Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 30.06.2010, 06:25   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 982 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Hedefimiz Avrupa'daki pazarlardan pay alabilmek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye aday bir ülke olduğunu anımsattı.
Türkiye'nin AB'ye girmesi durumunda toprak büyüklüğü açısından AB ülkeleri içinde ikinci yada üçüncü ülke, nüfus büyüklüğü açısından Almanya'dan sonra ikinci ülke olacağını ifade eden Çiftçi, “Peki bu büyük birlikteliğin içinde yer alırken bu kadar büyük yer kaplayacak olan ülke Türkiye acaba ürünlerinden, pazarından yeteri kadar pay alabiliyor mu? Maalesef hayır” dedi.
Bugün her alanda ve sektörde büyük bir değişim yaşandığını vurgulayan Çiftçi, şöyle konuştu:
''Benim gördüğüm iki problemimiz var tarımda. Birincisi finansal kaynak sorunumuz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz neredeyse çözmüş bu problemi. Üretim yerimiz, üretim pazarımız Sivas değil artık. Üretim alanımız Strasbourg'taki marketler, Avrupa'daki pazardır. Bizim artık yerimiz ne İstanbul'daki pazar, ne Ankara'daki pazar değil. Hedefimiz Avrupa'daki pazarlardan pay alabilmek, oradaki nüfusa Türkiye'deki potansiyeli harekete geçirerek kazanç elde edebilmek ve standardımızı yükseltebilmek. Bunun için gayret etmemiz gerekiyor.''
Finansal problemin yanında diğer sorunun da birlikte hareket edememek olduğunu bildiren Çiftçi, insanların bir araya yada işletmeler haline gelmesi gerektiğini belirterek, ''Bu iki problemi, finansal ve ortak hareket edebilme problemini çözdüğümüz zaman zannedersem yükselme aşamasında olan ülkemizi kimse tutamayacaktır. Yeter ki ortak hareket edebilelim'' diye konuştu.
TKDK Sivas İl Koordinatörü Bilal Zeytin ise kurum olarak hedeflerinin istikrar içinde büyüyen bir Sivas, rekabet gücüne sahip işletmeler olduğunu ifade ederek, ''AB uyum sürecini tamamlamış ve markalaşmış bir Sivas hedefliyoruz. Daha güçlü bir tarım sektörü, daha güçlü bir kırsal kesim, daha güçlü bir ekonomi, kısacası daha güçlü bir Türkiye'ye daha yakın olacağız'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan sunumla kurum ve kurumun faaliyetleri tanıtıldı.

Sivasın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)