|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Köşe Yazıları Köşe Yazarlarının Yazıları |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
23.06.2009, 04:12 | #1 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 819
|
SİVAS BU KADARMI SAHİPSİZ
SİVAS BU KADARMI SAHİPSİZ
Yine burada daha önceki yazılarımdan “ ANILAR’DA KALAN SİVASIMIZ” başlıklı yazımda; Sivas'ın kent meydanı ile Selçuklu ( Cıbıllar) Parkı içerisinde bulunan tarihi eserleri bütünleştirmek amacıyla Selçuklu Parkı ve Tarihi Kent Meydanı Düzenleme Projesi gerçekleştirildi. Ama milyarlar harcanan bu proje kaç tane Sivaslıyı mutlu etmiştir. Tüm Sivas “ Cıbıllar parkı cıbıl oldu” diyor çokta haklılar, demiştim.. Sivas’ımızın yemyeşil Cumhuriyet Meydanını, İnönü Bulvarını çöle çeviren Eski Belediye Başkanı Sami Aydın ve o zamanki yetkililer kestikleri her bir ağacın vebali ile nasıl uyuyorlar, doğrusu şaşarım. Bazen düşündükçe halen kahroluyorum. Yemyeşil ağaçlara nasıl kıyıp kestiler. Yazıklar olsun. Sözüm ona tarihi eserler görülecek diye ağaçlar kesildi deniliyor ama asıl amaç Belediyeye kar getirecek garaj ve dükkânların yapılması olmasın. Ama işte Allah büyük, ağaç kesenleri halk affetmedi. Allah’ta affetmez. Peki, olan oldu, Sivas’ın en önemli yeri çöle döndü. Şimdi yeni Belediye Başkanımızdan yapılan bu yanlış için çözüm arayışları üretmelerini ve gerçekleştirmelerini acilen bekliyoruz. 20.6. 2009 günü gözlerimle şahit olduğum bazı şeyler beni bir kez daha yaraladı, üzdü ve bu konuyu tekrar gündeme getirip sizlerle paylaşmamda etkili oldu. 18–21 Haziran 2009 tarihlerinde 3.Sivas Engelliler Şenliği nedeni ile 400 engellimiz Türkiye’nin dört bir tarafından Sivas’ta konuğumuz oldular. 20.6.2009 günü öğlenden sonra Sivas- Kongre Binası Atatürk ve Etnografya müzesinin önünden geçiyordum. Tam o sırada Müzeyi gezdikten sonra dışarı çıkan engelli konuklarımız gölge olan bir çay bahçesine benzer oturacak bir yer bulamadığından. Atatürk anıtı etrafındaki taşlara oturduklarını gördüm. Zaten Sivas halkı da meydanda gölge yer olmadığından tek gölge yer olan Atatürk anıtının çevresindeki taşlara oturmak zorunda kalıyorlar. Oysa Sivas’a gelen konuklarımızı meydanda gölgelik bir mekânda ağırlayıp, açık havada bir bardak çay içirmeyi nasıl da isterdik. En acısı kent meydanı diye milyarlarca harcanan para ve emek ile oturmak için yapılan banklar bomboş, banklarda oturan hiç kimse yok. Nasıl otursunlar güneş tepelerinde. Gölge ve ağaç olmayan çöl gibi mekânda bankta kim oturur ki. O zaman neden yapıldı, hiç mi bunlar düşünülmedi. Yazık hem de çok yazık. Konuk engellilerimizden bazı ailelere “ Sizi kapalı bir yere götürüp serinletici bir şey ikram etmek isterim “ dedim. Ama davetimi arkadaşlarından ayrılmamak için kabul etmediler. Kim bilir? kimler hangi illerden gelmişti. Şimdi onlar gittiler ama acaba Sivas için çevrelerine ne anlatacaklar doğrusu çok üzücü. Koskoca meydanda bir gölge olan çay bahçesi bile yoktu demeyecekler mi.? Sayın Yeni Belediye Başkanı Doğan Ürgüp umarım sesimizi, duyar. Sivas halkının ve Sivas’a gelen konukların meydanda gölge olan bir mekânda oturup nefes alıp, buz gibi soğuk su ve sıcacık çaylarını yudumlayabilecekleri bir mekân için acilen çareler üretmesini ve gerçekleştirmesini bekliyoruz. Üstelik Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk anıtı çevresinde Sivas’a yakışmayan bu tür görüntülerde olmaz Vatandaş haklı ne yapsın, ağaçlar da yok artık, nereye gitsin tek gölge yer orası. Of of ne diyeyim Sivas’ın ve Sivaslının çilesi bitmiyor ki. KESİLEN AĞAÇLARIN VEBALİNİ HALK ÖDÜYOR SİVAS BU KADARMI SAHİPSİZ SABİHA SERİN |
23.06.2009, 04:25 | #2 |
Genel Koordinatör
Ertugrul Şuan
Son Aktivite: 19.01.2013 14:22
Tecrübe Puanı: 10
|
Cevap: SİVAS BU KADARMI SAHİPSİZ
Cıbıllar Parkı tamda ismine layık cıs cıbıl oldu. Sabiha hanım hakikaten bu Kent meydanı düzenlemesinde ki en büyük eksiklik yeşil eksikliği, sökülen asırlık ağaçların yerine hiç olmaz ise gölgelik yapacak yeni ağaçlar dikilmeli, birde Valilik tarafındaki o Roma Sutunlarına hiç bir mana veremedim.
