|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
20.03.2009, 21:05 | #1 |
Site Habercisi
Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 919
|
Veysel İstanbul da Anılacak
Usta Ozan Aşık Veysel 23 Mart Pazartesi Gecesi İstanbul Ataşehirde Şarkışla ve Çevresi Kültür Sanat Ve Sosyal Dayanışma Derneği ile Sivas Altınyayla İlçesi Kültür ve Dayanışma Derneğinin organizasyonu anılacak. 23.03.2009 günü saat 19:00 da Ataşehir-Zübeydehanım Öğretmen Evinde Şarkışlalılar ve Altınyaylalılar derneğinin AşıkVeyseli anma ve Nevruz kutlamaları yapılacak. Organizasyonda Sivaslıların buluşması ve birlişk çağrısında bulunması bekleniyor. Gecede Sanatçı Cengiz Özkan da sahne alacak. Organizasyona Av. Ahmet Lütfi Akkuş'un da büyük destek verdiği ve geceye katılacağı öğrenildi. Tertip heyeti bütün Sivaslıları bu anlamlı geceye davete ettiler. ETKİNLİK: Aşık Veyseli Anma ve Nevruz Kutlamaları DÜZENLEYEN: Şarkışla ve Çevresi Kültür Sanat Ve Sosyal Dayanışma Derneği ile Sivas Altınyayla İlçesi Kültür ve Dayanışma DERNEĞİ ( ORTAKLAŞA) YER: Ataşehir-Zübeyde Hanım Öğretmen Evi TARİH ve SAAT: 23.03.2009 Pazartesi saat 19:00 SANATÇI : CENGİZ ÖZKAN |
20.03.2009, 21:22 | #2 |
Moderator
Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: Veysel İstanbul da Anılacak
Ben giderim adım kalır
Dostlar beni hatırlasın. Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han, konan göçer Ay dolanır yıllar geçer Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca yanmaz ocak Selam olsun kucak kucak Dostlar beni hatırlasın Ne gelsemdi, ne giderdim Günden güne arttı derdim Garip kalır yerim yurdum Dostlar beni hatırlasın Açar solar türlü çiçek Kimler gülmüş kim gülecek Murat yalan ölüm gerçek Dostlar beni hatırlasın Gün ikindi akşam olur Gör ki başa neler gelir Veysel gider adı kalır Dostlar beni hatırlasın Aşık Veysel Şatıroğlu'nu hatırlayan hatırlatan herkese teşekkürler.
20.03.2009, 22:23 | #3 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
Sivas/Şarkışla-Aşık Veysel Şatıroğlu.
Uzun İnce Bir Yoldayım Gidiyorum Gündüz Gece Bilmiyorum Ne Haldeyim Gidiyorum Gündüz Gece Dünyaya Geldiğim Anda Yürüdüm Aynı Zamanda İki Kapılı Bir Handa Gidiyorum Gündüz Gece Uykuda Dahi Yürüyom Kalmaya Sebep Arıyom Gidenleri Hep Görüyom Gidiyorum Gündüz Gece Kırk Dokuz Yıl Bu Yollarda Ovada Dağda Çöllerde Düşmüşüm Gurbet Ellerde Gidiyorum Gündüz Gece Düşünülürse Derince Uzak Görünür Görünce Bir Yol Dakka Miktarınca Gidiyorum Gündüz Gece Şaşar Veysel İş Bu Hale Kah Ağlaya Kahi Güle Yetişmek İçin Menzile Gidiyorum Gündüz Gece......... Seni Saygiyla & Rahmetle aniyorum Sarkislanin gururu........ |
20.03.2009, 22:45 | #4 |
Moderator
Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
|
DELİ GÖNÜL NE GEZERSİN Deli gönül ne gezersin Geze geze yorulman mı Ne kazandın bu sevdadan Vazgeç desem darılman mı Delisin gönül delisin Güzellere cilvelisin Bu işleri bilmelisin Çiçek olsan derilmen mi İnc-elekten elenirsin Diyar diyar dolanırsın Akar çağlar bulanırsın Hiç bir zaman durulman mı Yüce dağın menekşesi Sesin güzeller neşesi Gönlümün billur şişesi Taşa çalsam kırılman mı Söyletme garip Veysel'i Kahi uslu kahi deli Candan sevdiği güzeli Tenha bulsan sarılman mı Aşık VEYSEL Büyük ozanımız, büyük onurumuz Aşık Veyse'li ölüm yıldönümün de sevgi ve saygıyla anıyor saygılarımı sunuyorum.
