|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
18.02.2009, 13:21 | #1 |
Usta Yiğido
HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 15:36
Tecrübe Puanı: 2287
|
Tut Elimi Annem !!!
TUT ELİMİ ANNEM Tut elimi annem Ah annem, canım annem. Gül bahçesi istemem, Yüreğini açtın ya Yeter bana.Güllük gülistanlık benim için hayat... Ama annem düşündün mü hiç Ya yorgun düşerse bu yürek. Bakmaya bile kıyamadığım Kokusuna dayamadığım güller Solarsa bir hazan sabahı ansızın. Nasıl bakarım anne gökyüzüne Dökülürken gözyaşların gökten. Ve nasıl dayanırım bu acıya Dökülen her yaprak yüreğimi yaralarken. Nasıl bakarım o viran bahçeye Bir kıvılcımda, yanar yüreğim. Ama hiç bir yangın Senin kadar sıcak değil be annem... Nasıl da üşürüm sensiz, Gözümden akan her damlada ne fırtınalar eser, Ne firari hayallere dalar bu yaşlı gözler, Ve akan her damla Haykırır başıboş yalnızlığıma. Hazan yelleri eserken annem Bu körpe yüreğimde Güneş açar mı hiç Mis gibi kokan bu menekşe, Bülbüller şakır mı kahkaha ata ata Bahçedeki gülümüz, Sümbül gibi büker mi boynunu yoksa Duyabilir miyim kanat çırpışını Turnaların, Unutur musun beni annem Tembihler misin büyüklerin gittiği her yere gidilmez diye Bilirim korkarsın gelirim peşinden diye. Kaf dağına gider miyiz Güler miyiz çatlayana kadar Ve ağlar mıyız usul usul Gözlerimiz kan çanağı olana kadar. Annem, canım annem, Nasıl da kandırdın beni, Hani gitmeyecektin, Nasıl bıraktın beni buralarda, Bu yaban ellerde... Ne yaparım şimdi ben Kan çiçekleri bıraktın Annem ardında. Ve her gün sulama yarışı yaptığımız Fesleğeni... Neredesin be annem Bak kar yağdı avuçlarıma. Coşkun seller gibi atıyorsun damarlarımda. Yüreğimin vazgeçilmez Deltasında vazgeçilmez bir nehir gibi yani. Gitme bırakma beni dedim Gözyaşlarımda uyutur Göz bebeğimde avuturum dedim. Ama ne fayda dinletemedim be annem... Annem canım bi tanem, Var oluş sebebim, tek gerçeğim, Gören gözüm, duyan kulağım, Ne zor şeymiş sensiz olmak, Ve ne zor şeymiş, Sensiz coğrafyaların sert iklimlerini tatmak. Burası bana göre değil Ben seninle olmak, Dizinde uyumak, Sana seni sevdiğimi haykırmak istiyorum. Ne olur! Tut elimi annem... Bir kez daha öp ıslak ıslak... ALINTI İŞTE ÖZLEDİM..!!!!! çok özledim anne gelirdin ya her gece yanıma, hani uyudu bildiğin yaramazına. ve sonra oturup da başucuma, Rabbimden dilerdin ya: “Allah’ım sen nasip et canıma, cancağızıma ” dinlerdim işte seni, ve sen ne dilersen ben de dilerdim işte şimdi ben, işte “Büyük Adam! ” ama anne, çocukluğumu özledim. öperdin ya ağrıyan yanlarımdan, “kocaman” hani düştüğüm zaman. ve “bak öptüm, geçti” derdin ya arkasından işte düştüm anne, işte ağrıyor yine! oysa ben hemen o an, geçmesini özledim. ve özledim uyumayı, yaslayıp da başımı ve cennet kokusunu kucağında duymayı, sıkı sıkı sarılıp da ha bi de silerdin ya ağlasam gözyaşlarımı işte ağlıyorum, ellerini özledim… ALINTI
18.02.2009, 13:48 | #2 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
Cevap: Tut Elimi Annem !!!
