Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 04.05.2012, 13:45   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 930 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Tüdemsaş'ın taşınması fikrini doğru bulmuyorum

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Hızlı Tren İstasyonu'nun yeri ile ilgili belirsizliğin biran önce ortadan kalkması gerektiğini söyledi. Projenin Sivas için önemli olduğunu belirten Özdemir; “Görünen o ki hızlı tren 2015'te Sivas'ta olacak. Gerçekten önemsiyorum Sivas açısından. Çağdaş bir proje, yapılmasından yanayım" dedi.

Hızlı tren istasyonu için adı geçen TÜDEMSAŞ'ın da içinde bulunduğu alan ile ilgili ortaya atılan fikirleri de değerlendiren Özdemir, TÜDEMSAŞ'ın taşınması ve tren garının da bulunduğu bölgenin boşaltılarak kente kazandırılması yönündeki fikirlere ihtiyatlı yaklaştığını söyledi. Özdemir, öncelikli olarak TÜDEMSAŞ'ın taşınması değil, kapasitesinin artırılması ve kent ekonomisine daha fazla katkı sağlayan bir kurum haline getirilmesinin yollarının aranması gerektiğini belirtti.
“SİVAS’IN MİLLETVEKİLİYİZ BİLMİYORUZ”
Hızlı trenin 2015'te Sivas'ta olacağını ancak tren istasyonunun nerede olacağının hale bilinmediğini belirten Özdemir, bu belirsizliği “kopukluk” olarak nitelendirdi.
Özdemir; “2 yıl sonra bitecek tren projesinde hala bu istasyonun yeri belirlenmiş değil ise ya da bilinmiyor ise gerçekten bir eksiklik bir kopukluk var demektir. İlin milletvekiliyiz, bir sene sonra kente gelecek hızlı tren istasyonunun nerede olacağını bilmiyoruz. Sokağa çıkın vatandaş da bilmiyor. Kaç tane yöneticinin bildiği konusunda endişelerim var. Bunların toplumla paylaşılması lazım" dedi.
“TÜDEMSAŞ'IN KAPASİTESİ ARTIRILMALI”
TÜDEMSAŞ'ın taşınması fikrine sıcak bakmadığını belirten CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, bölgenin içinde bulunduğu mezbeleliğin kurumun yeterince aktif çalışamamasından kaynaklandığını söyledi.
Avrupa'nın en modern şehirlerinde dahi bu tür kurumların kolay kolay göz ardı edilemediğini belirten Özdemir; "TÜDEMSAŞ'ın taşınması zaman zaman konuşuldu. Ben hep şu ihtiyatla yaklaşıyorum. Bir yer başka bir yere taşınsın denildiği zaman bence biraz o yatırım gözden çıkarılır, ölüme terk edilir. Mevcudu da koruyamayız endişesi var bende. TÜDEMSAŞ bugün ne yazık ki beklenen kapasitenin çok altında. O kapasitenin artırılması, TÜDEMSAŞ'ın yeniden eski konumuna getirilmesi lazım. Sivas için çok önemli bir yatırım. Gerçekten Sivas için bir şey yapılacaksa tam da TÜDEMSAŞ'tan başlanmalı. O nedenle TÜDEMSAŞ'ın taşınması fikrini ihtiyatla karşılıyorum ve doğru da bulmuyorum açıkçası. Sivas'ın birinci önceliği yeni konut alanı açmaktan çok TÜDEMSAŞ'tan başlayarak Sivas'a yeni yatırımların gelmesi ve ekonominin canlanması lazım. Bu konudaki ihtiyatımı halen koruyorum. Evet bugün orası atıl durumda ama burası boşaltılıp birilerine rant alanı mı yaratılmalı? Ki bu bana göre doğru değil. Ya da TÜDEMSAŞ yeniden daha aktif daha faal hale getirilerek eski kapasitesine kavuşturulmalı mı? Tabii ki benim tercihim ikincisinden yana.
Çoğu Avrupa ülkelerine gidip görüyoruz. En modern Avrupa ülkelerinde bile hem nostalji adına hem de gerçekten faal, ekonomiye katkısı olan reel çalışan işletmeler kolay kolay göz ardı edilmiyor.
Bugün oradaki mezbelelik görüntü Sivas'a yakışmıyor. Niye yakışmıyor? Çünkü yarı atıl duruma gelmiş bir işletme. O nedenle altını çizerek söylüyorum o işletmenin yeniden rantabl hale getirilmesi, ekonomiye kazandırılması, Sivas'a kazandırılması gerekiyor.
TÜDEMSAŞ'ı başka yere taşımak değil, Sivas'ın motoru, ekonomisinin dinamizmi haline getirmenin yollarına bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

Sivas'ın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 04.05.2012, 13:49   #2
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1294 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Tüdemsaş'ın taşınması fikrini doğru bulmuyorum

Ben taşınması tarafatarıyım..Şehrin bu kadar içinde böyle bir fabrikanın olması,şehrin vizyonunu da daraltıyor..
Alt 04.05.2012, 14:09   #3
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Eğer YHT(yüksek hızlı tren) istasyonu şimdiden söylense o bölgede ki arsaların, evlerin vs. bedel artışlarını ben düşünemiyorum. Bence son ana kadar saklanmalı zaten yapımına başlanınca herkes görecektir yerini.
Alt 04.05.2012, 18:16   #4
vicente58
Usta Yiğido

vicente58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vicente58 Şuan vicente58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.01.2015 15:08

Tecrübe Puanı: 622 vicente58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Tüdemsaşın yerine hızlı tren istasyonu kurma fikri zaten çok saçma. Bütün şehirler merkezlerini rahatlatmaya çalışırken böyle bir harekete gerek yok. Ben özdemirin görüşüne de katılıyorum. Tüdemsaşın yerinden kaldırılması öldürülmesi anlamına gelir. Eskişehir'de de şehrin tam ortasında tüdemsaşın kardeş kuruluşu tülomsaş var. Ama eskişehir gayet modern, vizyonu olan bir şehir. Vizyon eksikliği bizim yöneticilerimizde var olan birşey. Tüdemsaşın kaldırılmaması şehrin vizyonundan fazla bir şey eksiltmez. Ayrıca hızlı tren istasyonununda şehrin içine kadar girmesi değilde şehrin ankara tarafı girişinde veya ileride yapılacak kuzey çevre yolu güzergahında bir yerlere yapılması daha uygun. Merakümden yapılması gereken yeni havalimanı yolu ile birleştirilecek bir kuzey çevre yolunun üzerindeki hızlı tren istasyonu hem şehre hakim bir noktada hem havalanına yakın bir konumda yapılabilir.
BİLMEYEN ELEŞTİRİR,
YAPAMAYAN ÇAMUR ATAR.
vicente58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 05.05.2012, 13:58   #5
kendalli
Tecrübeli Yiğido

kendalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kendalli Şuan kendalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.06.2016 19:44

Tecrübe Puanı: 739 kendalli isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

bana göre tüdemsaş demirçelik fabrikasının yanına alınmalı ve koordineli şekilde çalışmaları sağlanmalı ayrıca demirçelik fabrikası çok büyütülmeli gerçek hüviyetine kavuşmalı, bizim memleketimizde çıkan maden cevherleri izmirde iskenderunda karabükte işleniyor bizim fabrikamızda parça demir kullanılıyor olacak şey değil...bunlar yapıldığı takdirde tüdemsaş fabrika gibi fabrika demirçelikte esaslı demirçelik fabrikası olurç...sivasın vekilleri sadece bu işi halletseler yapacakları en iyi hizmet olarak düşünüyorum...
kendalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)