20.03.2009, 22:54 | #5 |
Moderator
Cley Şuan
|
Güzelliğin On Par'Etmez
Güzelliğin on par'etmez Bu bendeki aşk olmasa Eğlenecek yer bulaman Gönlümdeki köşk olmasa Tabirin sığmaz kaleme Derdin dermandır yareme İsmin yayılmaz aleme Aşıklarda meşk olmasa Kim okurdu kim yazardı Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başk'olmasa Güzel yüzün görülmezdi Bu aşk bende dirilmezdi Güle kıymet verilmezdi Aşık ve maşuk olmasa Senden aldım bu feryadı Bu imiş dünyanın tadı Anılmazdı VEYSEL adı O sana aşık olmasa. Süper ya. Her kıtasına ayrı ayrı kitap yazılabilecek bir eser.
20.03.2009, 23:39 | #6 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Tecrübe Puanı: 1361
|
gelmiş geçmis en usta şair ve aşık Adının söylenmesi bile insana mutluluk,huzur veren büyük ozanVeysel demek toprak,tabiat,sevgi ve hayatın gerçeği neyse o demek bu dünyada gülmemiş Allah ahiretinde mutlu etsin nur içinde yatsın
şu dizelerini çok severim '' Güzelliğin beş para etmez Şu bende ki sevdan olmasa.... ''
21.03.2009, 01:07 | #7 |
Tecrübeli Yiğido
memet24 Şuan
Son Aktivite: 27.05.2014 19:09
Tecrübe Puanı: 604
|
Büyük ozanımız Aşık Veyse'li ölüm yıldönümün de sevgi ve saygıyla anıyorum.
|
21.03.2009, 01:16 | #8 |
Usta Yiğido
ramazan_d Şuan
Son Aktivite: 28.02.2011 18:52
Tecrübe Puanı: 652
|
bir kez daha rahmetle anıyoruz...................... .....
|
21.03.2009, 02:52 | #9 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 816
|
Tüm Dünyanın, Sivas'ımızın onuru Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu'yu ölümünün 36.yılında şükran ve minnetle, saygıyla anıyorum.Bu anlamlı güne özel yeni yazdığım AŞIK VEYSEL başlıklı şiirim Aşık Veysel'e ve Aşık Veysel dostlarına armağaın olsun..
AŞIK VEYSEL Ozanlar diyarı Sivas ilinde Onurla tarihte kal Aşık Veysel Dostların unutmaz adın dilinde Dinleriz sazını çal Aşık Veysel Sarardın tütünü içtin sigara Özleriz durmadan yokluğun yara Türkülerin akar dört bir diyara Ağzından çıkan söz bal Aşık Veysel Her deyiş bir anlam doğrudur sözün Kalbin aynasından görürdü gözün Doğruluk dürüstlük yürekte özün Aşığa kol kanat dal Aşık Veysel Gülizar ananın çoktur emeği Çiftçi Ahmet baban evin direği Eşin Esma hanım tek sevdiceği Onlara bir selam sal Aşık Veysel Vatan bayrak aşkın en büyük yardı Gelecek korkusu içini sardı Her lafında mana türlü sır vardı Gelip görsen bu ne hal Aşık Veysel Benim sadık yârim toprak diyerek Atamın çizdiği yolu severek Sazının telinde çalıp överek Şiirim armağan al Aşık Veysel Sivas’ın onuru gururu sensin Unutulmaz izin olsaydı sesin Her mevsim unutmaz anarım kesin Dünyada tahtınla kal Aşık Veysel SABİHA SERİN |
21.03.2009, 03:04 | #10 |
Usta Yiğido
tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 24.10.2009 00:37
Tecrübe Puanı: 866
|
ailem böyle büyük bir üstadi tanidigi icin cok sansli,
annemin dayisinin yakin bir arkadasi imis, taniyip konusup onu dinlemeyi cok isterdim, nur icinde yatsin bu büyük asik...
|
|