23.06.2009, 04:40 | #3 | |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
Alıntı:
Sizi yürekten kutluyorum hatta alkışlıyorum. Çünkü acaba Sivas'ta o sütunların yanından yüzlerce geçen insan hiçmi farketmiyor anlamak çok zor.Evet çok haklısınız o sütunlar neye benziyor roma sütunu gibi ne anlamı var.Dikkatinizi ve duyarlılığınıza yürekten teşekkür ederim. Doğrusu şu kent meydanı Sivas'tan neler neler götürdü ah bunu herkes idrak edebilse. Gerçekci olabilse nerede sizin gibi mert ve cesur yürek insanlar. Sırf siyasi çıkar ve şiirin gözükmek için birçok hemşerimixz gerçekleri görmeyip kabullanmeyip halen Sivas'a sahip çıkmak varken menfaat uğruna olanlara gözleri kapalıdır,üzgünüm. |
|
23.06.2009, 07:18 | #4 |
Moderator
Salim58 Şuan
|
sabiha ablamız çok güzel bi konuya değinmiş dilerim bu güzel çalışmalar yapılırda yeşil bi sivas görürüz teşekkürler ellerinize sağlık sabiha abla
27.06.2009, 00:41 | #5 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
SİVAS BU KADAR MI SAHİPSİZ
SİVAS POSTASI GAZETESİ 23.6.2009 tarihli köşe yazımdır..
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] SİVAS BU KADARMI SAHİPSİZ Yine burada daha önceki yazılarımdan “ ANILAR’DA KALAN SİVASIMIZ” başlıklı köşe yazımda; Sivas'ın kent meydanı ile Selçuklu ( Cıbıllar) Parkı içerisinde bulunan tarihi eserleri bütünleştirmek amacıyla Selçuklu Parkı ve Tarihi Kent Meydanı Düzenleme Projesi gerçekleştirildi. Ama milyarlar harcanan bu proje kaç tane Sivaslıyı mutlu etmiştir. Tüm Sivas “ Cıbıllar parkı cıbıl oldu” diyor çokta haklılar, demiştim.. Sivas’ımızın yemyeşil Cumhuriyet Meydanını, İnönü Bulvarını çöle çeviren Eski Belediye Başkanı Sami Aydın ve o zamanki yetkililer kestikleri her bir ağacın vebali ile nasıl uyuyorlar, doğrusu şaşarım. Bazen düşündükçe halen kahroluyorum. Yemyeşil ağaçlara nasıl kıyıp kestiler. Yazıklar olsun. Sözüm ona tarihi eserler görülecek diye ağaçlar kesildi deniliyor ama asıl amaç Belediyeye kar getirecek garaj ve dükkânların yapılması olmasın. Ama işte Allah büyük, ağaç kesenleri halk affetmedi. Allah’ta affetmez. Peki, olan oldu, Sivas’ın en önemli yeri çöle döndü. Şimdi yeni Belediye Başkanımızdan yapılan bu yanlış için çözüm arayışları üretmelerini ve gerçekleştirmelerini acilen bekliyoruz. 20.6. 2009 günü gözlerimle şahit olduğum bazı şeyler beni bir kez daha yaraladı, üzdü ve bu konuyu tekrar gündeme getirip sizlerle paylaşmamda etkili oldu. 18–21 Haziran 2009 tarihlerinde 3.Sivas Engelliler Şenliği nedeni ile 400 engellimiz Türkiye’nin dört bir tarafından Sivas’ta konuğumuz oldular. 