|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 943
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, toplum taşımada yaşanan bazı sorunlar olduğunu ve bu sorunları tasarladıkları projelerle çözeceklerini söyledi. Mevcut toplu taşımada kentkart’tan, durak yerlerine, otoparktan, şoförle vatandaşın yaşadığı diyalog sorunlarına kadar bir çok alanda olduğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Çınargil, “Ulaşım isteminde birtakım yanlış uygulamalar var. Biz belediye olarak bu sorunların farkındayız’ dedi. Özellikle halk otobüsü şoförlerinin bir eğitimden geçmeleri gerektiğini ifade eden Çınargil, “Şoförlerin daha önceki belediye yönetiminden bu yönde bir talepleri olmuş. Fakat yönetimden buna karşılık gelmemiş. Biz şoförlerin bu isteklerini değerlendireceğiz. Otobüs şoförlerine bir psikolojik destek vermeyi düşünüyoruz. Böylelikle şoförlerde gün boyunca trafikte bulunmanın yarattığı agresiflik sorunu ile yaşanan iletişimsizlik ortadan kalkacak” açıklamasında bulundu. Şehrin ulaşım açısından rahatlayacağı projelerin makul süreçler içerisinde gerçekleştireceklerini dile getiren Çınargil, “Bu projeler kapsamında durak yerlerini yaşlıları ve kış şartlarını göz önünde bulundurarak yeniden düzenleyeceğiz. Otopark ve trafik işaretleri gibi konularda İl Trafik Müdürü yetkilileri ve Valilikle işbirliği yaparak konuyu ele alacağız. Yolları genişletmek istiyoruz ve ayrıca alternatif yollar yapılmasını uygun görüyoruz.Paralı park kavramını devam ettirerek, aracın park halinde kaldığı süre boyunca ücretlendirmeyi tabii tutmayı düşünüyoruz. Böylelikle aracını yalnızca 15 dakika park edecek olan vatandaş fazla para ödemek zorunda kalmayacak. Otopark imkânlarımız kısıtlı bu nedenle yeni kapalı ve açık otoparklar yaparak vatandaşımızı otopark sorunundan uzaklaştıracağız” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, kentkart alanında yaşanan sorunlarla ilgili çözüm tasarımlarını da değinerek, hem şoförlerin hem de vatandaşın zor durumda kalmaması ve olabilecek usulsüzleri önlemek adına araç içi parayı kaldıracaklarını belirtti. Artık keyfilik dönemi bitti diyen Çınargil, “Disiplinsizliğe karşı tekbirleri alacağız. Ayrıca, Kenkart sistemini 39 No Halk Otobüsleri Kooperatifinden almak istiyoruz” diye konuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
![]() Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yöneticilik çözmek altarnatifler bulmak demektir. Haydin bakalım yapın birşeyler kolay gelsin.
![]() |
#3 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() şöförlerle beraber güzel bi eğitim ve düzenleme ile sivas halkına daha güzel hizmetler sunarlar
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yiğido
![]() ![]() yusufulku58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.01.2012 22:46
Tecrübe Puanı: 735
![]() |
![]() şoförlere nezaket eğitimi verilmesi lazım geçen sene birini az galsın gebertecektim
ilk defa sivasa gittim otobüse de ilk defa bindim kart mevzusunu falan bilmiyorum tabi para verdim şoför celallendi şaşırdım ne oluyor diye halbuki para almak yasakmış olabilir ama anlatması lazım para almamız yasak diye
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2199
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ömer Faruk Çınargil, toplum taşımada yaşanan bazı sorunlar olduğunu ve bu sorunları tasarladıkları projelerle Allah yardımcıları olsun...
![]() |
#6 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mahmut_86 Şuan
![]() Son Aktivite: 13.10.2012 19:03
Tecrübe Puanı: 619
![]() |
![]() bizm otobüs şöförlerını bı güzel yontmak lazım yıllardır dagda yaşayan ınsanları getırı ınanın bızım bunlar gıbi konusmaz başka bi ildede kesinlikle belediye halk otobüsü kullandırmazlar 1,100 çekıyolar kartan araç içinde fakat vatandaştan 1,500 alıyor bızım vatandaşımızda kuzu gibi veriyor halbukı 400lira söförün cebine ve vergidende fiş kesmedigi için yırtıyor bızım bu sıvas düzelene kadar kayserılıler uzaya gider merak etmeyin
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4548
![]() |
![]() gectiğimiz aylarda sivasta 45 gün kadar kaldım bu sürecte sivasta toplu taşımacılıkta büyük aksaklıklar tespit ettim bunların içinde en önemlisi şoförlerin eğitimsiz oluşu ön plana cıkıyor birde şehire yeni gelmiş sivas dışında yaşayan insanların otobüslerde şoför tarafından kent kart kulanımının çok yüksek olması mesela normalde 1 tl olan kent kart kontörü şoförler tarfından bizlere 1,5 tl ye kullandırılıyor bence %50 gibi olan bu uygulama çok fazla şehir dışından geldiysek sucmu? bunun gibi bir çok eksikleri tespit ettim ama şuna inanıyorumki yeni belediye başkanımız bu işleri düzeltecektir
![]() |
#8 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() SiVaSLiCaTLaq58 Şuan
![]() Son Aktivite: 31.05.2009 19:29
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() Bencede Egitimli oLmasi Lazim yoksa sorun cikiyo
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |