Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Fabrika bahanesiyle yer aldılar,depo olarak kullanıyorlar - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 23.02.2010, 13:15   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 956 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Fabrika bahanesiyle yer aldılar,depo olarak kullanıyorlar

OSB’ye firma kurmak isteyenlere teşvik kapsamında arsa tahsisi yapılmıştı.

Kanunen uygulama yönetmeliğinde arsa tahsis edilen firmaların üretime geçmesi için 3 yıl müsaade edildi. Üretime geçmeyen ve depo tarzında kullanılan firmalara bu yılsonuna kadar müsaade edildi. Sene sonuna kadar üretime geçmeyen 20 firmaya tahsis edilen araziler geri alınıp üretim yapmak isteyen başka firmalara verilecek.

Teşvik kapsamında devlet, Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapmak isteyen firmalara arsa tahsis ediyor. Bu kapsamda OSB’de 164 firma sahibi bulunuyor. 91 firma ise üretimde ve 4500 kişiye istihdam ortamı sağlıyor. Diğerleri ise inşaat aşamasında...

Kanunen uygulama yönetmeliğinde arsa tahsis edilen firmaların üretime geçmesi için 3 yıl müsaade ediliyor. Firmaların inşaat ve ruhsat işlemleri dâhil 3 yılın sonunda üretime geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde devlet, firma sahibinden arsayı geri alıyor.

Ancak OSB’de 20 tane firma depo olarak kullanılıyor. Verilen 3 yıl geçmesine rağmen üretime geçmedi. Ekonomik kriz nedeniyle inşaatı bitirilemeyen firmalara esnek davranılacak olsa bile inşaatı biten ve depo tarzında kullanılan firmalara bu yılsonuna kadar müsaade edilecek. Bu yılsonuna kadar üretime geçemeyen firmalar için işlem başlatılacak.

Sivaspostası
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 23.02.2010, 13:20   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Fabrika bahanesiyle yer aldılar,depo olarak kullanıyorlar

Mademki bu hak tanınmış verilmiş ise değerlendirmek gerek.yok derseniz alırlar elinizden başkalarına verirler, buda gayet normal birşey ,olması gerekende bu bence.burayı en iyi şekilde değerlendirmiyorsan ,değerlendirip güzel çalışmalar yapacak kişiler çıkar tabi.
Alt 23.02.2010, 15:00   #3
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 18:19

Tecrübe Puanı: 2236 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Sami Aydın'ın yardımcı oldugu yatırımcı iş adamları
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar barikat58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 24.02.2010, 00:02   #4
MUTLU İTİK
Tecrübeli Yiğido

MUTLU İTİK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MUTLU İTİK Şuan MUTLU İTİK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.07.2015 19:04

Tecrübe Puanı: 721 MUTLU İTİK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Burada da görülüyorki diğer haberlere cevap yazan ellerini doldurup kafalarından rakamlar sallamışlar alın size istihdam 91 fabrikada 4500 kişi çalışıyor.

Buraya bir yazın bakalım AVM lerde net olarak bulunacak iş yerleri ve çalıştıracakları işçi sayısını .

Size örneker vereyim Sivas'ın ilk göz ağrısı aynalı çarşı bakın bakalım AVM nin durumuna, Yıllar sonra Sivas'lıyı heyecanlandıran Park City AVM ,

MUTLU İTİK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2010, 00:14   #5
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1320 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

1-Bunun Sami Aydın'la ne gibi alakası var anlayamadım.2004'ten sonra açılan fabrikalar Devlet tarafından sağlanan Teşvik Yasasıyla açılmış fabrikalardır.

2-Fabrika açın,AVM açmayın diyorsunuz.Demek ki açılan fabrikaların bir kısmı göstermelik,yasadan yararlanma amaçlı.Onların açacağı fabrikanın böyle olmayacağı malum mu?

3-İstihdam rakamalrını kafamaıza göre yazmıyoruz.Rakamalrı Sivas OSB'nin resmi sitesinden aldım.işine gelen rakam doğru işine gelmeyen rakam yanlış.2004'ten sonra açılan 51 fabrikada 2506 kişi çalıştığını yazdım.İşte linki [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Milleti salak yerine koyup kafadan rakamlar yazmıyoruz imse merak etmesin.