20.6.2009 günü öğlenden sonra Sivas- Kongre Binası Atatürk ve Etnografya müzesinin önünden geçiyordum. Tam o sırada Müzeyi gezdikten sonra dışarı çıkan engelli konuklarımız gölge olan bir çay bahçesine benzer oturacak bir yer bulamadığından. Atatürk anıtı etrafındaki taşlara oturduklarını gördüm. Zaten Sivas halkı da meydanda gölge yer olmadığından tek gölge yer olan Atatürk anıtının çevresindeki taşlara oturmak zorunda kalıyorlar. Oysa Sivas’a gelen konuklarımızı meydanda gölgelik bir mekânda ağırlayıp, açık havada bir bardak çay içirmeyi nasıl da isterdik. En acısı kent meydanı diye milyarlarca harcanan para ve emek ile oturmak için yapılan banklar bomboş, banklarda oturan hiç kimse yok. Nasıl otursunlar güneş tepelerinde. Gölge ve ağaç olmayan çöl gibi mekânda bankta kim oturur ki. O zaman neden yapıldı, hiç mi bunlar düşünülmedi. Yazık hem de çok yazık. Konuk engellilerimizden bazı ailelere “ Sizi kapalı bir yere götürüp serinletici bir şey ikram etmek isterim “ dedim. Ama davetimi arkadaşlarından ayrılmamak için kabul etmediler. Kim bilir? kimler hangi illerden gelmişti. Şimdi onlar gittiler ama acaba Sivas için çevrelerine ne anlatacaklar doğrusu çok üzücü. Koskoca meydanda bir gölge olan çay bahçesi bile yoktu demeyecekler mi.? Sayın Yeni Belediye Başkanı Doğan Ürgüp umarım sesimizi, duyar. Sivas halkının ve Sivas’a gelen konukların meydanda gölge olan bir mekânda oturup nefes alıp, buz gibi soğuk su ve sıcacık çaylarını yudumlayabilecekleri bir mekân için acilen çareler üretmesini ve gerçekleştirmesini bekliyoruz. Üstelik Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk anıtı çevresinde Sivas’a yakışmayan bu tür görüntülerde olmaz Vatandaş haklı ne yapsın, ağaçlar da yok artık, nereye gitsin tek gölge yer orası. Of of ne diyeyim Sivas’ın ve Sivaslının çilesi bitmiyor ki. KESİLEN AĞAÇLARIN VEBALİNİ HALK ÖDÜYOR SİVAS BU KADARMI SAHİPSİZ SABİHA SERİN Şair Araştırmacı Yazar SİVAS |
27.06.2009, 22:45 | #6 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Ins sesini duyar Sivas halkimizin. Emeginize saglik Sabiha Hanim.
27.06.2009, 23:04 | #7 |
Usta Yiğido
H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19
Tecrübe Puanı: 757
|
Yazınıza Aynen katılıyorum Ama bazı kişiler bunu bir türlü anlamıyor neymiş ağaçların kesilmesi iyi olmuş Modern meydanlarda ağaç olmazmış diyorlar Körü körüne koruyanlar var Sami aydını.
27.06.2009, 23:09 | #8 |
Moderator
Cley Şuan
|
Konu Sami Aydın Doğan Ürgüp atışmasına dönmesin lütfen.
27.06.2009, 23:12 | #9 |
Usta Yiğido
H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19
Tecrübe Puanı: 757
|
Atışmayla Alakası yok Meydanı bu halini yapan belediye başkanı kimdi Sami aydındı tabikide onu eleştiririm Yaptığın iyi şeyleri överim aksu gibi ikisini karıştırmayın.
27.06.2009, 23:16 | #10 |
Moderator
Cley Şuan
|
Atışma olmasın dedim atışma var demedim.sadece uyarı mesajıydı.
|