|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 949
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() “İktidar koltuğunu terk ettim çünkü oturduğum post kokmaya başlamıştı, kokan postta daha fazla oturamazdım” dedi. Partisinin Sivas İl Temsilciliği binasını hizmete açmak üzere Ankara'dan kara yoluyla Sivas’a gelen Şener, Bölge Trafik Müdürlüğü önünde karşılandı. Seçim otobüsünden halkı selamlayarak şehir merkezine hareket eden Şener, İsmet İnönü Bulvarı boyunca da vatandaşları selamladı. Yoldaki vatandaşları partisinin il başkanlığı önüne davet eden Şener, Atatürk Caddesi üzerindeki il binası önünde davul zurna ile karşılandı. Şener, Atatürk Caddesinde açılışını yapacağı parti binasında bir süre dinlendikten sonra seçim otobüsü üzerinden halka seslendi 16 yıl milletvekilliği, bakanlık ve başbakan yardımcılığı görevlerinde siyaset yaptığını belirten Şener Ak Parti’den ve iktidar koltuğundan ayrılmasının sebeplerini açıkladı. Şener“Bir gün geldi, iktidar koltuğunu terk ettim. Bir gün geldi, 2007 seçimleri öncesinde ben milletvekili adayı olmuyorum. Ben bu iktidar partisinin ferdi değilim. Posttan kalkıyorum, postu terk ediyorum ve yoluma devam ediyorum dedim. Çünkü üzerinde oturduğum post artık kokmaya başlamıştı ve kokan posta oturamayacağım için AK Parti’den ve hükümetten ayrıldım” dedi. 500 TANE YOLSUZLUK DOSYALARI VAR Konuşmasında ağırlıklı olarak iktidar partisi olan Ak Parti’de yaşananlara değinen Şener, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iktidar partisinin milletvekillerini, bakanlarını ve Başbakan’ı kapsayan 500 tane yolsuzluk, rüşvet dosyası var. Zimmetten, ihtilaftan, rüşvetten bahseden dosyalar var. Bu dosyaların hiçbiri açılmıyor. 16 yıllık milletvekilliği dönemimde tek bir tane dahi dokunulmazlık dosyam olmadı” dedi. Bugün ülkenin bütün ekonomik varlıklarının hepsinin yağmalandığını kaydeden Şener, “Bu toprakların sahibi bu asil milletin elinde hiçbir şey bırakılmıyor. Amerika’sı, Rusya’sı, Avrupa Birliği, Çin’i stratejik tesislerini yabancılara satmıyor. Limanlarını, bankalarını yabancılara vermiyor. Ama hepiniz izliyorsunuz. Bu iktidar ne yapıyor? Yabancılara satıp duruyor. Bu ülkenin stratejik tesislerini, bu ülkenin limanlarını, bu ülkenin bankalarını ne yapıyor? Yabancılara satıyor, Bu hükümetin yapmış olduğu özelleştirmelerin altında benim tek bir imzam bile yoktur. Galata bölgesinde bugün millet serbestçe dolaşıyorsa bana borçludur. Yabancılara satacaklardı, kararnameyi ben imzalamadım” dedi. DEMOKRASİYİ ANLAMAYAN BAŞBAKAN DEMOKRASİ AÇILIMI YAPAMAZ Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Demokrasiyi kişiselleştirmiş, demokrasiyi anlayamamış birinin demokratik açılımı yapamayacağını belirterek, “Sayın Başbakan diyor ki, Demokratik Açılım. Sayın Başbakan, sen demokrasiyi biliyor musun ki? Sayın Başbakan, sen kim Demokratik Açılım kim? Senin için demokrasi ya bir tren vagonu, ya da bir istasyondur. Demokrasiyi kişiselleştirmiş, demokrasiyi anlayamamış biri demokratik açılımı nasıl yapabilir” dedi. Bu ülkenin her karış toprağı bizim için kutsaldır diyen Şener, “Tüm vatandaşlarımız bizim canımızdır, kanımızdır. Biz Türkiye Partisi olarak ilan ediyoruz. Bu ülkenin tek bir çakıl taşını hiçbir şeye vermeyiz. Çünkü bizim için önemli olan partiler değil, önemli olan Türkiye ve halkıdır. Açılım süreci başladı. Hükümet temaslara başladı. Ve biz daha ilk günden Sayın Başbakan kulağınız dışarıda değil, içeride olsun dedik. Millete kulak ver, bu ülkenin halkına ve bağrı yanık insanlarına kulak ver, dışarıya kulak verme. Dışarından duyduğun fısıltılarla hareket etmeye kalkma. Ne oldu aradan geçen aylar sonrasında bir yabancı dergide gazetelerde görüyoruz ki Sayın Başbakan bu açılım temaslarını yabancı bazı ülkelerle bir yılı aşkın bir süredir sürdürüyor. Türkiye'nin meselesini Türkiye'den saklayarak, bu ülke insanından gizleyerek, siyasi partilerle paylaşmayarak, bu ülkenin kurumları ile tartışmayarak, halka kulak vermeyerek, yabancı devletlerle nasıl konuşursun? Ne pazarlığı yaparsın? Bu ülkeyi nereye taşımak istersin Bu ülkenin her karış toprağı bizim için kutsaldır. Tüm vatandaşlarımız bizim canımızdır, kanımızdır. Biz Türkiye Partisi olarak ilan ediyoruz. Bu ülkenin tek bir çakıl taşını hiçbir şeye vermeyiz. Çünkü bizim için önemli olan partiler değil, önemli olan Türkiye ve halkıdır” dedi. TARIM VE HAYVANCILIK BİTTİ Tarım ve hayvancılığın halinin içler acısı olduğunu kaydeden Şener, “Bakın şu tarım ve hayvancılığın haline bakın. Türkiye'de pamuk üretilirdi. 