|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Menkıbeler & Dini Hikayeler (Menkıbeler & Dini hikayeler burada) |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
15.04.2009, 21:15 | #1 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5463
|
Dünya ahmaklarla dolu
Dünya ahmaklarla dolu Beka bin Batu "rahmetullahi aleyh",
Irak’ta yetişen Evliyadandır. Bir gün sevdikleriyle sohbet ediyordu ki; - Dünya, ahmaklarla dolu, buyurdu. Şaşırdılar: - Neden öyle söylersiniz efendim? - Çünkü işlerini insanlara göre ayarlıyorlar. İnsanlarla arayı düzeltmeye çalışıyorlar. Halbuki sen önce Allah’la aranı düzelt. Onunla dost ol. Ve devam etti: - Sen, mahkemeye hesap vermeye gidiyorsun. Hakkında bir ferman çıkacak. İdam mı? Müebbet mi? Ateş mi? Belli değil. Sen hâlâ yoldaki bakkalla, kasapla uğraşıyorsun. İki güzel iyilik Bir gün de cemaate; - Kardeşlerim, size, iyiliklerden en güzel iki tanesini söyleyeyim mi? diye sordu. - Buyurun efendim, dediler. - Birincisi, Allahü teâlâya dosdoğru bir iman. Öbürü, insanlara iyilik etmektir. Sordular. - Kimlere iyilik edelim hocam? - Önce anneye, babaya ve hocaya. - Sonra efendim? - Sonra aile efradına, akrabaya, arkadaşlara. Daha sonra da yakından uzağa doğru herkese. Arkadaşında fani ol! Bir gün de bir gence; - Arkadaşında fani olamazsan, Allahü teâlâda fani olamazsın, buyurdu. Delikanlı anlamadı: - Fani olmak ne demek efendim? - Yani arkadaşının menfaatini, kendi menfaatinin üzerinde tutacaksın. Onu, kendine tercih edeceksin. Böyle yaparsan, arkadaşında fani olmuş olursun. Cennette köşk ister misin? Bir gün de bir sevdiğine; - Cennette bir köşke sahip olmak ister misin? diye sordu. O kimse; - Çok isterim efendim, dedi. Buyurdu ki: - Öyleyse haklı olduğun halde haksızlığı kabul et. Yani haklı sen iken, “Sen haklısın!” de karşı tarafa. Adam sevindi: - Böyle diyene köşk mü verilecek efendim? - Evet. Bunu Peygamber efendimiz aleyhisselam haber veriyor ve “Kefili de benim” buyuruyor. - Bu, bir defaya mı mahsus efendim? - Hayır, her “Sen haklısın” deyişte ayrı bir köşk verilecektir. alıntı
26.04.2009, 13:10 | #2 |
Usta Yiğido
seva Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 21:51
Tecrübe Puanı: 2174
|
Cevap: Dünya ahmaklarla dolu
Cahile söz anlatmak, köre renk tarifi gibidir.
15.11.2009, 23:37 | #3 |
Usta Yiğido
MİKAİLOGLU Şuan
Son Aktivite: 21.09.2010 20:56
Tecrübe Puanı: 835
|
Cevap: Dünya ahmaklarla dolu
Buyurdu ki:
- Öyleyse haklı olduğun halde haksızlığı kabul et. Yani haklı sen iken, “Sen haklısın!” de karşı tarafa. ÖYLE DEMEYE HEP DİKKAT EDERİM KENDİMİ BİLDİM BİLELİ.ÇÜNKÜ; DÜŞÜNÜNÜYORURUMDA BEN HAKLI OLSAM NE OLACAK.DÜNYA FANİ DEGİLMİ NASILSA.HAKLI OLUP OLMADIGIMI YÜCE RAB'BİM BİLMİYORMU? NASILSA.EMEGİNE SAGLIK.ALLAH RAZI OLSUN.TŞK. |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|