4-Aynalı Çarşı ile günümüzdeki AVM'leri bir tutan zihniyetin AVM'yi desteklemesi zaten beklenmez!
Alt 24.02.2010, 00:17   #6
LaEdri
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 1320 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Bir de Erzurum'da yeni açılan AVM'de çalışan sayısnın 2200 olduğunu yazmıştım.Onun da linki burada!

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 24.02.2010, 00:18   #7
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 791 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Bunun Sami Aydın'la ne gibi alakası var anlayamadım.2004'ten sonra açılan fabrikalar Devlet tarafından sağlanan Teşvik Yasasıyla açılmış fabrikalardır.

Sami Aydın Deyince Nasıl tepkin Değişiyor Senini ne niyette olduğun belli
Alt 24.02.2010, 00:27   #8
LaEdri
Usta Yiğido

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sami Aydın Deyince Nasıl tepkin Değişiyor Senini ne niyette olduğun belli
Ben bu işin Sami Aydın'la alakasını bilmiyorum.Bilmediğim için soruyorum.Bilen biri açıklasın.Öğrenmiş oluruz!
Alt 24.02.2010, 00:28   #9
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19

Tecrübe Puanı: 791 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben bu işin Sami Aydın'la alakasını bilmiyorum.Bilmediğim için soruyorum.Bilen biri açıklasın.Öğrenmiş oluruz!
İsbatlamadan masumdur ama Samide Sütten çıkmış ak kaşık değil onunda ne yaptıkları ortada ama iyi şeylerini görüyor bazıları
Alt 24.02.2010, 11:33   #10
MUTLU İTİK
Tecrübeli Yiğido

MUTLU İTİK - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MUTLU İTİK Şuan MUTLU İTİK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.07.2015 19:04

Tecrübe Puanı: 721 MUTLU İTİK FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bir de Erzurum'da yeni açılan AVM'de çalışan sayısnın 2200 olduğunu yazmıştım.Onun da linki burada!

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Kardeş çok güzel bulmuş yazmışsın ama buda bir haber ajansının haberi bu mesajını okuduktan hemen sonra telefona sarıldım erzrumda yetkili bir kaç yerle görüştüm adamların yaptırdığı alışveriş merkezi türkiyede 3 adet bulunuyor duyduysan yeşil bina sistemi kullanılmış kendi enerjisini kendisi üreten bina kısacası ve 96.000 m2 kapalı alana kurulmuş 123 bağımsız bölümden oluşuyor 1 bölümü belediyeye konferans salonu olarak verilmiş kalan bölümlerden en yüğünde ise carrefour alışeriş merkezi bulunuyor. diğer büyük işletmelerse sinema,eğlence merkezi diğer büyük istdihtam alanları ise temizlik ve güvelik hizmetleri öne çıkıyor.

Şimdi hesap yap geriye kalan bağımsız alanlarda her iş yeri kaç kişi çalıştırır.15 kişide belediye konferans salonunda çalıştırıyorbunuda eklemeyi untma.

Tamam AVM çok amaçlı bir işletme ama adamlar 96.000 m2 5 kat yalnızca alışveriş merkezi yapmışlar şimdi bizim iş adamlarımızın isteyine bakalım yalnızca AVM mi hayır AVM diyorsanız tek başına bir yapı olmalı konut bulundurulmamalı ve erzurumun yaptığı gibi olmalı binası bile doğaya saygılı olmalı.

Gelelim aynalı çarşı projesine kaç yılında yapıldığına bir bak bu mekanın, yaşın kaç bilmiyorum ama sivas dışına çıkmamış insanlar için o zamanlarda muhteşem olarak adlandırılan bir alışveriş merkezi havasında idi anlamamakta zorlandığın konu 2010 yılında yapılacak bir yapı ile orasını kıyaslaman benim için görüntüsü değil adres olarak bulunduğu mevkii ve işlerliği önemlidir.Şehrin göbeğindeki böylesine büyük bir alana sahip mekan bile boş dururken zamanın belediyesi yüzünden tabi, kaldıkı diğer yapılan alışveriş merkezleri işlesin.
MUTLU İTİK isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)