2 sene içerisinde Türkiye'de pamuk üreten hiçbir yer kalmadı. Türkiye'de tütün üretilirdi, tütün üretilen hiçbir toprak kalmadı. Türkiye, pamuğu Yunanistan'dan, tütünü de Amerika'dan alır oldu. Şeker pancarı ve buğday üreticisi can çekişmektedir. Çiftçiyi perişan ettiler, tarımsal destekleri ve tarım birliklerini bitirdiler. Sanayiyi ve tarımı bitiren bunlar. Bunların elinde Türkiye üretemez bir ülke haline geldi” dedi. Şener Konuşmasının sonunda Ak Parti çatısı altında bulunan herkesi Türkiye Partisine çağırarak “Siz Ak Parti çatısını, benim o partiyi temsil ettiğim dönemde gördünüz. O çatıyı bende gördünüz ama artık o çatının altında kalamazsınız herkesi Türkiye Partisi çatısı altına davet ediyorum” dedi. Huzur mahallesinde 120 dairelik bir inşaatın temel atma törenine katılan Şener, Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan anne ve babası ile bazı yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua okudu. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, daha sonra Cem Vakfı Sivas Şubesi'nin Alibaba mahallesindeki binasını ziyaret etti. Alevi-Bektaşi kültürünün sadece Alevi-Bektaşilerin kültürü olmadığını belirten Şener, “Alevi-Bektaşi kültürü Anadolu'nun kültürüdür. Alevi kendini nasıl tanımlıyorsa ben de öyle bilir, öyle saygı duyarım. Cemevini bir Alevi nasıl tanımlıyorsa ben öyle bilirim, ona göre değer veririm. Yoksa ‘bana göre bu öyle değil, bu böyleydi’ falan demeye başladığın zaman anlaşamazsın. Herkesi kendine tanımlattıracaksın. İşin özü budur” dedi. Vakfın kütüphanesine de kitabından armağan eden Şener, vakfın ziyaretçi defterini imzaladı. Şener, daha sonra Murat-Sinem Geyik çiftinin vakıf binası salonundaki düğün törenine katıldı. Çifte mutluluklar dileyen Şener, daha sonra çiftle fotoğraf çektirdi. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, daha sonra karayoluyla Sivas’tan ayrıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dilsad Hatun Şuan
![]() Son Aktivite: 29.10.2010 20:09
Tecrübe Puanı: 1117
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Unutmaki o koltuklarda sende otuyordun bir zamanlar .
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
![]() Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2229
![]() |
![]() Yolun açık olsun şener
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yiğido
![]() ![]() abdulvahid Şuan
![]() Son Aktivite: 07.06.2012 10:51
Tecrübe Puanı: 597
![]() |
![]() Siyaset böyle bir şey Türkiyede,
Ya da siyasetin çıtası bu kadar aşağılarda. Kendilerini kendileri yapan değerleri unuttuğunda insanlar, Ve bir de"ben "demeye başladıklarında, Başka olmaz görüntüleri bu manzaradan. Heyhat ki ne heyhat... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() en iyi döneminde görev yaptın. baktın koku geldi ayrıldın .ve kendi yolunu çizdin, yolun açık olsun senin zamanındaki, akp.ile şu anki akp arasında o kadar çok fark varki bunu herkes görüyor artık..
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OSMAN ECE Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2018 14:36
Tecrübe Puanı: 3359
![]() |
![]() hemde çok kötü kokular gelmeye başladı
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahman 58 Şuan
![]() Son Aktivite: 17.06.2016 17:24
Tecrübe Puanı: 1128
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tam zamanında ayrıldın şener!
sen kurtuldun ama diğerlerinin yatacak yeri yok! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() titizyiğido Şuan
![]() Son Aktivite: 02.06.2012 23:55
Tecrübe Puanı: 761
![]() |
![]() İŞİNE GELMEDİMİ TÜ-KAKA.........BU ÜLKEDE KARALAMA SİYASETİ HİÇ BİTMİYECEK................
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1314
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ak PArti için hemşehrimi satmam.Hele hele bu kişi Şener ise.Yolun açık olsun.Ak Parti yolsuzluklarla mücadele ettiği kadar yeni yolsuzluklara da göz yumuyor.
![]() |
#10 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
![]() Son Aktivite: 14.10.2014 18:19
Tecrübe Puanı: 784
![]() |
![]() Tam zamanında Ayrıldın Şu anki akp nin durumu ayrılmanı haklı çıkarıyor.
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|