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Tut Elimi Annem Bari Sen Gitme Irak’ta Gazze’de ta Afrika’da Bombalar patlıyor canlar gidiyor Yarı canım gitti babacan gitti Tut elimi annem barı sen gitme Gökyüzü karanlık parmak tetikte Güneş doğmuyor umut yok anne Pis bir savaşın kurbanı olduk Sıkıldı kurşunlar umutlarıma Duyun sesimizi görün kıyımı Durdurun kanları durdurun artık Açın yürek gözünüzü bakın oradan Daha sekiz yaşındayım oğlunuz gibi Toplanın ülkeler toplanın artık Şehirler içinde canlar yanıyor Çocuklar ölüyor yaşam sönüyor İnsanlık yerlerde ayakaltında Yaşıtlarım şimdi derin uykuda Uykuyu bıraktım can derdindeyim Bitirin bu savaşı çok uzun sürdü Yaşasın tüm insanlar kardeşçesine Bu mevsimde bu ayazda bu yaşta Yüreğimde ateş barut yanıyor Barışı savaşa kurban etmeyin Durdurun savaşı canlar gidiyor Tut elimi annem sımsıkı tut Bırakma beni bu cehennemde Bir gün bitecek elbet bu savaş Barışı görmeliyim barışı annem Cafer Akyol |
18.02.2009, 14:01 | #3 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
HAYAT NEDİR
Hayat nedir, nedir ki anne; Bir oyun, bir masal degil mi? Bak, kirildi oyuncaklarim Ömrüm gitti, Sevdam bitti İnan, ben hiç büyümedim ki [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Benim hiç sapanım olmadi anne, Ne kuşları vurdum, Ne kimsenin camını kırdım Çok uslu bir çocuk değildim ama, Seni hiç kırmadım, hem boynumu kırdım. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ben hayatım boyunca Bir tek kendimi vurdum!. Suskun görünsem de, Fırtınalı ve mağrurdum anne. Bir mızrak gibi, Aynada hep dik durdum anne! Ben sana hiçbir gün laf getirmedim, [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Leke sürmedim. Ama göğsümü çok hırpaladım, Kalbimi çok yordum Ben hayatım boyunca, En çok kendimi sordum!. Benim hiç sevgilim olmadı anne, Ne bir yuva kurdum, Ne bir gün şansım güldü Öpemeden bir bebeğin gidişini, [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Tükendi gitti çağım Kimi yürekten sevdiysem, Yüreğini başkasına böldü Bir muhabbet kuşum vardı, O da yalnızlıktan öldü Sen beni hep, göğsünde Acılarla mı soğurdun anne? [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Yoksa, evlat diye, Koca bir taş mı doğurdun anne? Eziyet değilim, zahmet değilim, Musibet hiç değilim; Bir senin mi balina sinek kondu, söylesene! Doğurdun da beni, Ne ile yoğurdun anne? Benim hiç hayalim olmadı anne [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ne seni rahat ettirdim, Ne kendim ettim rahat Bir mutluluk fotoğrafı bile çektirmedi bu hayat! Kaybolmuş bir anahtar kadar Sahipsizim anne [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ne omzumda bir dost eli, Ne saçımda bir şefkat Say ki yollardan akan, Su faydasız çamurdum anne Say ki ıslanmaktan, üşümektim, Say ki yağmurdum anne! Bunca yıldır gözyaşını, Hangi denizlere sakladın? Oy ben öleyim, Sen beni ne diye doğurdun anne? [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hayat nedir, nedir ki anne; Bir oyun, bir masal değil mi? Bak, kırılıi oyuncaklarım Ömrüm gitti, Sevdam bitti İnan, ben hiç büyümedim ki...... YUSUF HAYALOGLU |
23.02.2009, 13:29 | #4 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
Tut elimi annem sımsıkı tut
Bırakma beni bu cehennemde Bir gün bitecek elbet bu savaş Barışı görmeliyim barışı annem
|