|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#21 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mine Şuan
![]() Son Aktivite: 05.09.2008 11:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
![]() gezginler Asya nın bir ülkesinde fantezilerle dolu ve pek tuhaf ,isteklerinde pek zorba bir sultanın egemen olduğunu anlatır.Bu hükümdar zamanınıüzerine üç zar ve bir zar kutusu konmuş bir masa önünde geçirir.Masanın bir ucunda sultanı kuşatan mabeyincilerin ve ahalinin açgözlülüğünü çeken altın yığınları vardır.Sultan,uyruğunun zayıflıklarını bidiğinden onlara şöyle sözler eder. Esirler,köleler!size iyilik yapmak istiyorum.Lütuf ve keremim sizi zengin etmek ve tümünüzü mutlu kılmak istiyor.Bu hazineleri,bu altınları görüyormusunuz?Haydi bakalım,işte bunlar sizin içindir,bunu kazanmaya çalışınız.Her biriniz sırayla bu zarları ve kutuyu eline alsın.Zarları altı kez çift getirmek mutluluğuna erişen,hazineye sahip olacaktır.Ancak sizi haberdar edeyim ki istenen sayıyı elde edemeyen,ömür boyu karanlık zindana atılacak.Ve adaletim,onun yavaş yavaş yanan bir ateş üzerinde yakılmasını istiyor. hükümdarın bu konuşması üzerine,orada bulunanlar hayret ve şaşkınlık içinde birbirinin yüzüne bakar.Hiçbiri bu kaDAR TEHLİKELİ bir şansı denemek istemez.O zaman öfkelenen sultan şöyle der:Acayip!oynamak,zar atmak için kimse gelmiyor mu?Bu benim hesabıma gelmez .Benim şanım ve büyüklüğüm ister ki oynansın .Dolayısıyla oynayacaksınız . emrediyorum. cevap vermeksizin itaat ediniz! ŞU NOKTA DİKKATE ALINMALIDIR: Sultanın zarları öyle yapılmıştı ki yüz bin kez atılsa ancak bir kez çift gelebilir.Bu nedenle,alicenap hükümdar,zindanının dolduğunu ve servetinin elinde kaldığını görmek zevkimnden tat alır.Zarlarla oynamak zorunda bırakılanlar kimlerdir?
|
![]() |
![]() |
#22 | |
Genel Koordinatör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertugrul Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 13:22
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
İlk mesajınızdan itibaren niyenizin iyi olmadığını söylemiştim,bu son mesajınızla kanatimde haklı çıktığımı görmek beni ne sevindir,nede şaşırttı. Ortada bir oyun yok,ve dünya zar atmak gibi şansına kalan bir zeminde dönmüyor.Bu dünyada herkesin ama herkesin sermayesi eşittir,bildiği kadar ve bilme imkanı kadar sorumlu tutulacaktır. Allah insana kendisine zarar verecek hiç bir şeyi emretmemiştir ve insana, canlılara zararlı her eylem ve davranışı yasaklamıştır. Buradan hiç bir kutsala salvo saldırılara yer veremeyiz.Sizin dininiz size,bizimki bize ama jargonunuz tanıdık ve bizden değil !
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mine Şuan
![]() |
![]() ben kadınların durumundan bahsediyorum ve dinim islamdır.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Yiğido
![]() ![]() mine Şuan
![]() |
![]() ama farklı fikirlere tahammülünüz yoksa siteden ayrılıyorum
|
![]() |
![]() |
#25 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Küfre kaçmayan her düşünceye saygımız var... Güle güle....
![]() |
![]() |
#26 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 12.06.2006
Tecrübe Puanı: 1310
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() herkesin fikirlerina saygı vardır,taki bir fikir başkasının fikrine hakaret eder seviyesine gelene kadar....
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|