Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 01.09.2010, 08:45   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 951 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Su sorununu Yıldırım çözdü

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yıllardır içme suyu sorunu olan bir köyün su sıkıntısı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın iş adamı kardeşi Ali Yıldırım'ın, şoförünün isteği üzerine yaptırdığı sondajla çözüldü.

Edinilen bilgiye göre, iş adamı Ali Yıldırım'ın şoförü Hikmet Yeşilyurt, patronundan kendi köyü olan ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki Büyükgüzel köyünde yıllardır yaşanan içme suyu sorununun çözülmesi için destek istedi.
Giresun'un Çamoluk ilçesi Zağpa köyü yakınlarında bir hidroelektik santral inşaatı yaptıran Ali Yıldırım, köye sondaj ekiplerini gönderdi. Yapılan sondaj çalışması sonucu köyün üst kısmında bulunan alanda 100 metre derinlikten su çıkartıldı.
İçme suyuna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Büyükgüzel köylüleri, kendi köylerinden olmayan, fakat şoförünün isteğini kırmayıp köyün en büyük eksikliğini gideren Ali Yıldırım'a teşekkürlerini iletti.
Çıkartılan suyu borularla köyün yakınında bulunan su deposuna akıtan köylüler, suyun 15 dakika gibi kısa süre içerisinde köy içme su deposunu doldurduğunu belirtti.
İsteğini kırmayan patronuna teşekkür eden Hikmet Yeşilyurt da, ''Buraya yakın bir bölgede başlattığımız hidroelektirk santral inşaat çalışmalarında patronumuz Ali Yıldırım'a su sıkıntısı olduğunu, sondaj çalışması yaptırmasını rica ettik. Kendisi de bana çalışmalara hemen başlamamızı söyledi ve kısa süre içerisinde jeoloji mühendisleri getirerek suyun burada olduğunu söylediler. Biz de hemen çalışmalara başladık ve şu anda suyumuzu çıkarttık. Çok mutlu oldum'' dedi.
Köy Muhtarı Yusuf Eren ise 15 yıldır muhtarlık yaptığını, bu dağların her tarafında yıllarca su aradıklarını fakat bulamadıklarını söyledi.
Bundan çok önceki yıllarda 40 metreden su çıkarttıklarını, fakat aşırı kireç olmasından dolayı bu suyu içemediklerini ifade eden Eren, ''Ama Ali Yıldırım'ın yanında çalışan Hikmet Yeşilyurt'un girişimleriyle içme suyumuza kavuştuk. Mutluyuz. Köy halkımız da el birliğiyle destek verdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Ali Yıldırım'dan Allah razı olsun'' diye konuştu.

Sivas'ın Sesi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)