleştirdiğinizin, çok tehlikeli sularda yüzdüğünüzün farkında değilsiniz, içim acıyor gerçekten içim acıyor, üniversitede okuduğum zaman PKK yanlılarının söylediği Türkiyelilik sözü başbakanın ağzında, Sivas'lı bacılarımın ağzında, içim acıyor sadece tek birşey söyleyebiliyorum.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2204
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [quote=Kibrisli;360016]Bu ne ucube bir laftır, bu ne tehlikeli bir cümledir Allah'ım, Türküm demeye neden çekiniyorsunuz hanımefendi??? Nedir hükümet yanlısı görüştekilerin bu alt üst kimlik sevdası, çok değil bundan 15 yıl önce Yugoslavya, hatta bir kaç sene öncesinde de Irak bu şekilde yıkıldı, parçalandı, savaş yerine döndü, böyle ırkçılığa neden olacak, ayrıştırıcılık yaratcak sözler söylemeyin, dikkat edin lütfen, benim cebimde tek kimlik vardır ne altı vardır ne üstü Türk Kimliğidir buda....Sizlerin de söylediği bu ülkede herkes eşittir felsefesinin zaten kurucu sözü, sloganı bu sözdür, siz içini boşaltarak etkisizleştirdiğinizin, çok tehlikeli sularda yüzdüğünüzün farkında değilsiniz, içim acıyor gerçekten içim acıyor, üniversitede okuduğum zaman PKK yanlılarının söylediği Türkiyelilik sözü başbakanın ağzında, Sivas'lı bacılarımın ağzında, içim acıyor sadece tek birşey söyleyebiliyorum.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE TÜRKÜM Neden çekineyim neden Türk olduğumu söylemekten çekineyim Üst alt kimlik diye birşey olmaz Yugoslavya neden parçalandı dünyada kominizm çöktü Yugoslavya da çöktü herkes etnik kimlik peşine düştü insanları birleştiren orda hiç birşey yoktu baskı işkence zulümden başka Irak ırkçı baas zihniyetinden yıkıldı Ne Mutlu Türküm Diyene Ne Mutlu Kürdüm Diyene Ne Mutlu Çerkezim Diyene Ne Mutlu Rumum Diyene biz böyle dayatırsak onlarda böyle söylerler Ne Mutlu Türkiye liyim diyene dersek dayatmamış oluruz
![]() |
#9 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Arkadaşlar ne yazıkki bu bir ilk adımdır!!!
Yarın "benim resmi dilimi tanıdın" diyeceklerr... Ve iki, üç seneye kalmaz göreceksiniz!!! Ana dille eğitim dayatmaları, Ayrı okul, ayrı semtler,kamplaşmalar, Daha sonra da toprak talebi, 30 yıldır yapılan bu kavganın özünde bu yokmu? Benim bildiğim devlet tektir tek resmi dili olur, bunlar çatırdamanın çatlakların sesleri. Avrupa sevdasına bu oyunlara alet oldularya helal olsun başka ne diyeyim. .
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() özdemir Şuan
![]() Son Aktivite: 02.12.2014 15:25
Tecrübe Puanı: 754
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Önemli olan farklılıklardan birlik çıkarmaktır.
Siz kendinizi bu kadar yıpratmayın kimsenin bu dediğiniz şeyleri isteyeceğini sanmıyorum istesede böyle birşeyin olmayacağını biliyorum eskiden kürtçe tv yi bırakın sokakta bile kürtçe konuşmak yasakmış sonra ne oldu hatırlayın ... yasaklar her zaman insanları cezbeder... artı şunu belirteyim sen bu televizyonu kurmakla sadece diğer provakasyon yapan kanalların önüne geçmiş oluyorsun yoksa kürt kardeşlerimize lütuf yaptığını sanma zaten uyduya bak istemediğin kadar kürtçe kanal var en azından devletin kontrolünde, vatanını ve milletini sevmeyi öğreten... en azından isyana teşvik etmeyen kontrollü bir şekilde yayın yapmanın hiç bir zararı yok..
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|