Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Dışarıda Yenilik İçeride Eski Düzen - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 21.06.2011, 14:34   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 922 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Dışarıda Yenilik İçeride Eski Düzen

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Hükümetin 8 yılda sağlık alanında yapmış olduğu bazı yenilikler vatandaşın takdirini kazandı.

Hastane binalarındaki düzenlemeler de bu yeniliklerden biri. Ancak vatandaşı memnun etmeyen tek şey sağlık personelinin hastalara karşı olan tutumu. Bu konuda çok sık eleştiri alan Sivas hastaneleri sağlık personellerinin yanı sıra asıl eleştirinin hedefi sağlık il müdürlüğü oluyor. Vatandaşa göre bina olarak dışarıda yenilik sağlansa da içeride eski tas eski hamam düzeni anlayışı hâkimiyetini koruyor.

Sağlık alanında yapılan aile hekimliği uygulaması, evde bakım hizmeti gibi yenilikler vatandaşın takdirini kazansa da sağlık personelinin hastalarla sağlıklı bir iletişim kurmaktan yoksun olması yeni uygulamalara gölge düşürüyor.

Vatandaşı kuyruklardan kurtaran, hekimini özgürce seçebilme ve istediği eczaneden ilacını alabilme gibi imkânlar tanıyan yeniliklerin havada kalmaması için doktorundan hemşiresine, güvenlik görevlisinden temizlik personeline kadar tüm sağlık çalışanlarının da görevini hakkıyla yerine getirmesi gerekiyor. Sağlık alanında reformun gerçek manada yaşandığını anlayabilmek için hastane binalarında yapılan düzenlenmelerin hastane içerisine de yansıması bekleniyor. Ancak Sivas’ta söz konusu bu reform bir türlü yakalanamıyor. Özellikle hasta-çalışan ilişkilerinde iletişiminin hastayı rencide etmeyecek şekilde olması elzem görünüyor. Zira Sivas hastanelerinde çalışan personelin hastalara aşağılayıcı şekilde muamele etmesi, soru soran hastalara sert cevaplar vermesi gibi pek çok sıkıntı gazetemize de iletiliyor. En çok gelen şikâyetler arasında ise bazı doktorların hastaların şikâyetlerini dinlerken dergi okuması, radyoloji servisinde çalışan bazı personelin vatandaşlara yüksek sesle muamelede bulunması, güvenlik personellerinin vatandaşı yönlendirirken sert davranışlar sergilemesi gibi konular bulunuyor.

Vatandaşlara göre bunun en büyük sorumlusu İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan… Sağlık müdürlüğünün hasta haklarını savunmak için yeterli ve gerçekçi denetimler yapmadığını savunan vatandaşlar, “Denetimden önce haber veriliyor. Takım elbiselerle gidip denetim yapılıyor. Bu ne kadar etkili olabilir. Halkın sorunlarını ne kadar yansıtabilir. Denetim yapacak kişilerin sıradan bir vatandaş gibi giderek her birimde bir işlem yaptırması gerekir” şeklinde konuşuyor. Hastane binalarında yapılan değişimlerin yanı sıra içeride de bir düzenlemenin olması gerektiğini ifade eden vatandaş, sağlık müdürlüğünün bu konuda harekete geçmesini bekliyor.

Sivaspostası
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2011, 16:43   #2
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Dışarıda Yenilik İçeride Eski Düzen

Hastane çalışanı ne yapsın. İnsanlarla uğraşmak kolay mı ? Günde kaç tane dengesiziyle uğraşıyorlar. Bütün devlet dairelerinde aynı değil sanki çalışanlar.Sağlık sektörünü neden ayrı olarak haber yapmışlar ilginç.
Alt 21.06.2011, 17:24   #3
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Haberi yazan arkadaşı, hastanede 1 saatliğine yanımda oturup, olan bitenleri izlemesini istiyorum. Ondan sonra yazsın bakalım böyle bir haber yazabiliyor mu.

Öyle insanlar geliyor ki çıldırmamak elde değil.
Adam elinde idrar bardağıyla röntgene geliyor "buraya mı koyacaz bunu" diye.
Birisi geliyor akciğer çekeceğim, "başka hastanede nefesimi tutturmadılar siz neden tutturdunuz."
Birisi geliyor sağ diz çekilecek, emin olmak için soruyorum, "ablacım sağ dizinde sıkıntı vardı değil mi?". "her ikisi de ağrıyor ama sen bilirsin yinede" diyor.
Birisi geliyor, waters çekecem(sinüs), ben kaset almaya gidiyorum adam daha ben söylemeden masaya uzanmış yatıyor. Oysa waters ayakta çekilir.
Bazı çok bilmişler geliyor, diyelim çocuğunu çekeceğim "aman ben radyasyon almayım" diyip dışarı çıkıyor. Ulan ben mi tutacam çocuğu.
Bazılarına söylerim "belden üst tarafınızı çıkarın yeterli" diye. Adam alt tarafıda çıkartıyor yav.
.
.
.
Alt 21.06.2011, 20:20   #4
amazon10
Usta Yiğido

amazon10 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amazon10 Şuan amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2015 13:20

Tecrübe Puanı: 602 amazon10 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Öyle insanlar geliyor ki çıldırmamak elde değil.
Adam elinde idrar bardağıyla röntgene geliyor "buraya mı koyacaz bunu" diye.
Birisi geliyor akciğer çekeceğim, "başka hastanede nefesimi tutturmadılar siz neden tutturdunuz."
Birisi geliyor sağ diz çekilecek, emin olmak için soruyorum, "ablacım sağ dizinde sıkıntı vardı değil mi?". "her ikisi de ağrıyor ama sen bilirsin yinede" diyor.
Birisi geliyor, waters çekecem(sinüs), ben kaset almaya gidiyorum adam daha ben söylemeden masaya uzanmış yatıyor. Oysa waters ayakta çekilir.
Bazı çok bilmişler geliyor, diyelim çocuğunu çekeceğim "aman ben radyasyon almayım" diyip dışarı çıkıyor. Ulan ben mi tutacam çocuğu.
Bazılarına söylerim "belden üst tarafınızı çıkarın yeterli" diye. Adam alt tarafıda çıkartıyor yav.

Haklısın bu tür hasta çok oluyor ama bunlara sinirlenmiş personel diğer hastalara da çok sert yanıtlar veriyorlar bununla bire bir çok karşılaştım.

Adaletin asıl düşmanları;
durumundan memnun olan Kölelerdir...
amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.06.2011, 18:53   #5
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1287 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Şahsen böyle bir durumla karşılaşmadım..Son zamanlarda hemen her hastaneye de birkaç defa gittim halbuki..
Benim gördüğüm en kaba memurlar, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde.
Alt 21.06.2011, 20:17   #6
amazon10
Usta Yiğido

amazon10 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

amazon10 Şuan amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2015 13:20

Tecrübe Puanı: 602 amazon10 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu tür denetim bence sadece hastanelere özgü bir denetim değil. Okullarda da bu böyle diğer kurumlarda da.
Telefon ediyorlar müfettiş gelecek her yer temiz, öğretmenler şık, öğrenci düzenli, tuvaletler tertemiz, vs.

Adaletin asıl düşmanları;
durumundan memnun olan Kölelerdir...
amazon10 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.06.2011, 10:48   #7
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

İçi beni dışı seni yakar gibi birşey olmuş. İlk defa olan birşey değilki. İster çalışanı olsun ister dışardan geleni önce karşılıklı, hoşgörü, saygı, anlayış şart.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)