|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Özel Günler Burada Bayram ve Özel Günler Hakkında Paylaşımları Yapabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
31.05.2010, 01:00 | #1 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 819
|
31 MAYIS DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
31 MAYIS DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE SİGARAYA HAYIR DİYELİM
GİT BAŞIMDAN SİGARA başlıklı şiirimi paylaşmaktan onur duyarım. Umarım bu şiirimi okuyan sigarayı bırakır diyeceğim ama diyemiyorum Nerde o güç ve cesaret. Haydi dostlar bugünden itibaren LÜTFEN SİGARAYA HAYIRR DİYELİM-UNUTMAYIN YAŞAMAK GÜZEL GİT BAŞIMDAN SİGARA Bir zaman dost idik dostça beraber, Durma git başımdan git be sigara. Sağlık gitti elden senden ne haber? Durma git başımdan git be sigara. Senden kurtulmaya çare aradım, Defolup git diye az mı yalvardım… Mevsimler değişti bense karardım; Durma git başımdan git be sigara. Kapanmaz bir daha açtığın yara, Hem sağlığım aldın hem cepten para. Umutlarım bitti, dünyam kapkara; Durma git başımdan git be sigara. Nefretim sözüm çok tarif edemem, Eşime dostuma gelme istemem. Artık dayanamam kahrın çekemem, Durma git başımdan git be sigara. Bir zaman su diye zehir içerdin, Gençliğimi alıp benden geçirdin. Sihirbaz mı nesin nasıl becerdin? Durma git başımdan git be sigara. Halime baksın da seni seçenler, Beni ibret alsın zehir içenler. Sana lânet etti bütün göçenler, Durma git başımdan git be sigara… SABİHA SERİN |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor... |
31.05.2010, 01:33 | #2 |
Usta Yiğido
serhat_58 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2016 14:48
Tecrübe Puanı: 1161
|
Cevap: 31 MAYIS DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
guzel bir konu, sigarayi birakmak istiyorum ama birakamadim halen, ikide bir aklima geliyor, canim istiyor hep
31.05.2010, 01:53 | #3 | |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
Alıntı:
Bilhassa genç yaşta sigara içenlere çok üzülüyorum. İlerde acısı çıkacağını unutmayınız. İşte o zaman vakit çok geç olacak. Bence iradesi güçlü olan,kararlı ve inatçı herkes bu illeti beyninde bitirebilir. Sigaramı size yenik düşecek sizmi sigaraya yenik düşeceksiniz. İşte bu elinizde. O halde sigara aklınıza geldiğinde başka uğraşlar bulunuz. Sevdiğiniz her hangi bir işle meşgul olunuz. Ya da sakız çiğneyin, kuruyemiş yiyin. Bende sanki doktor gibi akıl vermeye başladım ama ne yapayım bunlar benim önerilerim. Amacım sizlerden sigarayı uzak tutmak. Kendinizi düşünmüyorsanız sizi sevenlerinizi, ailenizi,yuvanızı düşünün. Hiç değilse bugün yok yok sadece bugün değil ebedi olarak SİGARAYA HAYIR diyelimmi.. İnanın kazanan siz olursunuz... |
|
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor... |
31.05.2010, 02:02 | #4 |
Usta Yiğido
serhat_58 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2016 14:48
Tecrübe Puanı: 1161
|
[quote=Sabiha Serin;557314]Sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bile bile içmek neden?
Bilhassa genç yaşta sigara içenlere çok üzülüyorum. İlerde acısı çıkacağını unutmayınız. İşte o zaman vakit çok geç olacak. Bence iradesi güçlü olan,kararlı ve inatçı herkes bu illeti beyninde bitirebilir. Sigaramı size yenik düşecek sizmi sigaraya yenik düşeceksiniz. İşte bu elinizde. O halde sigara aklınıza geldiğinde başka uğraşlar bulunuz. Sevdiğiniz her hangi bir işle meşgul olunuz. Ya da sakız çiğneyin, kuruyemiş yiyin. Bende sanki doktor gibi akıl vermeye başladım ama ne yapayım bunlar benim önerilerim. Amacım sizlerden sigarayı uzak tutmak. Kendinizi düşünmüyorsanız sizi sevenlerinizi, ailenizi,yuvanızı düşünün. Hiç değilse bugün yok yok sadece bugün değil ebedi olarak SİGARAYA HAYIR diyelimmi.. İnanın kazanan siz olursunuz...[/QUO saol ablam, sende yardimci olmak istiyorsun, insallah birakcaz,birazda gendimiz zorlamamiz lazim
31.05.2010, 02:05 | #5 |
Usta Yiğido
doğan bulut58 Şuan
Son Aktivite: 13.03.2015 01:32
Tecrübe Puanı: 1296
|
emeğine sağlık kardeş bu konu çok muhim konu valla ben bırakalı 12 yıl oldu hala pisliğini temizliyemedim lütfen yazıktır canınıza bırakın o nalet bişey be
