|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 958
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Danimarka Sivaslılar Birliği'nin Roskilde şehrinde düzenlediği geceye Sivas Valisi Ali Kolat, eşi İlksen Kolat ile birlikte katıldı. Danimarka Sivaslılar Birliği'nin Roskilde şehrinde düzenlediği geceye Sivas Valisi Ali Kolat, eşi İlksen Kolat ile birlikte katıldı. Gecede, Roskilde Belediye Başkanı Joy Mogensen, Büyükelçi Berki Dibek ve Eşi Ceyda Dibek yanısıra, Sivaslı Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan, Çalışma Müşaviri Ali Rıza Önay, Din Hizmetleri Müşaviri Doç.Dr.Ahmet Onay ve Hamburg'dan gelen Avrupa Sivaslılar Federasyonu yöneticileride hazır bulundular. Gece için Sivas'ın yerel televizyon kanalı 58 çekim yaptı. TV'de programı olan ozan aşık Cemal Özcan türküleriyle Sivasın havasını estirdi. Gecede Grup Yigidolar eşliğinde sanatçılar Mehmet Bardak, Mehtap Karabulut, Medet Karabulut, Pınar Dağdelen de müzikleriyle salondaki Sivaslıların memleket özlemlerini giderdiler. Ayrıca Sivas Halk Oyunları kız ve erkek ekipleri yöresel dansları ile salondakileri coşturdular. SivasLILAR ÇOK YOL KATETMİŞLER Sunuculuğunu Sivas'dan gelen Buket Doğan'ın yaptığı gecede konuşan Danimarka Sivaslılar Birliği Başkanı Yusuf Şahin ve Roskilde Derneği başkanı Tuncay Yılmaz yaptıkları konuşmada,gecede emeği geçenler ve geceye katılanlara teşekkür ederek, Danimarka'yı ikinci vatanı kabul etmiş olan Sivaslıların birlik ve beraberliklerini korumak için benzeri sosyal ve kültürel faaliyetlerine devam edeceklerini söylediler. Vali Ali Kolat "Ben de sizin duyduğunuz heyecan ve coşkuyu paylaşmak için eşimle birlikte buraya geldik. Biz Sivas'a çabuk alıştık, Sivaslıları çok sevdik. 2010 yılında 5 Avrupa ülkesine giderek Sivaslılarla birlikte olduk. Sivaslı vatandaşlarımızın Avrupa ülkelerinde aldıkları mesafeyi büyük bir gururla izledik. Görüyorum ki biz geriye döneceğiz mantığı yok artık. Bizim vatandaşımız Avrupa'da siyasette, yönetimde, eğitimde, iş dünyasında işsahibi olmuş. Sivaslılar önemli mesafeler almış, önemli çalışmalar yapıyorlar. Derneklerimizin faaliyetleri bu başarıda büyük önem taşıyor.Etkinliklerde hanım ve çocuklarımızın rol almasını istiyoruz" dedi. SERGİLEDİĞİNİZ DAYANIŞMA GURUR VERİCİ Büyükelçi berki Dibek da yaptığı konuşmada, geceye katılmaktan ve Sivas Valisini eşiyle birlikte gecede görmekten büyük memnunluk duyduğunu belirterek "Sizin bugün sergilediğiniz dayanışma bizler için bir gurur tablosu oluşturuyor. Bu dayanışmanın tüm diğer derneklere örnek olmasını temenni ediyorum. Sivas, Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyetimizin temellerini ilk attığı şehirlerimizden biri. Onun için ne kadar gurur duysanız haklısınız. Ayrıca salondaki bir yazı dikkatimi çekti. Orada öSivaslıyım deyip övünme, öyle bir şey yap ki Sivaslı seninle övünsün" deniyor. Çok güzel bir söz. Sivas sadece Cumhuriyetimiz değil, Selçuklu ve Osmanlı döneminde de çok önemli etkinliklerin yaşandığı bir şehrimizdir. Sivas'tan Danimarka'ya gelip yerleşmiş vatandaşlarımızın bu zenginlikleri içinde tuttuklarını biliyoruz. Bu zenginlikleri gelecek nesillere aktarmakla çok önemli bir icraati gerçekleştiriyorsunuz" dedi. Belediye Başkanı Joy Mogensen de gecede bulunmaktan, Türklerin kültürlerini yaşatmalarını görmekten büyük mutluluk duşduğunu belirterek, Türklerin en iyi göçmen toplum olduğunu söyledi. Gecede Vali Ali Kolat tarafından plaketler dağıtıldı. Genç kızlar her sosyal faaliyette olduğu gibi yine birbirleri ile şıklık yarışı içinde halaylar çektiler. Vali Kolat, ayrıca belediyeyi, Viking Müzesini ve Kraliyet mezarlarının bulunduğu Roskilde katedralini gezdi. DHA |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yurtdışında ki sivaslı vatandaşlarımız inşallah daha çok kitleler halinde birleşirler ve daha fazla seslerini yükseltme imkanına sahip olurlar.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Nekadar güzel bi gece olduğu fotolardan anlaşılıyor. Birlik ve beraberlik adına güzel bi gece olmuş. Başta Sivas Valimiz olmak üzere bu geceyi düzenleyenlere ve geceye katılanlara teşekkür ederim..
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YuSuF Şuan
Son Aktivite: 10.10.2014 15:22
Tecrübe Puanı: 1110
![]() |
Salim abiye, bu güzel fotoğrafları yüklediği için teşekkür ediyorum.
Salim abimizinde dediği gibi,güzel bir gece olmuş.Sivasspor amblemi bile var. ![]() |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 6 Kullanıcı YuSuF'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 855
Sivas adı olunca ilkönce yazar ve şairlerimizde gelir. Keşke Sivas Yazarlar ve Şairler Derneğimiz (SİYŞAD) olarak ta bizlerden bir kaç dernek üyemiz olan şair arkadaşlarımda davet edilse idi bizde orada Sivas konulu şiirlerimizi paylaşmaktan onur duyardık. Şair ve yazarlarımız unutuluyor.
Emeği geçenleri kutluyorum. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() abircan Şuan
Son Aktivite: 21.01.2015 10:55
Tecrübe Puanı: 1075
![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı abircan'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#7 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 855
Alıntı:
|
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sabiha Serin'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() gezgin_58 Şuan
Son Aktivite: 12.02.2024 07:14
Tecrübe Puanı: 692
![]() |
11 ulke gezdim her yerde sivasli buldum helal olsun hemserilerime japonyada bile sivasli var
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı gezgin_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() serhat_58 Şuan
Son Aktivite: 04.07.2016 14:48
Tecrübe Puanı: 1197
![]() |
bu geceyi ben 29.02. diye biliyordum , demekki birinci aydaymis , kacirdik gene
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı serhat_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#10 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5502
Sevgili Sabiha Hanim. Bizim baskentte´düzenlenmisti Sivaslilar Gecesi. Keske sizde gelebilseydiniz. Ins seneye Rabbim ömür verirse. Sizleride burada görmeyi en cok ben isterim. Ben bu konuda elimden geleni yaparim Sabiha hanim. Kimse bize haber vermedi Sivastan Sayin Vali Ali Kolat beyin gelecegini. Vali bey geldikten sonra bir cogumuzun haberi oldu. Bize uzak oldugu icin bizim gitmemiz zor olurdu biraz.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|