|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 956
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() EMO Ankara şube başkanı Ramazan Pektaş bugün yapılacak TEDAŞ ihalesinin özlük haklara tecavüz olacağını söyledi. Türkiye’de yaygınlaşan özelleştirmeler son sürat devam ediyor. Önceleri karlı bir iş gibi görünen ancak sonrasında yanlış bir uygulama olarak nitelendirilen özelleştirmeler tüm itirazlara rağmen devam ediyor. Sivas’taki kurumlar da bu özelleştirmelerden nasibini alıyor. Geçtiğimiz yıllarda özelleştirilen ancak yeniden devle te devredilmesi istenen Et ve Balık Kurumu’ndan sonra Tedaş da özelleştirme kapsamında satışa çıkarıldı. 2008 yılı geliri 12 bin TL olan ve 12 Şubat 2010 tarihinde satışı gerçekleşecek olan Tedaş, 10 milyon dolar geçici teminat ile satışa çıkacak. Tekel de olduğu gibi Tedaş’ın satışına da iti-raz edenler var. Elektrik mühendisleri odası Ankara Şube Başkanı Ramazan Pektaş, Sivas’taki Tedaş’ın özelleştirilme sine karşı çıkanlardan… Türkiye’de son 30 yıldır bütün elekt rik dağıtım şirketlerinin çeşitli konsorsiyumlara sermaye transferi sağlamak amacıyla özelleştirildiğini söyleyen Pektaş, bu özelleştirmelerin kar getirmediğini ve halkın yararına olmadığını dile getirdi. Pektaş bu bakımdan Sivas’ta bulunan Tedaş’ın özelleştirilmesinin de kendileri için sürpriz olmadığını belirtti. Elektrik dağıtım şirketlerinin 2007 yılına kadar kar elde ettiğini ifade eden Pektaş, “2008 yılından sonra bu şirketler bilanço üzerinde zarar ediyor gösterildi” dedi. Özelleştirmelerde şirketlerin 2,5 yıllık karına denk gelecek şekilde satışının yapıldığını söyleyen Pektaş, kendilerinin bu kar ve zarar noktasından ziyade özelleş-tirmeye karşı olduklarını kaydetti. Elektriğin halkın ihtiyaç kalemi olduğunu vurgulayan Pektaş, elektrik fiyatının halka şimdiki rakamların %50’sinden daha ucuza satılabileceğine de değindi. Özelleştirmenin karlıymış gibi görünmesine rağmen Tedaş’ta çalışan işçilerin özlük haklarının elinden alınmasına neden olacağını belirten Pektaş, bu özelleştirmelerin aynı zamanda hem ekonomik hem de sosyal bir kayba neden olacağını söyledi. Sivaspostası |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
özelleştirmelerde kim karlı kim zararlı bi türlü anlayamadım.
|
|
|
#3 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Ebuhalid_52 Şuan
Son Aktivite: 31.08.2010 15:46
Tecrübe Puanı: 626
![]() |
herşey rant başka bişey değil
özelleştirmelerle bu ülkede belli kısım rant sağlıyor alınan paralar hoş iyi güzel devlet gelirleri yok denecek kadar az dereceye düşüyor.. zararımız dışarıya hergeçen gün fazlasıyla muhtaç duruma düşüyoruz. bunun vebalini bu yaratıklar nasıl öder bilmiyorum...
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() vicente58 Şuan
Son Aktivite: 26.01.2015 15:08
Tecrübe Puanı: 649
![]() |
bende devlette çalışıyorum ve diyorumki özelleştirme olsun,çünkü devlet işçisi çalışmıyor kardeşim kim ne derse desin. Kadrolu devlet işçisi ile hizmet alımı şirket işçisi aynı kurumun içinde yanyanalar, şirket elemanı asgari ücrete durmadan çalışıyor devletin işçisi onun kaç katı para alıyorve günde verimli çalıştığı saat en fazla 2,5- 3 saat .amirleride bişey yapamıyor,çünkü sendikalar var siyaset var.yani devletin sırtında kambur.Ama özelleştirmenin bir çok şekilleri var tabi devletin menfaatini düşünürek en uygunu hangisi ise onun seçilmesi lazım.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TracyMcGrady58 Şuan
Son Aktivite: 09.08.2013 18:54
Tecrübe Puanı: 864
![]() |
Kimi özellestirmeyi istiyor kimi özellestirmeye karsi ama degisen birsey yok oda herkes kendi karini düsünüyor, genel olarak düsünemiyoruz.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|