|
29.02.2008, 18:31 | #1 |
Usta Yiğido
FatihCan Şuan
Son Aktivite: 03.07.2009 15:15
Üyelik Tarihi: 01.10.2005
Yaş: 41
Mesajlar: 572
Tecrübe Puanı: 762
|
HURMA TATLISI
MALZEME:
Margarin Yarım paket Tereyağı 1 çorba kaşığı Karbonat 1 çay kaşığı Su 1 fincan Un 3 su bardağı Yarım limonun suyu Şeker 3 su bardağı Limon suyu 1/4 Su 3,5 su bardağı YAPILIŞI: Orta boy bir tencerede 125 gr. margarin ve 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. İçine unu ilave edin. Karbonat, limon suyu ve 1 fincan suyu da ekleyin. Daha sonra tüm malzemeleri elinizle veya tahta bir kaşıkla yoğurarak birbirine karıştırın. Malzemeler iyice yumuşayıp, kulak memesi yumuşaklığnda bir hamur haline gelince, içinden kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle yuvarlayın. Yassı köfte biçimi verin. Yağlanmış bir fırın tepsisine hazırladığınız tatlıları yan yana dizin. Orta dereceli fırındas 45 dakika veya tatlılar altın sarısı renk alana dek pişirin. Bu arada şerbet için gereken su ve şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra limonu sıkıp, tencereyi ocaktan alın. Şerbeti tatlının üzerine dökün. Bir süre bekletin. Tatlı şerbeti iyice emdikten sonra servis yapın. Afiyet Olsun. |
13.05.2008, 11:14 | #2 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1361
|
hurma tatlısı ve kalbura bastı
HURMA TATLISI (SİVAS )
MALZEME: Margarin Yarım paket Tereyağı 1 çorba kaşığı Karbonat 1 çay kaşığı Su 1 fincan Un 3 su bardağı Yarım limonun suyu Şeker 3 su bardağı Limon suyu 1/4 Su 3,5 su bardağı YAPILIŞI: Orta boy bir tencerede 125 gr. margarin ve 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. İçine unu ilave edin. Karbonat, limon suyu ve 1 fincan suyu da ekleyin. Daha sonra tüm malzemeleri elinizle veya tahta bir kaşıkla yoğurarak birbirine karıştırın. Malzemeler iyice yumuşayıp, kulak memesi yumuşaklığnda bir hamur haline gelince, içinden kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle yuvarlayın. Yassı köfte biçimi verin. Yağlanmış bir fırın tepsisine hazırladığınız tatlıları yan yana dizin. Orta dereceli fırındas 45 dakika veya tatlılar altın sarısı renk alana dek pişirin. Bu arada şerbet için gereken su ve şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra limonu sıkıp, tencereyi ocaktan alın. Şerbeti tatlının üzerine dökün. Bir süre bekletin. Tatlı şerbeti iyice emdikten sonra servis yapın. KALBURA BASTI [hamur malzemeleri: 1 paket yumuşak margarin 3 su bardağı un 1 veya 2 kaşık yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yumurta 1 paket kabartma tozu içine: 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi şerbet malzemeleri: 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1/4 limonun suyu şerbetin hazırlanması: 1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. hamurun hazırlanması: 1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. 2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. 3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün
__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış! |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar kronik'e Teşekkür Ediyor... |
13.05.2008, 18:35 | #3 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Yaş: 33
Mesajlar: 9.619
Tecrübe Puanı: 10
|
--->: hurma tatlısı ve kalbura bastı
Tarifler için tşkler Ellerine sağlık.
|
13.05.2008, 18:38 | #4 |
Usta Yiğido
ersoy_34 Şuan
Son Aktivite: 02.06.2012 16:10
Üyelik Tarihi: 15.10.2007
Yaş: 44
Mesajlar: 642
Tecrübe Puanı: 690
|
--->: hurma tatlısı ve kalbura bastı
ikisine de bayılırım yapan olsada yisek
|
06.06.2008, 19:13 | #5 |
Tecrübeli Yiğido
SONMEZ Şuan
Son Aktivite: 26.05.2013 13:50
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 379
Tecrübe Puanı: 745
|
--->: hurma tatlısı ve kalbura bastı
Yahu bu saatte bu tarife olur mu yahu,
hasbinallaaaa, Eeee hani kim yapıyor, payımız unutulmasın lütfen...!
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] SİVASLIYIM... SİVASSPORLUYUM Memleketini sevmeye Köyünden başla...! |
10.06.2008, 17:28 | #6 | |
Tecrübeli Yiğido
izmirliyigido Şuan
Son Aktivite: 18.12.2014 08:59
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 58
Mesajlar: 433
Tecrübe Puanı: 749
|
--->: hurma tatlısı ve kalbura bastı
Alıntı:
En sevdiğim tatlılar, ama aile büyüğüm kalmadığı için yapan kimse yok artık. O kadarda özlemişim ki. Teşekkür ederim tarif için. |
|
10.06.2008, 17:44 | #7 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1361
|
--->: hurma tatlısı ve kalbura bastı
umarım tarif işinize yarar yapabilecekmisiniz aceba merak ettim
__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış! |
10.06.2008, 17:58 | #8 |
Tecrübeli Yiğido
izmirliyigido Şuan
Son Aktivite: 18.12.2014 08:59
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 58
Mesajlar: 433
Tecrübe Puanı: 749
|
--->: hurma tatlısı ve kalbura bastı
|
10.06.2008, 18:14 | #9 |
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
Tecrübe Puanı: 1361
|
--->: hurma tatlısı ve kalbura bastı
siz bana izmir kumrusu gönderin bende size kalbura bastı yapim nasıl olur
__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış! |
04.09.2008, 02:02 | #10 |
Usta Yiğido
Sweetgirl Şuan
Son Aktivite: 02.05.2015 00:50
Üyelik Tarihi: 13.08.2005
Mesajlar: 3.307
Tecrübe Puanı: 1057
|
Cevap: hurma tatlısı ve kalbura bastı
güzel bir tatlidir her bayramda muhakkak yaparim tarifi tam okumadim ama bilginize yinede serbetini fazla kaynatmayin, tatlinin sekerlemesine sebep oluyor birde ben genelde firindan cikan tatliler tenceredeki sogumus serbetin icine atiyorum böyle fazla tatli olmuyor, ve sadece alacagi kadar serbeti cekmis oluyor
__________________
GÜLÜ SEVEN DIKENINE KATLANIR |
Konuyu Toplam 2 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 2 Misafir) | |
|
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İnsanlık Suçu, KINIYORUZ ! | Sivaslilar.Net | Serbest Kürsü | 36 | 05.01.2009 14:18 |
ETRAFI SU BASTI | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 3 | 25.01.2008 15:29 |