ÇOK SAOL SABİHA SERİN KARDEŞ BÖYLE Bİ KONU AÇTIĞIN İÇİN EMEĞİNE SAĞLIK |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı doğan bulut58'e Teşekkür Ediyor... |
31.05.2010, 02:30 | #6 |
Navigator
Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5466
|
GİT BAŞIMDAN SİGARA
Bir zaman dost idik dostça beraber, Durma git başımdan git be sigara. Sağlık gitti elden senden ne haber? Durma git başımdan git be sigara. Senden kurtulmaya çare aradım, Defolup git diye az mı yalvardım… Mevsimler değişti bense karardım; Durma git başımdan git be sigara. Kapanmaz bir daha açtığın yara, Hem sağlığım aldın hem cepten para. Umutlarım bitti, dünyam kapkara; Durma git başımdan git be sigara. Nefretim sözüm çok tarif edemem, Eşime dostuma gelme istemem. Artık dayanamam kahrın çekemem, Durma git başımdan git be sigara. Bir zaman su diye zehir içerdin, Gençliğimi alıp benden geçirdin. Sihirbaz mı nesin nasıl becerdin? Durma git başımdan git be sigara. Halime baksın da seni seçenler, Beni ibret alsın zehir içenler. Sana lânet etti bütün göçenler, Durma git başımdan git be sigara… SABİHA SERİN Örnek bir hanimefendiden örnek bir davranis. Bu konuyu actiginiz icin, yüreginize saglik Sabiha Serin hanimefendi. O güzel yüreginize saygilar sunuyorum. Umarim sigara icenler kararlarini verip birakmayi denerler. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
31.05.2010, 05:32 | #7 |
Navigator
_DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
|
Bir sağlıkçı olarak SİGARAYA HAYIR diyorum
Gardaşlar içmeyin şunu paranıza yazık, canınıza yazık.. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
31.05.2010, 07:00 | #8 |
Yiğido
mrguven Şuan
Son Aktivite: 07.07.2012 19:37
Tecrübe Puanı: 540
|
Arkadaşlarımın bütün Teşviklerine(!) rağmen, Sırf Futbolcu olacagım diye Başlamamıştım Sigaraya İyiki de Başlamamışım. Gerçi Futbolcu da Olamadım ama olsun
Umarım Annem Dahil Sigara içenler Sigarayı içmeyi Bırakır |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı mrguven'e Teşekkür Ediyor... |
31.05.2010, 08:31 | #9 |
Usta Yiğido
Sabiha Serin Şuan
|
HAYDİ BAYANLAR HER İŞLERİ BIRAKINIZ ARAMIZA KATILINIZ
BUGÜN SİGARA İLE MÜCADELE GÜNÜMÜZ OLSUN SEVDİKLERİMİZ DAHA UZUN YAŞASIN... BİZE KATILINIZ....BEKLİYORUM... 31 MAYIS SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE BUGÜN SİVAS İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN ORGANİZE ETTİĞİ SİGARAYA HAYIR YÜRÜYÜŞÜ İÇİN SİVAS KONGRE VE ETNOGRAFYA MÜZESİ BAHÇESİNDE SAAT 10 .00 DA TOPLANIP BAŞTA SAYIN VALİMİZ ALİ KOLAT'IN EŞİ OLMAK ÜZERE BÜTÜN SİVASLI BAYANLAR SİGARAYA HAYIR YÜRÜYÜŞÜ YAPACAĞIZ. SİVAS ATATÜRK ANITI ÖNÜNDEN BAŞLAYIP İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE KADAR YÜRÜYEREK SİGARAYA HAYIR DİYECEĞİZ. SİGARA İÇENLER HAYDİ CANLAR HİÇ DEĞİLSE BUGÜN SİGARA İÇMEYİNİZ YADA AZ İÇİNİZ ÇÜNKÜ BİZ SİZLERİ SEVİYORUZ. |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor... |
31.05.2010, 08:43 | #10 |
Moderator
Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
|
Bir Destan Söylesem Bir destan söylesem tiryakilere Acep tiryakiler darılır mola Kızıl üzüm olsa koysam beline Gözü tabakadan ayrılır mola Tiryaki tütünü gayet çok sever Birini sarmadan birini eğer Tütün tükenince karıyı döğer Erkeğim diye de kurulur mola Güzel paranızı vermen tütüne Yazık ömrünüze bütün bütüne Düşünün bir kerre ondan kötü ne Bu kötüyle kabre girilir mola Ağızlık tabaka takım beş olur Yorgunlukta murdar tütün hoş olur Beş kuruşa kağıt nasıl baş olur Tutulursa hapse girilir mola Tabaka ambardır ağızlık yaba Kimisi ince sarar kimisi kaba Darağacı kurulsa edemez tövbe Buna da bir şifa bulunur mola Kaim kağıt kaba verir dumanı Öksürük gelince vermez amanı İmiği saz çalar döşü dumanı Otuz iki makam çalınır mola Tiryakiler durmuş ederler merak Hele birer daha cigara sarak Çoluk çocuk çıplak kendi dalyarak Bununla maksuda erilir mola Tütünün ağusu ciğeri sarar İçmiyen fehmetmez içine zarar Göğüs tutulunca hendeği yarar Acep kazma kürek bulunur mola Ruhsati'm de sözüm haklı değil mi Bu destan tiryaki aklı değil mi Şimdi kaçak tütün saklı değil mi Kesede bir tutam bulunur mola Aşık Ruhsati ne güzel söylemiş.. Sigaraya hayır diyelimmi.?
|
|